adscode
adscode

3. Köprünün Kamyon Trafiği Öğrencileri Tehdit Ediyor

3. köprü inşaatı için 7/24 çalışan hafriyat kamyonları Sarıyer Gümüşdere’de halkını bezdirdi. Kamyonların tehlike saçtığı bir kavşakta bulunan okulun öğrencileri büyük korku yaşıyor.

3. Köprünün Kamyon Trafiği Öğrencileri Tehdit Ediyor
Eğitim
Sarıyer Gümüşdere Köyü’ndeki, Gümüşdere İlk ve Ortaokulu, 3. köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı için çalışan hafriyat kamyonlarından dolayı büyük tehlike altında. 

Okul, gece-gündüz sefer yapan hafriyat kamyonlarının tehlike oluşturduğu bir kavşakta bulunuyor. 

Okul Aile Birliği Başkanı Bünyamin Ozan, kamyonların alternatif bir yol oluşturarak köyün içine girmemesini, bu sağlanana kadar da ışık, bariyer, işaretçi gibi acil geçici tedbirler alınmasını istiyor.

4 yaşında psikolojik tedavi görüyor
Gümüşdere’de kamyon trafiği sadece okul değil tüm köy için olumsuzluklar içeriyor. 
Bu konuda vatandaşlar geçen günlerde yarım saat kadar yolu kapatma eylemi yaparak bir de imza kampanya başlatmış. Gümüşdereli Ersen Aktaş durumdan en fazla etkilenenlerden. Aktaş camlarını açamadıklarını, çocukların sokağa çıkamadığını, gece uyuyamadığını anlatıyor. Aktaş’ın 4 yaşındaki kardeşi de gece kamyon sesinden uyuyamadığı için psikolojik tedavi görmeye başlamış. Aktaş’ın verdiği bilgilere göre geçen günlerde bir kamyon,  jandarma trafik ekibi otosuna çarpmış. Kamyon şoförü ise ehliyetsiz çıkmış. 

"Bizim yapazağımız birşey yok"
Gümüşdere’deki kamyon trafiği konusunda herhangi bir tedbir alıp, almayacağını sorduğumuz İÇTAŞ-Astaldi Ortaklığı adına basın sorumlusu telefonla geri dönüş yaptı. Muhatabın ‘Karayolları Genel Müdürlüğü’ olduğunu bildirdi. Yani herhangi bir tedbir uygulamasına gitmeyeceklerini ifade etmiş oldu. Bu durum, firmanın 6 milyar dolarlık ihaleyi inşaata başlamadan kredi almak için hazırladığı Çevresel ve Sosyal Etki Değerlendirmesine aykırı. 

meydangazetesi

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)