adscode
adscode

23 okula kitap koridoru

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimevi Organizasyonu iş birliğiyle düzenlenen Ataşehir Kitap Şenliği kapsamında Ataşehir’de yer alan okullara kitap koridoru projesinin startı verildi.

23 okula kitap koridoru
Eğitim
Proje kapsamındaki ilk kitap koridorunun açılışı Cemile Besler İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Proje kapsamında Anadolu Yakası’nın En Büyük Kitap Şenliği olan Ataşehir Kitap Şenliği'ne katılım gösteren 23 okula kitap koridoru kuruluyor. Bu proje ile 21 bin öğrenciye kitaplar ulaşmış olacak. Projenin İstanbul’daki tüm ilkokullara kurulacak kitaplıklarla genişlemesi hedefleniyor.

“Anadolu Yakası’nın En Büyük Kitap Şenliği” projesinin Ataşehir’de yer alan okullara kitap koridoru oluşturma çalışmasının ilk açılışı Cemile Besler İlköğretim Okulu’nda gerçekleşti. Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimevi Organizasyonu işbirliği ile gerçekleşen açılış törenine Ataşehir İlçe Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Cemalettin Saydam, AK Parti adına ilçe yönetimini temsilen başkan yardımcısı Ahmet Kayaoğlu, Ataşehir Eğitim Hizmetlerini Geliştirme Güçlendirme ve Koruma Derneği Başkanı İsmail Dağ ve Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci ile birlikte okulların idari yöneticileri, öğretmenler ve veliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan törende Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, “Aralık Ayı’nda Ataşehir’de ‘Ataşehir Kitap Şenliği’ ismiyle çok güzel bir etkinlik gerçekleştirdik. Bu şenliği gerçekleştirmekteki amacımız Ataşehir’de okuma kültürü yaygınlaştırmaktı. Okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için böyle bir çalışma gerçekleştirdik. Ciddi anlamda da bir noktaya geldik. Bununla birlikte medeniyetimizi, tarihimizi çocuklara aktarabilmek de amaçlarımızdan biriydi. Bu amaçla bir proje çalışmamız var. O projenin de 27 Şubat'ta başlangıcını yapıyoruz. Kitap Şenliği de bu projenin ön hazırlığıydı. Bundan sonra da projelere de devam edeceğiz” şeklinde konuştu.

“Okuyan, okudukça zenginleşen nesillerimiz geleceğimizin ümidi”

Aralık Ayı’nda gerçekleşen Kitap Şenliğinde belli sayı ile katılan ilkokullara koridor kitaplığı hediye edeceklerinin sözünü verdiklerini söyleyen Bilican, bununla birlikte her okula 300 tane de kitap hediye edeceklerini de sözlerine ekleyerek, “Organizasyonu gerçekleştirdiğimiz Eğitimevi Organizasyon ile birlikte sayıya hiç bakmadık. 21 resmi ilkokulumuzun hepsine koridor kitaplığı içinde 300 kitap ile birlikte hediye ediyoruz. İlçe dışından da buna ilgi gösteren 3 okula da koridor kitaplığı ve 300 kitap hediye edeceğiz. Burada bugün gerçekleşen Cemile Besler Kitap Şenliği vesilesiyle Koridor Kitaplığı’nın açılını gerçekleştiriyoruz. Okuyan, okudukça zenginleşen ve güzelleşen nesillerimizin geleceğinde ümit olduğunu düşünüyorum” dedi.

“Telefon, Televizyon, İnternet’e daha az zaman”

Öğrencilerin Kitap Şenliği'ni kutlayarak konuşmasına başlayan Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu, “Kitaplar hep şen olsun, kitaplarla olan şenliğimiz, dostluğumuz, arkadaşlığımız hiç bitmesin. Hiç bitmez ise bu ülke kalkınacak. Kitaplar ile olan dostluğumuzu bıraktığımız anda geriye gidiyoruz. Ne zaman kitapları yoğun bir şekilde tekrar kendimize arkadaş edersek ilerleriz. Telefon, Televizyon ve internete ayırdığımız zamanı milimize ederek bu zamanı kitaba ayırmalıyız. Elektronik bağımlısı olursak geleceğimize güvenle bakmak da zorlanırız. Bu proje sayesinde çocuklarımız burada kitabı görecek, evinde kitabı özleyecektir” ifadelerini kullandı.

Eğitimevi Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ortadeveci, “Projemize Ataşehir Kitap Şenliği’ne tam katılım sağlayan tüm ilkokullara “kitap koridoru” kurarak başladık. 21’i Ataşehir’de, 2’si Kadıköy ilçesinde olmak üzere İstanbul’da 23 okulumuza 300 kitabın yer aldığı kitap koridorlarımızı kurduk. Hedefimiz İstanbul’daki 2 bin ilkokulda kitap koridoru kurmak” dedi.

Cemile Besler İlkokulu’nun düzenlediği törende öğrenciler şiirler okudular ve ‘Kitaplar konuşuyor’ adlı müzikli oyun sergiledi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)