adscode
adscode

37 Okul İkinci Dönemde Hizmete Açılıyor

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi (İPKB) tarafından yürütülen risk azaltma projesi kapsamında, İstanbul’da yaklaşık 42 bin 99 öğrencinin eğitim gördüğü 37 okul daha depreme karşı güçlendirildi.…

37 Okul İkinci Dönemde Hizmete Açılıyor
Okullardan Haberler

İstanbul Valiliği İstanbul Proje Koordinasyon Birimi’nin (İPKB), İstanbul Sismik Riskin Azaltılması ve Acil Durum Hazırlık Projesi (İSMEP) kapsamında 37 okulun daha depreme karşı güçlendirilmesi çalışmaları tamamlandı. İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, İSMEP yatırımlarının yarısından fazlasının eğitime harcandığını vurgulayarak “Güçlendirilmesi tamamlanan 37 okul, 2014-2015 öğretim yılının ikinci dönemi itibariyle Milli Eğitimin hizmetine sunulacak. Böylelikle toplam 983 derslikte, yaklaşık 42 bin 99 öğrenci güvenli bir şekilde eğitim görme imkânına kavuşacak” dedi.   

İPKB’nin sismik riski azaltma projesi İSMEP kapsamında Beylikdüzü’nde 3, Büyükçekmece’de 2, Avcılar’da 2, Küçükçekmece’de 6, Zeytinburnu’nda 4, Arnavutköy’de 2, Başakşehir’de 2, Çatalca’da 2, Kadıköy’de 3, Ümraniye’de 2, Esenler’de 3, Gaziosmanpaşa’da 1, Sultangazi’de 1, Beykoz’da 2, Üsküdar’da 2 okul yaklaşık 5 buçuk ay süren çalışmalarla depreme karşı güçlendirildi.  Güçlendirilmesi tamamlanan 37 okul, toplam 45 milyon 245 bin 576 TL’ye mal oldu.

İPKB Direktörü Kazım Gökhan Elgin, okullarda yürütülen çalışmalarda eğitim ve öğretimin geçici bir süre başka okulda devam etmesi sağlanarak bu yönde yaşanabilecek olası aksaklıklarının önüne geçildiğini belirtti. Binaların yalnızca deprem yönetmeliğine uygun olarak yenilenmediğini, aynı zamanda yeni yönetmeliklere uygunluk ve enerji verimliliği gibi işlevselliklerinin de artırıldığını vurgulayan Elgin, “Doğalgaz dönüşümünden camlarının değiştirilmesine, drenajından ısı mantolamasına ve gerekmesi halinde çatısının değiştirilmesine veya bütün mekânların tekrar boyanmasına kadar çok çeşitli iyileştirme faaliyetleri, güçlendirme çalışmalarına ilave edilmektedir” dedi.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)