adscode
adscode

3600 ek gösterge sözde kalmasın

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, gündeme dair açıklamalarda bulundu.

3600 ek gösterge sözde kalmasın
Sendikalar
Güncelleme : 08-Oct-19 15:54

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, Genel Sekreteri Turan TEMEL, Genel Hukuk ve Mevzuat Sekreteri Muhammet Ali GEZİCİ, Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreteri Mustafa YAMAN Denizli, Aydın ve İzmir'de yönetici ve üyeleri ile bir araya geldiler. 

Bu illerde düzenlenen programlara katılan ÖĞRETİCİ gündeme dair açıklamalarda bulundu.

ÖĞRETİCİ katıldığı programlarda yaptığı konuşmada, Milli Eğitim Bakanlığı ve üniversitelerde en önemli sorunlarından birinin mülakatlar olduğunu; göreve başlamalar ve görevde yükselmelerde uygulanan mülakatların eğitim çalışanlarını huzursuz ettiğini ifade etti. Milli Eğitim Bakanlığı'nın son zamanlarda yaptığı görevde yükselme, yönetici görevlendirmelerinde uygulanan mülakatlarda sınav puanının aynısının verilmesinin önemli ve değerli olduğunu; bunun kalıcı bir sistem haline getirerek mülakatın ortadan tamamen kaldırılması gerektiğini ifade etti. Üniversitelerde ise bu durumun yeterince yaygın olmadığını, uygulama birliğinin olmayarak üniversiteden üniversiteye farklılık gösterdiğini ifade ederek tüm üniversitelerde yapılan görevde yükselmelerde de yazılı sınav puanının esas alınması gerektiğini ifade etti.

Sendika üyeliğinin bu durumlarda koz olarak kullanılmasının en büyük zararının eğitime ve eğitim çalışanlarına olacağını ifade eden genel başkan 'Ehliyet ve Liyakat en önemli ilkemiz olmalı' dedi.

3600 Ek gösterge sözü unutulmasın, sözde kalmasın.

3600 ek gösterge sözünün 24 Haziran seçimlerinden önce 4 meslek grubunu kapsayacak şekilde sözünün verildiğini; ikinci 100 günlük eylem planında öğretmenlere verilmesi için takvime alındığını fakat takvim dolmasına rağmen hala verilmediğini ifade etti. Meclisin açıldığını, bundan sonra TBMM'nin yapması gereken ilk işlerden birinin 3600 ek gösterge çalışması olduğunu ifade eden ÖĞRETİCİ 3600 ek gösterge sözünün takipçisi olacaklarını,ek gösterge ve katsayı adaletsizliğinin tüm kamu görevlilerini kapsayacak şekilde detaylı olarak yeniden ele alınması gerektiğini  ifade etti.

Öğretmenlik Meslek Kanunu Paydaşların Görüşlerine Açılmalıdır

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından taslağı hazırlanarak Maliye ve Hazine Bakanlığı’na gönderilen Öğretmenlik Meslek Kanunu taslağı ile ilgili konuşan Genel Başkan ÖĞRETİCİ, " Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hazırlanan ve yıllardır öğretmenlik mesleğinin saygınlığının artırılması ve statüsünün sağlam bir zemine kavuşturacak olan Öğretmenlik Meslek Kanununu yıllardır talep etmekteyiz. Bakanlığımızın 2023 Eğitim Vizyonu çerçevesinde ortaya koyduğu ve hazırlıklarını bitirdiği taslağın Maliye ve Hazine Bakanlığında olduğunu biliyoruz. Bakanlık yetkilileri ile yaptığımız görüşmelerde öğretmenlere verilmesi düşünülen maddi teşvikler, kariyer basamaklarında uygulanacak ücretler için Maliye Bakanlığından görüş beklenmektedir. Anadolu Eğitim Sendikası olarak meslek kanunumuz ile ilgili detaylı çalışmalarımızı yapmış ve öneri ile taleplerimizi içeren meslek kanunu tekliflerimizi bakanlığın ilgili her birimi ile paylaşmıştık. Milli Eğitim bakanlığımızdan talebimiz meslek kanunu ile ilgili taslağı paydaşların görüşlerine açması ve öğretmenlerimiz için çok önemli olan bu kanunda sendikaların, öğretmenlerin görüşlerine yer vermesidir. Öğretmenlik meslek kanununda en önemli talebimiz ve isteğimiz 657 Devlet Memurları Kanununda var olan haklarımızın aynen korunması ve geliştirilmesidir.’’ dedi.

Öğretmen Açığı Kapatılmalı Ücretli Öğretmen Yerine Atama Yapılmalı

MEB uzun süredir YÖK ile birlikte iyi bir işbirliği yapamadığını, ihtiyaçtan çok fazla öğretmenlik bölümü açılıp çok mezun verildiğini ifade eden genel başkan, Fen edebiyat fakülteleri öğrencilerine verilen formasyonlar da bu sayının giderek artmasına neden olduğunu ifade etti. MEB'in öğretmen ihtiyacını geleceği düşünerek hesaplaması gerektiğini, YÖK ile işbirliği yapılarak ihtiyacın çok üzerinde mezun verilmesinin önüne geçilmesi gerektiğini ifade etti.

Geçtiğimiz eğitim-öğretim yılında 80 binin üzerinde ücretli öğretmen görev yaptığını söyleyen genel başkan, MEB'in ek ders ücreti karşılığında görev yapanları yeni atamalara tercih ettiğini ifade etti. Ağustos ayında ataması yapılan 20 bin öğretmenin açığı kapatmayacağını, bu nedenle en az 60 bin öğretmen atamasının gereklilik olduğunu ifade etti.

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)