adscode
adscode

34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan'da Başlıyor

İstanbul Kültür Sanat Vakfı (İKSV) tarafından on birinci kez AKBANK sponsorluğunda düzenlenen 34. İstanbul Film Festivali 4-19 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek.

34. İstanbul Film Festivali 4 Nisan'da Başlıyor
Kültür Sanat
Dünya sinemasının yeni örneklerinden ödüllü filmlere, Türkiye sinemasının en yenilerinden klasiklerine, yeni keşiflerden başyapıtlara, yönetmen ve oyuncuların katılımıyla yapılacak söyleşilerden partilere, şehrin gözü iki hafta boyunca festivalde olacak.
Gösterdiği filmlerin çeşitliliği ve niteliğiyle 34 yıldır önder konumunu koruyan İstanbul Film Festivali’ne sayılı günler kaldı. İstanbul Film Festivali bu yıl 4-19 Nisan tarihleri arasında, sinemaseverlere 2014 ve 2015 yıllarının en yenilerinden klasik başyapıtlara, usta yönetmenlerin son filmlerinden yaratıcılığın sınırlarını zorlayan keşiflere yine çok zengin bir program sunacak. Festival, 20’nin üzerinde bölümde 62 ülkeden 222 yönetmenin 204 filminin yanı sıra ücretsiz olarak gerçekleştirilecek usta sinemacıların katılacağı söyleşi ve atölye çalışmalarını, sinema dersleri ile özel etkinlikleri izleyicilerle buluşturacak.

SİNEMA ONUR ÖDÜLLERİ

İstanbul Film Festivali tarafından her yıl sinema dünyasına imzasını atan isimlere verilen Sinema Onur Ödülleri’ni bu yıl yönetmen ve yapımcı Yılmaz Atadeniz, müzisyen Cahit Berkay, oyuncu Nebahat Çehre, senarist ve yönetmen Safa Önal ve oyuncu Süleyman Turan alacak. Sinemanın beş usta ismine ödülleri, 3 Nisan Cuma akşamı Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı’nda gerçekleştirilecek 34. İstanbul Film Festivali Açılış Töreni’nde takdim edilecek.
Festival kapsamında Yılmaz Güney ve Nebahat Çehre’nin başrollerinde yer aldığı, Yılmaz Güney’in filmi Seyyit Han, yönetmenliğini Yılmaz Atadeniz’in üstlendiği, Tamer Yiğit, Selma Güneri, Erol Taş ve Süleyman Turan’ın rol aldığı Maskeli 5ler ve Süleyman Turan’ın Ekrem Bora’yla başrolünü paylaştığı Temel Gürsu’nun yönettiği Dikkat Kan Aranıyor filmleri de gösterilecek.

FESTİVAL PROGRAMINDA NELER VAR?

İstanbul Film Festivali bu yıl da sinemaseverlere 2015 yılında Sundance ve Berlin Film Festivalleri’nde prömiyerleri yapılan filmlerden, tartışma yaratan belgesellere, çocuk filmlerinden usta yönetmenlerin son başyapıtlarına zengin bir program sunacak. Festivalde Akbank Galaları, Ustalar, Dünya Festivallerinden, Yeni Bir Bakış, NTV Belgesel Kuşağı, Mayınlı Bölge, Antidepresan, Çocuk Mönüsü, Geceyarısı Çılgınlığı gibi klasikleşmiş bölümlerin yanı sıra bu yıla özel bölüm ve gösterimler gerçekleştirilecek.



