adscode
adscode

7+1 ve 3+1 eğitim modeli ile iş hayatını deneyimleme fırsatı

Beykoz Üniversitesi’nin 7+1 ve 3+1 eğitim modeli öğrencilerine iş hayatını deneyimleme fırsatı sunuyor.

7+1 ve 3+1 eğitim modeli ile iş hayatını deneyimleme fırsatı
Üniversite

Üniversite mezuniyetleri öncesinde bir dönem iş tecrübesi edinen öğrenciler, 21. yüzyıl iş dünyasının adaylarda aradığı yetkinlikler konusunda da kendilerini geliştirme şansı elde ediyor. Teknolojinin hayatımızın her alanında hissedildiği Covid-19 sürecinde uzaktan eğitimde de başarılı bir sınav veren Beykoz Üniversitesi, Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın (ÜNİAR) 2021 “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”na göre “Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 12. Sırada yer aldı.

 

Bugün 15 yüksek lisans, 20 lisans ve 23 önlisans olmak üzere toplam 58 program ile eğitim öğretime devam eden üniversite öğrencilerine sunduğu ayrıcalıklar ile onları geleceğe hazırlıyor.

 

7+1 ve 3+1 avantajı

Beykoz Üniversitesi’nde öğrenciler lisans eğitimlerinde 7 dönem okulda, bir dönem işyerinde, önlisansta ise 3 dönem okulda bir dönem işyerinde olmayı ifade eden 7 +1, 3+1 modelleri ile öğrenim görüyor, yapılan bir dönemlik staj üniversitenin Kariyer Merkezi tarafından da takip ediliyor. Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Öğrencilerimizin mezun olur olmaz ve hatta öğrencilikleri sırasında, alanları ile ilgili sektörlerde tercih edilen ve öncelikli olarak istihdam edilen mezunlar olmasını hedefliyoruz. Üniversitemizde laboratuvar ve atölyelerimizde gerçekleştirdiğimiz uygulamalı eğitimleri ve bunların çıktılarını çok önemsiyoruz. En önemlisi de üniversite öğrenimi sırasında iş deneyimi elde etmek isteyen öğrencilerimize, 3+1, 7+1 modeli bu şansı veriyor” diyor.

 

14 temel ve yönetsel yetkinlik destekleniyor

Beykoz Üniversitesi’nde ders içeriklerinin sektörün ihtiyaçlarına göre oluşturulduğunu belirten Rektör Prof. Dr. Mehmet Durman, “Üniversitemizin fark yarattığı bir diğer nokta da “Yetkinlik Geliştirme Programı”. Günümüzde iş dünyası üniversite mezunlarının alanlarındaki teorik bilginin yanı sıra bazı kritik yetkinlikleri de edinmiş olarak iş yaşamına atılmalarını bekliyor. Öğrencilerimizin öğrenim gördükleri alan bilgisinin yanı sıra 21. yüzyıl iş dünyasının ihtiyaç duyduğu temel ve yönetsel 14 yetkinlikte kendilerini geliştirmiş olarak mezun olmalarını hedefledik. Bugün Beykoz Üniversitesi’ne kayıt yaptıran her öğrencinin 14 yetkinlikteki düzeyi ölçümleniyor. Öğrenciler böylelikle geliştirmeleri gereken yetkinliklere yönelik dersleri belirliyor ve mezuniyetlerine dek bu dersler ile yetkinliklerde önemli ölçüde gelişme kaydediyor” diyor.

 

Beykoz Üniversitesi 12. Sırada

Beykoz Üniversitesi Üniversite Araştırmaları Laboratuvarı’nın gerçekleştirdiği 2021 “Türkiye Üniversite Memnuniyet Araştırması”nda “Vakıf Üniversiteleri Genel Memnuniyet Sıralaması”nda 12. Sırada yer aldı. Araştırmaya Türkiye’deki 125 devlet ve 73 vakıf üniversitesi olmak üzere toplamda 198 üniversite katıldı ve 42 bin 353 öğrenciden veri toplandı. Son dört yıldır bu araştırmaya katılan Beykoz Üniversitesi öğrencilerinin, üniversitelerine yönelik memnuniyetleri geçtiğimiz yıl olduğu gibi bu yıl da pandemi sürecinde eğitim anlayışından ödün vermediğini ortaya koydu. Üniversite, "Üniversitelerin Genel Memnuniyet Sıralaması"nda ise 198 Üniversite arasında 20’nci sırada yer aldı ve istikrarlı bir başarı çizgisinde yürüdüğünü göstermiş oldu.  Öğrenci odaklı bir üniversite olmalarının bu istikrarlı başarıya katkıda bulunduğunu belirten Beykoz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Durman, “Öğrencilerimizin üniversitemizden memnuniyetinin hem iç anketlerimizde hem de ÜNİAR gibi bağımsız kuruluşlarda benzer çıkıyor olması gerçekten memnuniyet verici. Tercih yapacak öğrencilerimiz bağımsız ve öğrenim gören öğrencilerin objektif değerlendirmelerini açıklayan bu önemli araştırmadan mutlaka faydalanmalılar” dedi.

 

Yandal ve çift anadal fırsatı

Beykoz Üniversitesi’nin önlisans programları ile fakülte ve yüksekokul bölümlerinden herhangi birinde okuyan öğrenciler açılacak çift anadal ile yandal programlarına da başvuru yapabiliyorlar.  Öğrenciler çift/ikinci anadal ya da yandal programları için ayrıca öğrenim ücreti de ödemiyorlar.

 

Tercihler ağustos ayında

Beykoz Üniversitesi ağustosta başlayacak tercih dönemi süresince, online ve yüz yüze tercih danışmanları ile aday öğrencilere destek verecek. Beykoz Üniversitesi, 2021-2022 eğitim- öğretim yılında lisans ve önlisans programlarına burslu ve yüzde 50 indirimli kontenjanlarına öğrenci kabul edecek. Adaylar, yüzde 50 indirimli kontenjanları, ilk 5 tercihlerinde yer vermeleri ve yerleşmeleri durumunda ise yüzde 25 tercih bursundan da faydalanabilecek.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)