adscode
adscode

350 öğretmene, 5 akademi ve 3 enstitüde ders

İstanbul İl Milli Eğitim Müdürlüğünün, öğretmenlerin kişisel ve mesleki tecrübelerini arttırmak amacıyla düzenlediği "İstanbul Öğretmen Akademileri" projesinin, kapanış programı gerçekleştirildi.

350 öğretmene, 5 akademi ve 3 enstitüde ders
Eğitim

İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Cemil Bilsel Konferans Salonu'nda yapılan kapanış törenine, İstanbul İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Faruk Yelkenci'nin yanı sıra okul müdürleri, akademisyenler ve akademi kapsamında eğitim gören çok sayıda öğretmen katıldı.

22 hafta süren "İstanbul Öğretmen Akademileri" programında, katılımcı 350 öğretmene 5 akademi ve 3 enstitüde, konusunda uzman isimler tarafından dersler verildi. Akademi kapsamında öğretmenler alanlarında yetkinliği olan, özgün, etkili yöntem ve uygulamalarıyla öne çıkan akademisyenler, yazar ve sanatçılarla bir araya gelme fırsatı yakaladı.

Akademinin kapanış programı kapsamında son dersi veren İl Milli Eğitim Müdürü Yelkenci, programı düzenleme amaçlarının, İstanbul'da görev yapan öğretmenlerin her alanda donanımlarını arttırmak olduğunu belirtti. Yelkenci, ortaya çıkan modelin, tüm Türkiye için bir model oluşturduğunu dile getirdi.

Program sonrası AA muhabirine akademi hakkında açıklama yapan Yelkenci, şunları söyledi:

"Eğitim sistemimizin müfredat ve öğretmen yetiştirme sorunları hep konuşuluyor. Burada öğretmenlerimizi genel anlamda geliştirecek, kendilerini zenginleştirmelerini sağlayacak bir akademi oluşturmaya karar verdik. Gönüllülük esasına dayalı olarak bu programı yaptık. Hizmet içi eğitim çalışmalarında olduğu gibi, öğretmenlerimizin katılımını zorunlu tutmadık, işi sevimsiz hale getirmedik. Kendi branşları ile ilgili bilgi vermek, kendi alanlarıyla ilgili klasik teori ve bilgileri yükleyerek, hizmet içi eğitim çalışması gibi yapmak istemedik. Sahadaki işin üstadları, alanlarında önemli isimlerin tecrübelerini, öğretmen arkadaşlarımıza aktardılar. Bu tecrübelerin öğretmenlerimize ilham kaynağı olmasını istedik. Seneye gelen talepler doğrultusunda programı iki dönem haline getirerek 800 öğretmenimizin bu akademiden faydalanmasını sağlayacağız."

Program, düzenlenen konser ve hatıra fotoğrafı çekimi ile sona erdi.

AA

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)