FESTİVALİN YENİ BÖLÜMLERİ

Balkanlar: Ateşin Sineması: İstanbul Film Festivali bu yıl, yönetmen Kujtim Cashku’nun “Balkanlar öyküler ve öykücülerin diyarıdır”, Nuri Bilge Ceylan’ın “bir tür kişilik, bir tür ruh, bir öz” diye bahsettiği Balkan bölgesinin sinemasına özel bir bölüm ayırıyor. Profesör Dina Iordanova’nın aynı adlı kitabının başlığını taşıyan Balkanlar: Ateşin Sineması, bu özel bölgenin en iyi ve en güncel sinema örneklerini bir araya getirecek. Bölüm kapsamında Bulgaristan, Yunanistan, Sırbistan, Karadağ, Slovenya, Arnavutluk, Hırvatistan ve Makedonya Cumhuriyeti’nden 7 film gösterilecek.
Aile Bağları: İstanbul Film Festivali’nin bu yılki bir diğer yeni bölümü ise oyuncu Aishwarya Rai’nin “Ailem hem zaafım hem kuvvetimdir” dediği, Brad Pitt’in “Aile riskli bir girişim” olarak bahsettiği, Haneke’nin de her filminde bir aile parçaladığı Aile Bağları. En çok kutsanan, en çok eleştirilen, en sık sömürülen toplumsal kurum olan aile içi bağlar festivalin bu bölümünde ele alınıyor, inceleniyor, hırpalanıyor, sorgulanıyor. Aile Bağları bölümünde 10 film izleyicilerle buluşacak.
Özel Gösterim: Ufak Hakikatler: İstanbul Modern’in kuruluşunun 10. Yılında, Türkiye sinemasının 100. yılına ithafen gerçekleştirdiği bu projede İstanbul Modern Sinema’nın seçtiği beş yönetmen ve yönetmen ikilisi, Türkiye’de sinemayı referans alan birer kısa film çekti. İstanbul Kalkınma Ajansı’nın desteğiyle, özellikle bu proje için üretilen ve ülkenin sinema tarihine güncel bir yaklaşımla katkı sağlayan bu kısa filmler, “Ufak Hakikatler” başlığı altında festivalde bir arada gösterilecekler.
Alman Canlandırma Sineması: İstanbul Film Festivali ve Goethe-Institut işbirliğiyle hazırlanan bu bölümde Alman canlandırma sinemasından filmler yer alıyor. DOK Leipzig Uluslararası Belgesel ve Canlandırma Film Festivali’nin Canlandırma Bölümü Yöneticisi Annegret Richter’in hazırladığı program iki bölümden oluşuyor.

LISANDRO ALONSO'NUN TÜM FİLMLERİ FESTİVALDE 

Yeni Arjantin Sineması’nın en önemli temsilcileri arasında sayılan senarist ve yönetmen Lisandro Alonso’nun tüm filmleri Türkiye’de ilk defa festival kapsamında izleyiciyle buluşacak. Bu bölümde yönetmenin başrollerinde Viggo Mortensen’in oynadığı 2014 yapımı son filmi Hayal Ülkesi / Jauja’nın yanı sıra dörtleme olarak da adlandırılan Liverpool (2008), Hayalet / Fantasma (2006), Ölüler / Los muertos (2004) ve Özgürlük / La libertad (2001) gösterilecek. Festivalin bu özel bölümü, geleneksel kurgu teknikleriyle belgesel yapısını birleştiren Alonso’nun filmlerindeki kendine has büyüleyici ve gizemli atmosferi beyazperdede keşfetmek isteyenler için kaçırılmayacak bir fırsat.

YILANLARIN ÖCÜ YENİLENMİŞ KOPYAYLA FESTİVALDE

İstanbul Film Festivali, Groupama işbirliğiyle sekiz yıldır Türkiye sinemasının önemli yapıtlarını yenileyerek sinemaya yeniden kazandırılmalarını sağlıyor. Türk Klasikleri Yeniden kapsamında bu yıl Türkiye sinemasının başyapıtları arasında sayılan Metin Erksan’ın 1962 yapımı filmi Yılanların Öcü restore edilerek beyazperdeye taşınacak. Film, Fanatik Film tarafından restore ediliyor. Yılanların Öcü’nün yenilenmiş kopyası 9 Nisan akşamı yapılacak gala gösteriminin ardından 12 Nisan’da izleyicilerle buluşacak.

FESTİVAL ONAT KUTLAR'I ANIYOR

Sinematek’in 50. kuruluş yılı özel gösterimi: “Il Gattopardo”
İstanbul Film Festivali, Festivalin kurucularından Onat Kutlar’ı, ölümünün 20. yıldönümünde özel bir gösterimle anıyor. Onat Kutlar ve arkadaşları tarafından 1965 yılında kurulan Türk Sinematek Derneği’nin bu yıl kuruluşunun 50. yılı. Onat Kutlar’ın favori yönetmenlerinden Visconti’nin 1963 yılı yapımı başyapıtı Il Gattopardo / Leopar festival kapsamında gösterilecek. Onat Kutlar’ın 1967 yılında Sinematek’in yayını olan Yeni Sinema Dergisi’ne yazdığı Visconti yazısı da festival katalogunda yer alacak. Sinematek yıllarının, misyonunun ve mirasının tartışılacağı söyleşi 10 Nisan Cuma günü İstanbul Modern’de yapılacak.

