adscode
adscode

8 MADDEDE AİLELERE OKULA DÖNÜŞ ÖNERİLERİ

SODİMER okula dönüş için ailelere önerilerde bulundu.

8 MADDEDE AİLELERE OKULA DÖNÜŞ ÖNERİLERİ
Eğitim

1. Hijyen ve sosyal mesafe kuralları çocuklara öğretilmelidir.
Aileler maske, dezenfektan, eldiven gibi hijyen malzemelerinin kullanımı konusunda çocuklarını bilinçlendirmelidir. Çocuklara arkadaşları ile oynarken ya da yemek saatlerinde sosyal mesafe kurallarını ihlal etmemesi anlatılmalı, maske gibi kişisel eşyalarını diğer kişilerle paylaşmaması gerektiği uygun bir dille açıklanmalıdır.

2. Çocuklarını okula göndermeyecek olan veliler çocuklarının öğrenme şekline uygun bir plan oluşturmalıdır.
Yüz yüze eğitim sistemini tercih etmeyerek dijital eğitime devam edecek olan velilerin eğitim konusunda öğretmenler ile iş birliği içerisinde olması oldukça önemlidir. Veliler okul ile birlikte çocuğa en uygun öğrenme yöntemine karar vermeli, çocuğa özel programlar oluşturulmalı ve çocuğun bu programa bağlı kalmasına özen gösterilmelidir.

3. Dijital eğitim sürecinde kullanılan tablet özelliklerinin EBA sistemi ile uyumlu olmasına dikkat edilmelidir.
Dijital eğitime devam ederken kullanılan EBA sisteminin kullanılan cihaza uyumlu olmasına özen gösterilmelidir. Bu sebeple aileler kullanılan tabletin güncel sürümde olduğundan emin olmalı, tablet özelliklerinin sisteme uygun olmasına dikkat edilmelidir.

4. Veliler, eğitim süreci boyunca öğretmenler ile iletişim halinde olmalıdır.
Çocuklarını okula gönderen aileler de dijital eğitime devam eden aileler gibi öğretmenler ve okul yönetimi ile iletişim halinde olmalıdır. Öğretmen tarafından gelen geri dönütler dikkate alınmalı, eğitim süreci bu uyarılar dikkate alınarak yönetilmelidir.

5. Öğretmen tarafından gönderilen ders sonrası pekiştirme etkinlikleri ve ödev gibi içerikler konusunda öğrenciler teşvik edilmelidir.
Öğrencilerin yeni eğitim dönemine adapte olma süreci sadece dersler ile sınırlı tutulmalıdır.
Öğretmen tarafından verilen ödevler ve ders sonrası etkinliklere aileler de katılım sağlamalı, çocuklarını bu konuda teşvik etmelidir.

6. Çocuklar sürece uyum sağlarken veliler de sabırlı ve destekleyici bir tutum sergilemelidir.
Uzun zamandır vaktinin büyük bir bölümünü evde geçiren ve eğitimine dijital ortamlarda devam eden öğrencilerin okula uyum sağlamakta çeşitli zorluklar yaşaması oldukça normaldir.
Bu süreçte ise velilerin çocuklarına karşı anlayışlı, sabırlı ve destekleyici yaklaşımı çocukların psikolojik olarak okula hazırlanmasında oldukça önemlidir.

7. Dijital eğitim devam ederken öğrencilerin teknolojik motivasyonları da yüksek tutulmalıdır.
Tablet, televizyon, telefon ve bilgisayar gibi teknolojik cihazlar pandemi sürecine kadar bir eğlence aracı olarak benimsenirken, dijital eğitim sürecinde bir ders aracı olarak kullanılmaya başlanmıştır. Bu sebeple öğrencilerin sürece uyum sağlama konusunda birtakım sıkıntılar yaşaması muhtemeldir. Bu süreçte aileler çocuklarının teknolojik motivasyonunu yüksek tutabilmek için çaba göstermelidir.

8. Öğretmenler tarafından belirlenen öğrenme planına uygun davranılmalıdır.
Yeni eğitim yöntemleri, ailelerin eğitim gördüğü dönemlerden farklıdır. Örneğin okuma yazma öğretimi önceden fişler ile yapılırken günümüzde ses temelli olarak gerçekleştirilmektedir. Bu sebeple ailelerin öğretmenlerle ortak belirlenen yöntemlere bağlı kalması oldukça önemlidir.

 

Prof. Dr. Levent Eraslan
Aslı Ünal
Hande Sıla Ergeze


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)