adscode
adscode

2045 Yılında Dünya Böyle Olacak !

Rusya merkezli güvenlik şirketi Kaspersky, Moskova'da gerçekleştirdiği "Geleceğe Dönüş" adlı programda 2045 yılına kadar gelişecek süper teknolojileri anlattı.

2045 Yılında Dünya Böyle Olacak !
Bilim Teknoloji
Kaspersky anti-virüs uzmanı Aleksandr Gostev, 2045 yılında günümüzdeki gibi bilgisayarların kullanılmayacağını, bunun yerine daha küçük mobil aletlerin hayatımıza gireceğini söyledi.

Yaklaşık 30 yıl önce başlayan kişisel bilgisayar serüveninin bugüne kadar toplumda ve hayatımızda birçok değişikliklere sebep olduğunu belirten Gostev, “2045 yılında dünyada birkaç milyar ek nüfusun yanında birkaç milyar da robot olacak. Bu robotlar her işi yapabilir hale getirmek için insanlar da bütün enerjilerini bu robotlara harcayacak. IT endüstrisinde birçok robot yazılımı geliştirme uzmanları doğacak” dedi.

İnsan robotların yanında nano-robotların da geliştirileceğinden bahseden Gostev, geliştirilecek küçük bir robotun insan vücuduna girerek ağrıyan bölgeyi tedavi edebileceğini belirtti. 


İNSANLAR AKILLI EVLERDE YAŞAYACAK 


Evlerin içinde neredeyse tüm eşyaların akıllı hale geleceğini belirten uzmanlar, bir insan sabah evden çıktığı zaman evdeki bütün işlerin ev aletleri tarafından yapılabileceğini söylüyor. Gostev yaptığı açıklamada “Mesela buzdolabına koyduğunuz bir içecek bittiği zaman dolap bunu otomatik olarak sipariş listesine ekleyecek. Mobil cihazlarınızda size yeni içecek satın almanız gerektiğini hatırlatacak” dedi.

Evler için geliştirilen üç boyutlu yazıcıların da çok farklı haller alacağını söyleyen Gostev, “Bir insan üç boyutlu yazıcısı ile her şeyi yapabilir hale gelecek, ihtiyacı olan bir kıyafeti, ev eşyasını veya bir bulaşık makinesini bile bu yazıcılardan kendi istediği gibi tasarlayarak üretebilecek” öngörüsünde bulundu.


2014 YILINDA 6 MİLYAR ATAĞI ENGELLEDİK


IT güvenlik yazılımlarında lider isimlerden olan Kaspersky şirketinin CEO'su Evgeni Kaspersky yaptığı açıklamada 2014 yılının genel verilerini açıkladı. Dünya genelinde bilgisayarlara ve mobil cihazlara toplamda 6 milyar tehlikeli atağı engellediklerini belirten Kaspersky, “Saldırıları 2013 yılıyla karşılaştırırsak Android sistemlerde 4 kat, diğer sistemlerde ise 9 katlık bir artış var. Saldırılar çoğunlukla banka ve finans sistemlerine gerçekleştiriliyor. Bu yıl Windows işletim sistemleri üzerinde 16 milyon adet banka saldırı girişimi gördük.” dedi.

Mac OS X ve iOS sistemlerinin diğerlerine göre daha güvenli olduğunu belirten Kaspersky, “2014 yılında Mac platformlu bilgisayarlara yapılan saldırı girişimi gerçekten çok düşük, sadece 4 milyon civarında” ifadelerini kullandı. 

Radikal - Cihan

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)