FESTİVALDE YARIŞMA HEYECANI

İstanbul Film Festivali’nin yarışma filmleri festivalin ikinci haftasından itibaren izleyicilerin beğenisi ve jüri üyelerinin değerlendirmesine sunulacak. Kazananlar, 18 Nisan Cumartesi akşamı Lütfi Kırdar Sergi ve Kongre Sarayı’nda düzenlenecek Ödül Töreni’nde açıklanacak.


Altın Lale Uluslararası Yarışma: İstanbul Film Festivali’nin Altın Lale Uluslararası Yarışma’sında, sanat ve sanatçı temasını işleyen ya da edebiyat eserlerinden uyarlanan 12 film yarışacak. Şakir Eczacıbaşı anısına verilen Uluslararası Altın Lale Ödülü, bu yıl da Eczacıbaşı Topluluğu tarafından 25.000 avroluk para ödülüyle desteklenecek. Rolf de Heer başkanlığındaki Uluslararası Altın Lale jürisinde yönetmen Bence Fliegauf, yapımcı Cédomir Kolar, senarist ve yönetmen George Ovashvili ve oyuncu Melisa Sözen yer alıyor.
Altın Lale Ulusal Yarışma: Ulusal Yarışma’da Altın Lale Ödülü için, yapımı 2014-2015 sezonunda tamamlanan 11 film yarışacak. Bu yıl yarışmadaki 6 filmin dünya, 3 filmin ise Türkiye prömiyeri yapılacak. Ulusal Yarışma jüri başkanlığını, Türkiye sinemasının usta yönetmenlerinden Zeki Demirkubuz üstleniyor. Altın Lale Ulusal Yarışma Jürisi’nin diğer üyeleri oyuncu Tansu Biçer, görüntü yönetmeni Emre Erkmen, yazar Şebnem İşigüzel, Uluslararası Berlin Film Festivali Panorama Bölümü seçici kurul üyesi, TEDDY Ödülü kurucusu, sinemacı ve yazar Wieland Speck.
Jürinin seçeceği En İyi Film’e 150.000 TL, En İyi Yönetmen’e ise 50.000 TL ödül verilecek. Festivalde En İyi Kadın Oyuncu ve En İyi Erkek Oyuncu seçilecek isimler 10.000’er TL alacak. Ayrıca, En İyi Senaryo, 
En İyi Görüntü Yönetmeni, En İyi Kurgu ve En İyi Özgün Müzik dallarında da ödüller verilecek. Anadolu Efes, Onat Kutlar anısına verilen Jüri Özel Ödülü’nü kazanacak filmin yapımcısını bu yıl da 60.000 TL ile ödüllendirecek.

FESTİVALDE BU YIL İLK KEZ 

Ulusal Belgesel Yarışması: Türkiye’de belgesel üretimine uzun yıllardır ilgi gösteren İstanbul Film Festivali, belgesel sinemayı ve belgeselcileri desteklemek amacıyla belgesel kategorisinde bu yıl ilk kez ödül vermeye başlıyor. Ulusal Belgesel Yarışması’nda En İyi Belgesel ve Jüri Özel Ödülü kategorilerinde Türkiye Sineması bölümü destekçisi Anadolu Efes tarafından toplam 15.000 TL ödül verilecek. Ulusal Belgesel Yarışma Jürisi’nde belgesel sinemacı Emel Çelebi, yönetmen ve yapımcı Pelin Esmer ile yönetmen Paul Poet yer alıyor. Gösterilecek belgesellerden 11 film dünya prömiyerini, 2 film Türkiye prömiyerini İstanbul Film Festivali’nde yapacak.

