adscode
adscode

300 çocuk barış için birlikte konser verdi

Barış İçin Müzik Vakfı'nın düzenlediği 10. yıl konserinde, farklı yaş gruplarından 300 çocuk aynı sahneyi paylaştı.

300 çocuk barış için birlikte konser verdi
Etkinlikler

Barış İçin Müzik Vakfı'nın düzenlediği 10. yıl konserinde, farklı yaş gruplarından 300 çocuk aynı sahneyi paylaştı.

Çocuklara karşılıksız müzik eğitimi olanağı sağlayan vakfın Zorlu Center'da verdiği konserde, farklı yaşlardaki çocuklardan oluşan, "Vivaldi", "Mozart" ve "Beethoven" orkestraları sahne aldı. 

Eskişehir Tepebaşı Belediyesi "İki Elin Sesi Var Çocuk Senfoni Orkestrası" da konsere konuk olarak katıldı.




Konser öncesi AA muhabirine açıklama yapan Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, kurdukları orkestranın önemine değinerek, "Bugün burada 300 tane çocuğumuz, Barış İçin Müzik Vakfı ve Tepebaşı Belediyesi'nin kurmuş olduğu 'İki Elin Sesi Var' çocuk senfonisi, birlikte konser verecekler. Tabii bunun geçmişini de bilmek lazım. 1975 yılında, Venezuela'da, sokak suçlarının ve uyuşturucunun çok hakim olduğu ve herkesin çok rahatsız olduğu bir dönemde, bir bestekar 'Biz bu işi müzikle çözeriz' demiş ve bu fikri kabul görmüş. Bir iken 10, 100 iken bin olmuş. Derken bugün bütün dünyayı, bu tür bir çalışma sardı" ifadelerini kullandı.

İnsanların, müzikle birleşeceğini sözlerine ekleyen Ataç şunları kaydetti:
"Müzik insanın ruhunu okşar, insanı iyi yola sevk eder. Merhametli, vicdanlı yapar ve bu konuda dayanışma vardır. El ele, kol kola olma vardır. Çocukların, çalarken nasıl eğlendiklerini, nasıl güzel müzik yaptıklarını göreceğiz. Dileğimiz, bunun bütün illere yayılıp, ülkede artık birbirini seven, birbirine saygı duyan, merhametli, vicdanlı insanları yaratmamızdır. Biz çok önemli bir ulusuz. Ayrılığa tahammülümüz yok."

Vakıf adına konuşan Mehmet Selim Baki ise 10. yılı kutladıkları için çok sevinçli olduklarına dikkati çekerek, "Vakfımız, isminden de belli olduğu gibi, barışın zorunluluğu ve müziğin gücüne olan inancımızdır. İsim, tesadüfen koyulmuş bir isim değil. 10 yıl önce başladık. 5 yıldır da vakıf olarak devam ediyoruz. 5 binin üzerinde çocuk geçti. Şu anda 6 tane orkestramız var. En büyük hedefimiz, bütün Türkiye'ye bu sistemi yaymak. Bunların bir örneği olan, Eskişehir Tepebaşı Belediyesi Orkestrası ile işbirliği halindeyiz" dedi.

Farklı yaşlardan oluşan çocuk orkestraları, Johannes Brahms'tan "Hungarian Dance", Tchaikovsky'den "Marche Slave", Arturo Marques'ten "Conga del Fuego" gibi eserleri yorumladı.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)