adscode
adscode

5 Dil Bilen Öğretmen Yumurta Satıyor

Suriyeli öğretmen Alan Muhammed Ali, yumurta ve tavuk satılan dükkanda, günlüğü 15 liraya çalışıyor.

5 Dil Bilen Öğretmen Yumurta Satıyor
Türkiye'den Haberler
Ülkesindeki iç savaş nedeniyle Türkiye'ye gelen Suriyeli öğretmen Alan Muhammed Ali, Öğretmenler Günü'nü okulundan ve öğrencilerden uzakta geçirdi. İzmir'e yerleşen Ali, eşine ve gelecek ay dünyaya gelecek bebeğine bakabilmek için  yumurta ve  tavuk satılan dükkanda, günlüğü 15 liraya çalışıyor.
 
İki yıl önce evlendiği eşiyle savaştan kaçan Ali, Konak ilçesindeki Kadifekale semtinde yeni bir hayata başladı. Savaş nedeniyle aile mesleği öğretmenlikten uzak kalan Ali, ailesine bakabilmek için yeni bir meslek edindi.
 
İngilizce öğretmeni Alan Muhammed Ali, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dedesinin ve babasının da öğretmen olduğunu, onların sayesinde hem çocukları, hem de okulu ve öğretmenliği sevdiğini anlattı. Şam Üniversitesi'nden 2008 yılında mezun olan ve Türkçe, Arapça, Fransızca, İngilizce ve Kürtçe bilen Ali, Kamışlı'da 2 yıl öğretmenlik yaptıktan sonra askere gittiğini, askerlik dönüşü ise eşiyle ülkesinden ayrılarak Türkiye'ye geldiğini kaydetti.
 
Ali, Suriye'deki iç savaşın hayatını tamamen değiştirdiğine dikkati çekerek, ülkesini, çok sevdiği mesleğini ve öğrencilerini geride bıraktığını söyledi. Eşine ve gelecek ay dünyaya gelecek bebeğine bakabilmek için çalışmak zorunda olduğunu vurgulayan Ali, yaşadığı mahalledeki  yumurta ve  tavuk satan dükkanda işe girdiğini aktardı. Ali, dükkanda Suriye'ye özgü ekmeklerden de sattıklarını kaydederek, günlük yevmiyesinin  15 lira olduğunu belirtti.
 
Alan Muhammed Ali, Suriye'de Öğretmenler Günü'nün mart ayında kutlandığını ifade ederek, şöyle konuştu:
 
"Türkiye'deki ikinci Öğretmenler Günüm. Hala bırakmadım mesleğimi. Akşamları evde çocuklara İngilizce öğretiyorum, ücretsiz. Öğrencilerimin sakladığım hediyeleri vardı, hepsi Suriye'de kaldı. Bir gün tekrar Suriye'ye dönüp, mesleğime devam etmek istiyorum. Çok üzgünüm, sıkıntılıyım, çocuklarımız Suriye'de okuldan uzakta kaldılar. Öğrencilerime ulaşamıyorum. Bir iki tanesi Avrupa'ya gitti, onlarla haberleşebiliyorum sadece."
 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)