Sinemada İnsan Hakları: FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü Yarışması: Avrupa Konseyi’nin katkılarıyla, yalnızca İstanbul Film Festivali’nde verilen FACE Avrupa Konseyi Sinema Ödülü bu yıl da, Sinemada İnsan Hakları bölümündeki bir filme verilecek. İnsan hakları konusunda kamuoyunda duyarlılık ve bilinç yaratan, konunun öneminin daha iyi anlaşılmasına katkıda bulunan 10 film arasından jürinin seçeceği bir filme Avrupa Konseyi ile sinema yapıtlarını destekleyen Eurimages Fonu tarafından 10.000 avroluk para ödülü takdim edilecek.
FACE Ödül Jürisi’nde Avrupa Konseyi Genel Sekreteri ve Genel Sekreter Yardımcısı’nın İnsan Hakları ve Hukukun Üstünlüğü konularında özel başdanışmanı Leyla Kayacık, yazar, oyuncu ve senarist Ercan Kesal, Filistinli senarist ve yönetmen Najwa Najjar ve Avrupa Film Fonu Eurimages İdari Direktörü Roberto Olla yer alacak.
Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü: 2012 yılında kaybettiğimiz yönetmen ve yapımcı Seyfi Teoman anısına verilen Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nü kazanan filmin yönetmenine sonraki çalışmalarını teşvik etmek üzere CMYLMZ Fikirsanat aracılığıyla 30.000 TL ödül verilecek. Festivalin Altın Lale Uluslararası Yarışma, Sinemada İnsan Hakları Yarışması ve Türkiye Sineması (Altın Lale Ulusal Yarışma, Yarışma Dışı, Yeni Türkiye Sineması) bölümlerinde yer alan Türkiye yapımı tüm kurmaca ilk filmler bu ödüle aday olabilecek. Seyfi Teoman En İyi İlk Film Ödülü’nün jürisinde senarist, yönetmen Mahmut Fazıl Coşkun, oyuncu ve yönetmen Syllas Tzoumerkas ve oyuncu Selen Uçer yer alacak.
FIPRESCI Ödülü: Uluslararası Sinema Eleştirmenleri Birliği (FIPRESCI) Altın Lale Ulusal ve Uluslararası Yarışma’da yer alan birer filme FIPRESCI Ödülü Başkanlığını Bulgaristan’dan Alexander Grozev’in yapacağı FIPRESCI Jürisi’nde Finlandiya’dan Antti Selkokari, Hollanda’dan Sasja Koetsier, İtalya’dan Giovanni Ottone ve Türkiye’den Senem Erdine ile Şenay Aydemir görev alacak.
Cineuropa.org Ödülü: İstanbul Film Festivali’nde ilk kez geçen yıl verilen Cineuropa.org Ödülü bu yıl da devam ediyor. Sanatsal açıdan değeri tartışmasız olan, bunun yanı sıra karşılıklı iletişimi destekleyen ve birleştirici özellik taşıyan filmlere verilen Cineuropa.org Ödülü, Altın Lale Ulusal Yarışması’nda yer alan bir filme verilecek. Cineuropa Ödülü’nü kazanan filmi, sinema yazarı Vladan Petkovic belirleyecek.

Radikal Halk Ödülü: İKSV’nin medya sponsorlarından Radikal, 2000 yılından bu yana festival izleyicilerinin Ulusal ve Uluslararası Yarışma’da yer alan filmler arasından belirlediği birer filme Halk Ödülü veriyor. Oy kullananlar arasında çekilecek kura sonucunda çeşitli ödüller sahiplerinin olacak. Büyük ödülü kazanacak şanslı izleyici, Radikal’in davetlisi olarak Saraybosna Film Festivali’ne gidecek.

KÖPRÜDE BULUŞMALAR 10. YAŞINI KUTLUYOR

İstanbul Film Festivali kapsamında Anadolu Efes’in desteğiyle düzenlenen Köprüde Buluşmalar, 2015 yılında 10’uncu yaşını kutluyor. Köprüde Buluşmalar kapsamında yapılan Film Geliştirme Atölyesi, Yapım Aşaması Atölyesi ve Türkiye-Almanya Ortak Yapım Geliştirme Fonu pek çok projeyi destekliyor. Köprüde Buluşmalar, dokuz yıl boyunca 29 film projesinin tamamlanmasına ve 36 farklı projeye 430 bin Euro’ya yakın kaynak yaratılmasına katkıda bulunuldu.
Köprüde Buluşmalar kapsamında, uzun metrajlı kurmaca, belgesel projeleri ve yapımı devam eden filmlerin ilk uluslararası sunumlarının yapılacağı atölye çalışmaları ile sinema profesyonellerine yönelik birçok panel, sinema dersi ve forum düzenlenecek. 15-16 Nisan tarihlerinde yönetmen, senarist ve yapımcılara uzun metrajlı kurmaca veya belgesel projelerinin ilk uluslararası sunumlarını gerçekleştirmeyi ve yapım sürecini başlatmak için gerekli desteği bulmalarına olanak yaratmayı amaçlayan Film Geliştirme Atölyesi yapılacak. Atölye, 16 Nisan Perşembe akşamı düzenlenecek ödül töreniyle sona erecek. Köprüde Buluşmalar'ın 10. yılında ilk kez, Film Geliştirme Atölyesi'ne seçilen proje sahiplerine uluslararası deneyimli eğitmen ve sinemacılar tarafından sinema dersleri ve grup çalışmalarından oluşan senaryo, yapım, pazarlama ve dağıtım konuları üzerine bir eğitim verilecek.
10.yılında Köprüde Buluşmalar'a yine ilk kez, komşu ülkelerden film projeleri davet edilecek. Bu projedeki amaç komşularımız ile kültürel alışverişi arttırarak ortak yapımlarda yeni işbirliklerine önayak olmak ve aynı veya benzer kültürlere sahip yaratıcıların birlikte çalışmasını sağlamak.


