adscode
adscode

6 öğretim üyesine 'Genç Bilim İnsanı Ödülü' verildi

Farklı üniversitelerden 6 öğretim üyesine ödülleri, düzenlenen törenle takdim edildi

6 öğretim üyesine 'Genç Bilim İnsanı Ödülü' verildi
Eğitim
Bilim Kahramanları Derneğince düzenlenen 2016 Genç Bilim İnsanı Ödülleri sahiplerini buldu.

Ülkedeki genç bilim insanlarını yüreklendirmek, onlara ilham olmak üzere verilen ödüller için Pera Müzesi Oditoryumu'nda tören gerçekleştirildi.

Törende konuşan dernek başkanı Prof. Dr. Sıddıka Semahat Demir, bu seneki değerlendirmeyi çok değerli üniversitelerin rektörleri ile iş birliği içinde yaptıklarını belirtti. Genç bilim insanı çağrılarının 24 bin insana eriştiğini açıklayan Demir, "Başvurular, seçici kurul tarafından, bilime, bilimin yayılmasına ve bilimin toplum yararına kullanılmasına katkı filtrelerine göre değerlendirildi. Seçilen bilim insanlarını yürekten kutluyorum." ifadelerini kullandı.

Temel bilimler ve mühendislik alanlarına katkıda bulunan, Türkiye'de bu alanların görünürlüğünün artmasına ve gelişmesine öncülük eden 38 yaşın altındaki bilim insanlarına verilen ödüller için bu yıl Dokuz Eylül Üniversitesi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Kasman ile Bahçeşehir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şenay Yalçın ev sahipliği yaptı. Seçici kurulda ise Prof. Dr. Ercan Ertürk, Doç. Dr. Gülay Bulut, Prof. Dr. Kazım Önel, Prof. Dr. Mehmet Kadir Yurdakoç, Prof. Dr. Hacer Ansal, Doç. Dr. Onur Kaya ve Doç. Dr. Cemil Arıkan yer aldı.

- Bu yıl 6 isim ödüle layık görüldü

Derneğe yapılan 122 başvuru arasından ödül kazanan isimler ise İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Öğretim Üyesi Doç. Dr. Behçet Uğur Töreyin ve Doç. Dr. Hazım Kemal Ekenel, Bilkent Üniversitesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Emine Ülkü Sarıtaş, Atatürk Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Önder Metin, Gazi Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Gökhan Demirel ile Arizona Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç Dr. Sefahattin Tongay olarak açıklandı.

Bilim, iş ve sivil toplum alanından çok sayıda davetlinin katıldığı tören, açıklanan isimlere ödüllerinin verilmesiyle son buldu.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)