adscode
adscode

25 Ülkenin Genç Mucitleri MEF Üniversitesi'nde Yarışacak

MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliği ile fen bilimleri alanındaki yetenekli öğrencileri bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla düzenlenen “24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması” için…

25 Ülkenin Genç Mucitleri MEF Üniversitesi'nde Yarışacak
Üniversite

Bu yıl 5 Mayıs – 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan uluslararası organizasyona, Türkiye’nin de aralarında bulunduğu 25 farklı ülkeden toplam 1434 öğrenci, 771 proje ile başvuruda bulundu. Finale kalmaya hak kazanan 163 lise öğrencisi, MEF Üniversitesi kampüsünde birincilik için yarışacak.

 

Fen alanında bilimsel araştırmaları özendirmek, Türk ve yabancı lise öğrencileri arasındaki genç araştırmacıları desteklemek ve onları daha fazla bilimsel araştırmalara yönlendirmek amacıyla, MEF Okulları ve MEF Üniversitesi işbirliğiyle bu yıl 24.’sü düzenlenen ve her yıl ulusal ve uluslararası arenada büyük ilgi gören “Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda sergilenerek yarışmaya hak kazanan araştırma projeleri belirlendi. 

 

2014-2015 Eğitim Öğretim Yılı’nda ilk öğrencilerini alan ve yükseköğretime yeni yaklaşımlar getiren MEF Üniversitesi’nin Maslak Kampüsü’nde, 5 Mayıs - 8 Mayıs 2015 tarihleri arasında gerçekleşecek olan “24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nda mimik kontrollü protez koldan, maden ocağı havalandırma sistemi tasarımına, patlayıcı maddelere karşı güçlendirilmiş beton panellerden yeni nesil yakıt piline, kanser tedavisinde yeni yaklaşımlardan üst solunum yolu enfeksiyonları tedavisine, diyabet hastaları için yer elmasından cips ve içecek üretiminden alzheimer hastalığının tedavisinde kullanılabilecek yeni yöntemlere kadar farklı konularda gerçekleştirilen birbirinden değerli projeler dikkat çekiyor.

 

Başta Türkiye olmak üzere Arnavutluk, Azerbaycan, Belarus, Bosna Hersek, Bulgaristan, Dubai, Filipinler, Gürcistan, Hırvatistan, İsveç, Karayipler, Kırgızistan, K.K.T.C., Kosova, Letonya, Macaristan, Makedonya, Malezya, Polonya, Romanya, Rusya, Sırbistan, Slovenya ve Türkmenistan’ın da katılacağı bilim zirvesinde bu yıl 25 ülkeden toplam 771 projeden finale kalan 91 projeyi temsilen 163 lise öğrencisi, fizik, kimya ve biyoloji alanlarında geliştirdikleri  projeler ile yarışarak ülkelerini ve okullarını temsil etme onurunu yaşayacaklar. 

 

Arıkanlı Holding, Arıkanlı Sigorta, Yurtiçi Kargo ve Yurtiçi Lojistik’in sponsor olduğu yarışmada genç mucitler, bilim dünyasının değerli akademisyenlerinden oluşan jüri üyeleri tarafından üç farklı kategoride değerlendirilerek ödüle layık görülecekler.

 

Geleceğin bilim ve iş dünyasına yön verecek projelerle ilgili tüm ayrıntılara “MEF Eğitim Kurumları 24. Uluslararası Araştırma Projeleri Yarışması”nın resmi internet sitesi,   HYPERLINK "http://www.mefproje.com" www.mefproje.com, üzerinden ulaşılabilecek.

 

 

 

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)