adscode
adscode

Abant İzzet Baysal Üniversitesi

Abant İzzet Baysal Üniversitesi hakkında bilgiler...

Abant İzzet Baysal Üniversitesi
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. Hayri Coşkun

Kuruluş Tarihi: 1992

Bulunduğu İl: Bolu

Akademik Birimleri: Eğitim, Fen-Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Mühendislik Mimarlık, Tıp, Güzel Sanatlar, Diş Hekimliği, Teknoloji, İletişim, İlahiyat, Ziraat ve Doğa Bilimleri olmak üzere 11 fakülte, 4 enstitü, 6 yüksekokul, 5 Meslek Yüksekokulu (MYO). 

Öğrenci Sayısı: 25 bin.

Yabancı Dil Olanakları: Türkçe, İngilizce

Akademik Personel Sayısı: 1000

İdari Personel Sayısı: 800

Burs Olanakları: 4 yıllık bölümlere ilk sırada en yüksek puanla giren bölüm birincilerine maddi destek verilmekte. Her yıl fakülte ve yüksekokulları ilk üç sırada bitiren öğrenciler İzzet Baysal Vakfı tarafından ödüllendirilmekte.

Yurt Olanakları: Kampüste 774 kişilik KYK’ya ait ve 184 kişilik üniversiteye ait erkek yurdu, 1280 kişilik KYK’ya ait ve 929 kişilik üniversiteye ait kız yurdu faaliyette.

Kampüs Olanakları: Öğrenci ve personelin kullanıma açık 4 spor salonu ile açık spor sahaları, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi var.

Yurtdışı ve yurtiçi üniversitelerle anlaşmaları: Erasmus kapsamında 25 Avrupa ülkesinde 109 üniversiteyle, Farabi Programı kapsamında Türkiye’deki 87 Üniversiteyle anlaşması mevcut. Mevlana Programı ile AB üyesi olmayan 4 ülke ve 5 üniversiteyle anlaşması bulunuyor.

Çift Anadal / Yandal: Uygulanıyor.

Öğrenciler Neden Sizi Seçsin? Abant İzzet Baysal Üniversitesi olarak uluslararası nitelikte bilimsel üretim gerçekleştirmeye öncelik veriyor, eğitim ve öğretim sürecinde ulusal ve yerel ihtiyaçları dikkate almaya özen gösteriyoruz. Bilimsel gelişme ve teknolojileri takip eden, uluslararası rekabet gücüne sahip bir araştırma ortamı hazırlarken, öğrencilerin bu ortamdan en iyi şekilde yararlanmalarını sağlamak üzere kendimizi sürekli yeniliyoruz. Türkiye'nin en hızlı gelişen üniversitelerinden biriyiz ve bu gelişmeye, ülkemiz ve dünya gençliğini ortak olmaya davet ediyoruz.

Bilgileri: www.ibu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)