adscode
adscode

3 bin kişilik yemek yapıyorlar, okulların basılı evraklarını hazırlıyorlar Üreten meslek liselerine ziyaret

Hastaneye 3 bin kişilik yemek yapıyorlar, okulların basılı evraklarını hazırlıyorlar…

3 bin kişilik yemek yapıyorlar, okulların basılı evraklarını hazırlıyorlar Üreten meslek liselerine ziyaret
Eğitim
Güncelleme : 25-May-21 16:06

Başarılı üretimleriyle dikkat çeken İstanbul’daki meslek liselerini ziyaret eden Mahmut Özer, tasarım beceri atölyelerine 100 milyon TL’lik ödenek ayırdıklarını belirterek, “En önemli hedefimiz üretim” dedi.


Milli Eğitim Bakan Yardımcısı Mahmut Özer, İstanbul’da üretim yapan meslek liselerini ziyaret ederek çalışmalarıyla ilgili bilgi aldı. Başarılı üretimleriyle dikkat çeken liselerin başında Kanuni Sultan Süleyman Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yaklaşık 3 bin kişi için yemek üretimi yapan Büyükçekmece Kumburgaz Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi geliyor. İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yapılan açıklamaya göre lise, hastaneyle yapılan sözleşmeyle bu yılın başından itibaren malzeme dahil yemek hazırlama, pişirme, dağıtım ve sonrası hizmet alımı faaliyetine başladı. Lisenin mutfağında başlanan yemek üretimine, eksiklerin giderilmesinin ardından hastane mutfağında devam edildi.


Üretimde birinci oldu

Lise, yaptığı 4 milyon 619 bin TL’lik üretimle Türkiye birincisi olurken, proje kapsamında 30 usta öğretici, 10 öğrenci ve 14 çıraktan oluşan profesyonel bir ekip oluşturuldu. Usta öğreticilerin büyük çoğunluğu okulun mezunlarından seçildi. Ayrıca projede Büyükçekmece, Beylikdüzü, Bahçelievler ve Küçükçekmece’deki mesleki ve teknik liseleriyle, çıraklık eğitim merkezlerinden stajyer öğrenci ve çırak da istihdam ediliyor.Hem mezunlara iş hem de öğrencilere uygulamalı eğitim imkânı sağlanan proje kapsamında, yemekhanede sabah kahvaltısı, yatan hasta ara öğünleri, öğle, akşam yemekleri ve gece kahvaltısı olmak üzere 24 saat kesintisiz üretim ve servis hizmeti sunuluyor.

Yemeğin pişirilmesi, personele sunulması, hasta katlarına çıkarılıp dağıtılması sürecinin tamamı okulun DÖSE işletmesine ait personelle sağlanıyor. Hastane yetkilileri, çalışanları, hastalar ve refakatçiler de bu sistemden memnuniyetlerini “6 aydır rüyada gibiyiz” sözleriyle ifade ediyor.

Küçükçekmece Kanuni Sultan Süleyman Hastanesi’ni ziyaret ederek yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alan Mahmut Özer’e İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları Serkan Gür ile Levent Özil ve Küçükçekmece İlçe Milli Eğitim Müdürü Murat Gözüdok da eşlik etti. Hastaneyi ziyareti sırasında Özer, hastanede personel, hasta ve refakatçiler dâhil tüm birimlere yemek hizmeti verilmesinin öğrencilerin işletmelerde kendilerini kanıtlaması bakımından önemli olduğunu kaydetti. Mesleki eğitimin kalitesini artırmak için yatırımlar yapıldığını belirten Özer, okul ile sektör arasında kurulan iş birliklerini çok önemsediklerini vurguladı.

‘Plana göre ilerliyoruz’

İstanbul’daki okulların basılı evraklarını da hazırlayan Küçükçekmece Dr. Oktay Duran Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’ne de ziyarette bulunan Mahmut Özer, Milli Eğitim Bakanlığı’nın (MEB) dışarıdan aldığı tüm hizmetleri meslek eğitim liselerine kaydırdıklarını, sürecin bu konuda yaptıkları planlara ve takvime göre ilerlediğini söyledi.


Tasarım beceri atölyelerine 100 milyon TL’lik ödenek ayırdıklarını ve atölye altyapılarını güçlendirdiklerini dile getiren Özer, “Asıl hedefimiz öğrencilerin becerilerini geliştirmek ve okullarımıza gelir sağlamak. Tabii en önemli hedefimiz üretim. Ürettiğimiz zaman güçlü olabileceğimizi görüyoruz. Mesleki eğitim kurumlarımız salgın sürecinde büyük fark yarattı. Unutmamak lazım ki, üretiyorsan varsın. O yüzden bizim üretim kapasitesini artırmamız lazım” dedi.

Daha sonra lisenin üretim birimlerini inceleyen Özer, okulun atölyeleri ve diğer mekânlarının öğrencilerin rahat kullanımına yönelik, esnek mekânlar şeklinde yapılmasının, kurumsal etkileşimi artırmak açısından önemli olduğunu belirtti. Özer, lisede güzel bir hikâye yazıldığını, Bakanlık olarak kendilerinin de bu hikâyenin bir parçası olmak ve gerekli desteği sağlamak isteyeceklerini belirterek, “Her geldiğimizde bir eksikliğinizi gidereceğiz. Konuşarak, görüş alışverişiyle burayı daha da zenginleştireceğiz. Buranın kültürü hakikaten önemli” diye konuştu.

Milliyet


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)