adscode

4+4+4 Eğitim Modeli Hakkında Çarpıcı Değerlendirme

Eğitim-Sen Şube Başkanı Ali Paşa Şanlı, Milli Eğitim Bakanlığı’nın 4+4+4 sistemiyle ilgili eleştirilerini dikkate almasını beklediklerini söyledi.

4+4+4 Eğitim Modeli Hakkında Çarpıcı Değerlendirme
Özel Eğitim

 

 

 

 

Eğitim sistemindeki 4+4+4 modeli ile geçirilen bir yılın bilançosunu ve değerlendirme raporlarını açıklayan Şanlı, okula başlama yaşının geri çekilmesiyle aynı sınıfta bulunan farklı yaştaki çocukların sorunlarının derileştiğini, 1'nci sınıflarda yığılmalara neden olduğunu iddia etti. Ali Paşa Şanlı, "Okul öncesi eğitimde okullaşma oranları en alt seviyeye düşmüştür. Okullaşma oranlarında bir iyileşme söz konusu değildir. İmam Hatip Okulları'ndaki artış oranı yüzde 35 olmuştur. Öğrencilerin okul devamsızlığı artmıştır. Bilimsel, demokratik ve laik eğitim tamamen ortadan kaldırılmıştır. Anadilde eğitim hakkının önündeki engeller sürmüştür. Açık lise kayıtları artarken, örgün lise kayıtları azaldı. Taşımalı eğitim uygulamasındaki artış endişe verici boyutlara ulaşmıştır. 4+4+4 sonrasında özel okul kayıtları yüzde 15 oranında artmıştır.

 

4+4+4 dayatmasıyla engellilerin eğitimine darbe vurulmuştur. Eğitimde sansürcü zihniyet egemen olmuştur. Eğitim sistemi sınav odaklı olmaktan çıkarılamamıştır. 4+4+4’ün öğrencilerle birlikte en büyük mağduru eğitim emekçileri, öğretmenler olmuştur. Her geçen gün içten içe çürüyerek bir enkaz haline getirilmiş olan eğitim sisteminin sorunları, 4+4+4 dayatması ile daha da içinden çıkılmaz hale gelmiştir. Eğitim-Sen olarak AKP’nin eğitim biliminin en temel ilkelerini göz ardı ederek hayata geçirmeye çalıştığı 4+4+4 dayatmasına karşı tepkilerimizi bulunduğumuz her alanda göstermeye kararlıyız. Milli Eğitim Bakanlığı’nın sürecin başından itibaren taraflı, bilinçli ve yanlış bilgilendirme çalışmalarına son vermesini ve eleştirilerimizi dikkate almasını bekliyoruz” dedi.
 

Milli Eğitim Bakanlığı’nın tüm topluma ve öğrencilere böylesi bir kötülüğü yapmamak için zaman geçirmeden eğitimde 4+4+4 dayatmasından vazgeçmesi gerektiğini savunan Şanlı, “Eğitim-Sen olarak AKP’nin eğitim biliminin en temel ilkelerini göz ardı ederek hayata geçirmeye çalıştığı 4+4+4 dayatmasına karşı tepkilerimizi bulunduğumuz her alanda göstermeye kararlıyız. Eğitim-Sen çocuk ve gençlerimizin geleceğinin karartılmasına yönelik her girişim karşısında mücadelesini kesintisiz olarak sürdürecektir” ifadelerini kullandı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)