adscode
adscode

6 Milyon Öğrenci Yararlanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı’nca yürütülen Okul Sütü Programı’nın 4. yılı başlama programı Ankara Çankaya İlkokulu’nda düzenlendi

6 Milyon Öğrenci Yararlanacak
Eğitim

Okul Sütü Programı açılış töreninde konuşan Bakan Avcı; programın dört yıldır uygulanmakta olduğunu belirterek, “Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum, Sağlık Bakanlığımıza çok teşekkür ediyorum. Bu yıl 6 milyona yakın öğrencimiz bu programdan yararlanacak” dedi.




 

Bakan Avcı öğrencilerin balon deneyine katıldı

Konuşmasının ardından, öğrencilere 2/B sınıfında süt dağıtan Bakan Avcı, burada bir öğrencinin “Bir balon patlamadan nasıl iğne batırılır?" diye sorması üzerine, öğrenciler için balona iğne batırdı. Daha sonra fizik dersinde öğretmenlerinin bu deneyi kendilerine anlatacaklarını ifade eden Bakan Avcı, iğnenin balondaki gazların dengede olduğu noktaya batırılması gerektiğini, onun dışındaki yerlere batırılması halinde balonun patlayacağını söyledi.

 

Küçükken içtiğim sütler için müteşekkirim

Başka bir öğrencinin "Siz küçükken süt içtiniz mi?" diye sorması üzerine Bakan Avcı, şöyle konuştu: "Evet, içtim. Bu sütler için kimlere teşekkür etmeliyiz? Bu sütler için hayvan üreticilerimize, mandıracılarımıza, fabrikalarda çalışan ağabeylerimize, ablalarımıza, bu kutuları yapanlara, bu kutuların içerisine bu sütleri dolduranlara, onları kolilere dolduranlara, onları kamyonlara yükleyenlere, kamyonlarla o sütleri şehirlere getirenlere, köylere götürenlere sonra depolayanlara, sonra onları bizlere getirenlere. Bakın bir kutu süt için ne kadar çok insan çalışıyor ayrıca mandıralarda işleniyor makineler çalışıyor değil mi? Onun için sütün kıymetini bileceğiz çok değerli bir besin.” 

Bir öğrencinin, günde kaç bardak süt içtiğini sorması üzerine Bakan Avcı, Atatürk Orman Çiftliği sütlerinden, bir şişenin yarısının içtiğini ancak öğrencilerin güçlenmesi için daha çok süt içmesi gerektiğini belirtti ve öğrencilerin ailelerine de selam gönderdi.



 

"Çok çok içersek çok çok yersek sıralara zor sığarız"

Bir başka sınıfta da süt dağıtımı yapan ve bir öğrencinin yanına oturarak birlikte süt içen Bakan Avcı, "Ama çok çok içersek çok çok yersek sonra böyle sıralara zor sığarız” dedi. 

Açılış programına; Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakan Yardımcısı Kutbettin Arzu, Sağlık Bakanlığı Bakan Yardımcısı Erkan Kandemir ve Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar da katıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)