adscode
adscode

31 Şehirden 79 Üniversiteden 500 Kişi Bu Kongrede

AGÜ’de 2. Yaşam Bilimleri Kongresi, 31 şehirden 79 üniversiteden yaklaşık 500 kişinin katılımı ile başladı.

31 Şehirden 79 Üniversiteden 500 Kişi Bu Kongrede
Üniversite
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi tarafından Yaşam Bilimleri Kongresi düzenlendi. Bu yıl ikincisi düzenlenen kongre, 31 şehirden 79 üniversiteden, biyoloji, genetik, tıp, eczacılık, biyomühendislik, kimya ve mühendislik bilimlerinden yerli ve yabancı yaklaşık 500 kişinin katılımı ile başladı.

Sümer Kampüsü Rektörlük Konferans Salonunda yapılan kongrenin açılışında konuşan Rektör Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, bu kongreyi çok önemsediklerini belirterek, genetik bilimi ve biyolojinin günümüz bilim dünyasında çok önemli olduğunu söyledi.

Genetik biliminin, 10-15 yıl önce bir çok insan tarafından çok dikkate alınmadığını belirten Sabuncuoğlu, ancak bu alanda çalışan bilim insanlarının büyük gayretleri ile bugün genetik biliminin müthiş bir noktaya ulaştığını kaydetti.

Biyoloji ve genetik biliminin insanoğlu için önemine dikkati çeken Sabuncuoğlu, “Bütün dünya, toplum, bilim dünyası ve özellikle insanlık, biyoloji ve genetik biliminin ne kadar önemli olduğunu artık çok net bir şekilde anladı. Çok büyük memnuniyetle görüyorum ki, olağanüstü açılımlar oldu, bilimde yeni büyük adımlar atıldı. Özellikle insanoğlunun daha kaliteli, daha uzun daha mutlu ve daha sağlıklı yaşamı için sürdürülen gayretlerin önemli bir açılım noktası, genetik alanındaki araştırmalar ve bu araştırmaların önemli sonuçlar vermesiyle oluştu” şeklinde konuştu.

Yaşam ve Doğa Bilimleri Fakültesi Dekan Vekili Prof. Dr. Yusuf Baran ise kongreye 60 kadar bilimsel bildirinin gönderildiğini, bilimsel kurulun değerlendirmesi sonucu 44 araştırma çalışmasının, poster sunumlarla kongre süresince paylaşılacağını bildirdi.

Baran, Türkiye’nin en başarılı bilim insanlarının, 25 kadar bilimsel sunumu da kongrede sadece bir derleme konuşmanın ötesinde, kendi bilimsel çalışmalarıyla katılımcılarla paylaşacağını kaydetti.

Kongre boyunca kanser, insan genetik hastalıkları, nanobiyoteknoloji, immünoloji, sinir bilimleri, kök hücre ve sağlık bilimleri konularının ele alınacağını belirten Baran, kongreyi bilimsel bir ziyafet olarak değerlendirdi.

Açılış konuşmalarının ardından ise “Metastatik Kanserlerin Tedavisine Yeni Bir Yaklaşım, “ Hücrenin Gücü: Hücresel Tedaviler”, “Kanser Biyolojisi”, “Proteomiks ve Biyoinformatik”, “Doku Mühendisliği” konulu oturumlar gerçekleştirilerek sunumlar yapıldı.

Öteyandan kongre nedeniyle Sümer Kampüsü Sergi salonunda bazı medikal biyoteknoloji firmaları tarafından stantlar da açıldı.

Kongrenin iki ve üçüncü günlerinde ise Kök Hücre, Sağlık Bilimleri, Sinir Bilimleri, Nanobiyoteknoloji ve İmmünoloji konuları tartışılacak.

Kongre, 25 Şubat’ta sona erecek.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)