adscode
adscode

336 anne “kep attı”

Bağcılar Belediyesi’nin Kadın Meclisi Kadınlar Akademisi’nden mezun olan kadınlar kursiyerler, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’ndeki törenle sertifikalarına kavuştu.

336 anne “kep attı”
Eğitim
Bağcılar Belediyesi’nin sosyal sorumluluk projelerinden olan Kadın Meclisi Kadınlar Akademisi’nden mezun olan kadınlar kursiyerler, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’ndeki törenle sertifikalarına kavuştu. Kursiyerler, sevinçlerini havaya kep atarak sergilediler.

Mutluluklarını yakınlarıyla paylaşan kursiyerler arasında yeralan 66 yaşındaki Nezahat Dikilitaş, mikrofondan, “Arkadaşlarım beni facebook’tan takip etsinler” deyince salondakiler alkışladı. Dikilitaş, “Akademide arkadaşlık ortamında kurslar gördük. Psikolojik olarak rahatlatıcı ortamda zihnimizi geliştiren bilgiler edindik. Hiç okula gitmediğim halde çok şey öğrendim.” diyerek duygularını dile getirdi.

Bağcılar Belediyesi Kadın Meclisi Kadınlar Akademisi’nden mezun olan kadın kursiyerler, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) Davutpaşa Kampüsü’nde düzenlenen törenle sertifikalarına kavuştu.

Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampusu Elektrik Elektronik Fakültesi Konferans Salonu’nda ayrı bir coşku yaşandı. Bağcılarlı kadınlar, gayret ve çalışkanlıklarının karşılığını almanın sevincini yaşadılar. Kadınlar Akademisi’nin 3’üncü dönem Mezuniyet Töreni’nde bir konuşma yapan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, “Bilgi Güçtür, Bilgili Kadın Güçlüdür” düşüncesiyle yola çıkarak 2013 yılında Kadınlar Akademisi programını başlattıklarını kaydetti. Akademiye katılan 336 kadın kursiyerin, 9 ay süren eğitim aldığını belirten Çağırıcı, birbirinden değerli akademisyen, toplum bilimci ve siyasetçi ile buluştuklarını belirtti.

“KADINLAR MESLEK ÖĞRENİYOR İŞ SAHİBİ OLUYOR”

Kadınların çalışma hayatında yer almalarının ülkenin ekonomik refahı ve kalkınmışlığına katkı sunduğunu da belirten Çağırıcı, şöyle konuştu: “İstihdama katılım kadının güçlenmesinin en önemli aracıdır.  Ülkemizde kadınların işgücüne katılım oranı, 2003-2016 arasında yüzde 26’dan yüzde 31’e yükselmiştir. Ancak asıl önemli olan, kadınların kendi girişimini yönetmesidir.”

Kadın ve Aile Kültür Sanat Merkezi’nde kadınların farklı meslekleri öğrenerek iş sahibi olduklarını da belirten Çağırıcı, Halk Eğitim Merkezi ile ortaklaşa 55 farklı branşta meslek edindirme eğitimleri verdiklerini sözlerine ekledi. Çağırıcı Merkez’de şu an yaklaşık 2.000 kadın kursiyerin meslek öğrendiğini kaydetti.

“ŞÜKREDİYORUZ”

YTÜ Rektörü Prof. Dr. İsmail Yüksek de hayırlı evlatlar dünyaya getiren annelerden dolayı şükrettiklerini belirterek, “Diğer bir şükrümüz de Başkanımız Sayın Lokman Çağırıcı’nın çalışmalarından dolayı. Çok güzel işler yapıyor.” dedi. Prof. Yüksek annelerinin dualarını alan evlatların bir çok makama geldiğini sözlerine ekledi. Yüksek, “Annelerimizi okulumuzda daha sık görmek istiyoruz. Onları üniversitemizde ağırlayalım.” diye konuştu.

“SEVİNÇLE KEP ATTILAR”

Konuşmaların ardından kadın kursiyerlere sertifikaları, Çağırıcı ve Rektör Yüksek tarafından verildi. Sevinçlerini kendilerini yalnız bırakmayan yakınlarıyla paylaşan 336 kadın, hep birlikte havaya kep atarak mezuniyetlerini kutladılar.

“66 YAŞINDA GELEN BAŞARI”

Mezun olan kadınlar arasında yeralan 66 yaşındaki Nezahat Dikilitaş, mikrofondan, “Çalıştım ve başardım, arkadaşlarım beni facebook’tan takip etsinler” deyince salondakiler alkışladı. Dikilitaş, “Akademide arkadaşlık ortamında kurslar gördük. Psikolojik olarak rahatlatıcı ortamda zihnimizi geliştiren bilgiler edindik. Hiç okula gitmediğim halde çok şey öğrendim.” diyerek duygularını dile getirdi. Dikilitaş’ı bu gününde torunu da yalnız bırakmadı.
29 yaşındaki Emine Aktaş da ’’Akademi’ye başladıktan sonra kitap okuma günlerine katıldım. Yer aldığım programlarda annelik, aile, iş yaşamı, sosyal çevre ve eğitim konusunda çok faydalı bilgiler edindim. Bu bilgileri aile ve iş yaşamımda uygulayacağım.” dedi.

“ÖRNEK PROJE”

Bağcılar Belediyesi’nin örnek gösterilen projelerinden olan Kadınlar Akademisi bünyesindeki Eğitim Programı’nda “siyaset, modernleşme, kişisel gelişim, sağlık, psikoloji” gibi değişik dallarda eğitim veriliyor. 2015-2016 yıldönümünde de Prof. Dr. Edibe Sözen, Parlamenter Mahinur Özdemir, Prof. Dr.Sevgi Kurtulmuş’un aralarında olduğu tanınmış isimler ders verdi.

DHA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)