adscode
adscode

228 Proje Görücüye Çıkıyor

Doğa Koleji tarafından ilk kez düzenlenecek Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Kongresi (D-BAP), 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Doğa Koleji öğrencileri tarafından kongrede toplam 228 proje sergilenecek.

228 Proje Görücüye Çıkıyor
Eğitim

DOĞA KOLEJİ BİLİMSEL KONGREYE EV SAHİPLİĞİ YAPIYOR

Doğa Koleji tarafından ilk kez düzenlenecek Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Kongresi (D-BAP), 24-25 Mayıs tarihlerinde İstanbul’da gerçekleşiyor. Doğa Koleji öğrencileri tarafından kongrede toplam 228 proje sergilenecek.

Doğa Koleji, güçlü akademik kadrosu, yabancı dil ağırlıklı ve proje modelli eğitim anlayışıyla, klasik eğitim kalıplarını yeniden şekillendiriyor. Sportif, sanatsal ve kültürel faaliyetleriyle, öğrencilerin interaktif olarak eğitim sürecine katılmasını sağlarken; 2019-2020 eğitim-öğretim yılında öğrenci sayısı hedefini 90 bine, kampüs sayısını ise 130’a çıkaracak.

Doğa Koleji ev sahipliğinde gerçekleşecek Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Kongresi (D-BAP), Türkiye’de lise düzeyinde akademisyenlerin katılımıyla gerçekleşen ilk uluslararası bilimsel kongre olma özelliğini taşıyor. 24 Mayıs Cuma günü İstanbul Şehir Üniversitesi’nde, 25 Mayıs 2019 Cumartesi günü ise İstinye Üniversitesi’nde gerçekleşecek.

Kongreye İstanbul dışından 31, İstanbul’dan 24 kampüs olmak üzere 55 Doğa Koleji Kampüsü katılıyor. Proje çalışmalarında 310 öğrenci aktif olarak yer alırken, 150 öğrenci de dinleyici olarak yerini alacak.

Projelerin branşlara göre dağılımı ise; Spaghetti Bridge, Kimya, Fizik, Bilişim Teknolojileri, Biyoloji, Coğrafya, DOVEP, DNA, Felsefe, Gen-Or, Matematik, Psikoloji, Tarih, t-MBA, Türk Dili ve Edebiyatı şeklinde olacak.

Öğrenciler Projelerini Anlatıyor…

Science Expo, Promat, Bayer, INESPO, UNESCO-GOI PEACE, DNA Day Essay Contest, IGEM Google Science Fair, Brezilya Mostratec Bilim Olimpiyatları, eCYBERMISSION Imagıne Cup gibi proje yarışmalarında yer alan öğrenciler, son olarak projelerini Doğa Koleji Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Kongresi’nde sunacak.

 

Kongreye Uluslararası Katılım Olacak…

 

Kongreye; Valladolid Üniversitesi, Murcia Üniversitesi, Leuven Üniversitesi, Salamanca Üniversitesi, Sofya Üniversitesi, Moskova Üniversitesi ve Hannover Üniversitesi’nden akademisyenler, öğrenciler ve  de konuk olarak katılım sağlayacak. Kongrede sunumlar Türkçe ya da İngilizce yapılabilecek.

 

İstanbul Şehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Peyami Çelikcan, Stavanger Üniversitesi Prof. Dr. Inge Christ, Marmara Üniversitesi Doç. Dr. Özlem Özakpınar, İstanbul Şehir Üniversitesi Teknoloji ve Transfer Ofisi Direktörü Halime Usta, İstanbul Şehir Üniversitesi Dr. Funda Kılıç, İstinye Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Melih Bulu, İstinye Üniversitesi Prof. Dr. Engin Ulukaya, Üsküdar Üniversitesi Doç. Dr. Tayfun Doğan konuşmacı olarak katılacak.

 

Doğa Koleji Genel Müdürü Ali Rıza Lüle, ilk kez bir özel okul tarafından uluslararası kongre düzenlendiğine dikkat çekerken, “Bilimsel çalışmalara ilgi duyan herkesi Doğa Koleji Bilimsel Araştırma Projeleri Öğrenci Kongresi’ne (D-BAP) bekliyoruz. Bilimi takip ederek teknoloji üreten, çevreye duyarlı ve kayıtsız kalmayan bir nesil yetiştiriyoruz” dedi.

 

Bilimsel araştırma basamaklarını lisede öğrenen ve uygulayan, kişilik özelliklerine göre bilim dallarına yönlendirilen ve çevresine, topluma ve dünyaya katkı sağlayacak bilimsel, teknolojik ve sosyal temalarla ilgili bilimsel araştırma yürüten Doğa Koleji öğrencileri üniversitedeki akademik hayata şimdiden hazırlanıyor.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)