FESTİVAL KONUKLARI VE ETKİNLİKLER

İstanbul Film Festivali bu yıl da ağırlayacağı birçok konuk yönetmen ve oyuncuyu festival izleyicileriyle buluşturmaya devam ediyor. Festivale katılacak birçok oyuncu ve yönetmen filmlerinin gösterimlerinden önce sinemalarda sunumlar yapacak ve gösterim sonrasında da izleyicilerin sorularını yanıtlayacak.
Film Festivali’nin bu yılkı konukları arasında;
Sarhoş Atlar Zamanı, Kaplumbağalar da Uçar gibi filmleriyle tanınan İranlı yönetmen Bahman Ghobadi (Words with Gods), 
Altın Lale Uluslararası Yarışma Jüri üyesi olarak 2013 yılında İstanbul Film Festivali’nin konuğu olan İranlı oyuncu Simin Fatemah Motamed-Aria (Nabat),
Arka arkaya çektiği An Education ve One Day ile hem roman uyarlama hem de yıldız oyuncuları yönetme becerisini gözler önüne seren Lone Scherfig (The Riot Club),
Ustalar bölümünden Peter Greenaway’in Eisenstein in Guanajuato filminin başrol oyuncusu Elmar Back,
Bu yıl Berlin’de Generation bölümünde yarışan İtalyan yönetmen Duccio Chiarini (Short Skin),
Birçok uluslararası festivalde ödül kazanmış Norveç’te yaşayan Kürt yönetmen Hisham Zaman (Letter to the King)
Akşam Yemeği / The Dinner ile 2014 Venedik En İyi Avrupa Filmi–Yönetmen Günleri, Pasinetti Özel Ödülü alarak adından bahsettiren yönetmen Ivano De Matteo ile filmin başrol oyuncusu Luigi Lo Cascio,
Yönetmen Peter Strickland’ın Berberian Sound Studio’da da birlikte çalıştığı, Toronto, Rotterdam ve Londra gibi birçok film festivalinde büyük ses getiren The Duke of Burgundy’nin başrol oyuncusu Chiara D’Anna,
Altın Lale Uluslararası Yarışma filmlerinden Star’ın oyuncusu Severija Janušauskaitė gibi oyuncu yönetmen ve yapımcılar yer alacak.
FESTİVALDE SİNE-KONSER: DAMON & NAOMI PLAY "FORTUNE"

Bu yıl festivalde Salon işbirliğiyle bir “sine-konser” de gerçekleştirilecek: Damon & Naomi play ‘Fortune’. Müzikleri Saksı Olmanın Faydaları / The Perks of Being a Wallflower ve Greenberg gibi filmlerde, The Sopranos ve The Ghost Whisperer gibi TV dizilerinde kullanılan Damon Krukowski ve Naomi Yang ikilisi 11 Nisan Cumartesi akşamı saat 21.30’da Salon’da olacak. İkilinin performansı, Naomi Yang’ın yönettiği 30 dakikalık sessiz filmi Fortune’u temel alacak. Fortune’un başrollerini Norman von Holtzendorff ve Anabel Vázquez Rodríguez üstleniyor. Müzik kariyerlerine Galaxie 500’de başlayan Damon ve Naomi, folk, psych, dream pop ve indie rock öğelerini elektrogitarla birlikte kullanarak büyüleyici, huzur veren taze bir sound yakaladılar ve bu doğrultuda 70’lerin samimiyetini günümüze taşıdılar. Konserin biletleri Biletix satış sistemi ve İKSV gişesinden satılıyor.

