adscode
adscode

5 yaşındaki çocuk Microsoft‘un açığını buldu

Popüler çevrimiçi oyun servisi Xbox Live’da güvenlik açığı bulan beş yaşındaki çocuk, Microsoft tarafından ödüllendirildi.

5 yaşındaki çocuk Microsoft‘un açığını buldu
Bilim Teknoloji
BD’de yaşayan 5 yaşındaki Kristoffer Von Hassel, babasının Xbox Live hesabına parolayı bilmediği halde girmeyi başardı. Xbox Live hesabına girmek için herhangi bir hack yöntemi kullanmayan beş yaşındaki çocuk, doğru şifreyi bilmeden babasının hesabına nasıl giriş yapabildiğinin detaylarını verdiği bir röportajda anlattı.

Kristoffer, giriş ekranında çıkan şifre kısmına harf ya da rakam girmek yerine sadece boşluk (Space) tuşuna defalarca basıp, şifre hanesini doldurduktan sonra babasının hesabına giriş yapmayı başardı.

Çocuğun babası Robert ise sistemde yer alan boşluk tuşuna defalarca basılarak herhangi bir hesaba erişilebilme olayını ve detaylarını Microsoft’a bildirdi. Sistem açığıyla ilgili bilgileri öğrenen Microsoft ise söz konusu açığı giderdi ve Kristoffer’ın adını, Microsoft’un güvenli kalmasına katkı sağladığı için teşekkür edilen güvenlik araştırmacıları listesine ekledi.

Microsoft ayrıca Kristoffer’a 50 dolar para ödülü, dört adet ücretsiz oyun ve bir senelik Xbox Live Gold üyeliği hediye etti.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)