adscode
adscode

Abd’li Akademisyenlerden Üniversite Öğrencilerine Eğitim

​Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi (AİBÜ) öğrencileri, alanında uzman yabancı akademisyenlerden özel eğitime gereksinim duyan çocukların gelişimi konusunda uygulamalı eğitim aldılar.

Abd’li Akademisyenlerden Üniversite Öğrencilerine Eğitim
Eğitim
AİBÜ Eğitim Fakültesi Özel Eğitim Bölümü tarafından İzzet Baysal Kültür Merkezinde ‘Özel Gereksinimli Öğrencilerin Okulda, Toplumda ve Yaşam Boyu Desteklenmesi: Özel Eğitim ve Okul Psikolojisinden Yenilikçi Yaklaşımlar’ konulu sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Bahar, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Çavuşoğlu ile Türk ve yabancı akademisyenlerle öğrenciler katıldı.
Sempozyum kapsamında Massachusetts Üniversitesinden Prof. Dr. Michael P. Krezmien ve Prof. Dr. John C. Carey ile doktora öğrencisi Ece Uğurlu tarafından ‘Öğrenme ve Davranış Problemi Olan Çocukların Değerlendirilmelerinin, Tanımlanmalarının ve Önleme Çalışmalarının Yapılabilmesi İçin RTI Yaklaşımının Kullanılması’ konusunda öğrencilere uygulamalı eğitim verildi. Sempozyumda ayrıca Anadolu Üniversitesi Engelliler Araştırma Enstitüsünden Doç. Dr. Sema Batu, ‘İlkokul Çağı Özel Gereksinimli Çocuklar İçin Kaynaştırma Ortamlarında Fiziksel ve Öğretimsel Uyarlamalar’ konusunda sunum yaptı.

AİBÜ Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. İlknur Çifci Tekinarslan ise, ‘Kaynaştırma Ortamında Yer Alan Özel Gereksinimli Öğrencilerin Sosyal Kabullerini Etkileyen Değişkenler’i ele aldı. Sempozyumda ABD’li akademisyenler Prof. Dr. Michael P. Krezmien ile Prof. Dr. John C. Carey, ‘Öğrenme Güçlüğü, Davranış Problemi ve Zihinsel Yetersizliği Olan Öğrencilerin Yetişkinliğe Geçişte Desteklenmesi’ ve ‘Öğrenme Güçlüğü ve Davranış Problemi Olan Öğrencilerin Karmaşık Öğrenme Gereksinimlerini Karşılamak İçin Proje Temelli Öğrenme ve Evrensel Desenin Kullanılması’ konularında sunum yaptılar.

Sempozyumun sonunda yabancı akademisyenlere ve katılımcılara Prof. Dr. Mehmet Bahar tarafından üzerinde AİBÜ logosu olan çini tabak hediye edildi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)