FESTİVAL ŞEHRİN İKİ YAKASINDA

İstanbul Film Festivali ve Fil’m Hafızası, festival coşkusunu karşıya taşıyarak Anadolu yakasındaki sinefilleri 4 Nisan Cumartesi akşamı saat 18.00’den itibaren Kadıköy’de bir araya getirecek. Dunia, Stereogun, Lâl, Masal Evi, Liman Kahvesi, Flu, Trip ve Hera olmak üzere 8 mekâna yayılacak partiye katılım ücretsiz olacak. Katılımcıları sinema sohbetleri ve ödüllü yarışmalar bekliyor.
Festival kapsamındaki bir diğer parti de Fil’m Hafızası işbirliğinde Avrupa yakasındaki sinefilleri 17 Nisan Cuma akşamı geceyarısından sonra InnPark'ta buluşturuyor. Festival kapsamında 24.00 seansında Beyoğlu Sineması’nda gösterilecek Norveçli yönetmen Tommy Wirkola’nın Ölü Kar 2: Kızıllar Ölülere Karşı / Dead Snow2: Red vs Dead adlı filminin ardından, sürpriz konuklar, DJ performansları ve film sohbetleri izleyicileri bekliyor. Bu eğlenceli partinin bilet fiyatları 25 TL (tam) ve 15 TL (öğrenci), öncesindeki Ölü Kar 2: Kızıllar Ölülere Karşı filmine bilet alan izleyiciler ise partiye ücretsiz katılabilecek.

FESTİVAL SİNEMALARI

İstanbul Film Festivali gösterimleri Beyoğlu’nda Atlas (2 salon), Beyoğlu ve Fransız Kültür Merkezi, Ortaköy’de Feriye, Kadıköy’de Rexx (2 salon) ve İstanbul Modern Sinema salonlarında yapılacak. Festival gösterimleri 11.00, 13.30, 16.00, 19.00 ve 21.30 seanslarının yanı sıra artık festivalin gelenekselleşen geceyarısı gösterimleri Cuma geceleri Beyoğlu, Cumartesi geceleri ise Atlas sinemasında 24.00 seanslarında gerçekleştirilecek.

FESTİVAL BİLETLERİ NE ZAMAN, NEREDE SATIŞA ÇIKIYOR?

Festival biletleri 28 Mart Cumartesi günü 10.30’ta Biletix satış kanalları, Atlas ve Rexx sinemalarında açılacak ana gişelerden satışa çıkacak.
Bilet fiyatları
Hafta içi gündüz seansları (11.00, 13.30, 16.00 ) yalnızca 5 TL;
Hafta içi 19.00 ve hafta sonu (11.00, 13.30, 16.00, 19.00) tam 17 TL, öğrenci ile 65 yaş ve üstü 12 TL;
Tüm 21.30 seansları 17 TL;
Atlas ve Rexx sinemalarında yapılacak Akbank Galaları ilk gösterimlerinin biletleri 20 TL.

BİLETİNİ ERKEN ALAN KAZANIYOR

İstanbul Film Festivali’nde bu yıl 28 Mart’tan itibaren gösterimlerin başlayacağı 4 Nisan tarihine kadar tüm izleyiciler biletlerini %10 indirimli alacak.
Lale Kart üyelerine özel
Lale üyeleri festival biletlerinde ön satış ve %25’e varan indirimlerden yararlanacak. Öncelikli biletler, Atlas ve Rexx sinemalarının yanı sıra Lale Kart İletişim Merkezi ve Biletix'in sitesinden alınabilecek. Lale Kart üyeleri için ön satış dönemi: 24 Mart (Siyah ve Beyaz Lale üyeleri), 25-27 Mart (Kırmızı ve Sarı Lale üyeleri).
Festival Sponsoru AKBANK, Axess Kart sahiplerine festival boyunca hafta içi gündüz seansları hariç satın alacakları biletlerde %20 özel indirimden yararlanabilecekleri bir avantaj sağlıyor.
Öğrencilere avantajlı PasoFilm! kart
İstanbul Film Festivali öğrencilere özel PasoFilm! kart çıkartıyor. Üniversite (lisans ve ön lisans) ve lise öğrencilerinin, kimliklerini göstererek İKSV binasından 20 TL karşılığında alabilecekleri PasoFilm! kart ile öncelikli bilet alımı, çeşitli mekânlarda festival boyunca indirim ve ücretsiz katalog alma hakkı sağlanacak. PasoFilm! kart sahipleri kendi öğrenci kimlikleriyle birlikte 27 Mart Cuma saat 13.00’den itibaren Atlas ve Rexx sinemalarındaki öncelikli bilet alma imkânından yararlanabilecekler.

ntv.com.tr

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)