adscode
adscode

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ

...

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi
Güncelleme : 25-Jul-19 14:35

ABDULLAH GÜL ÜNİVERSİTESİ


Rektör: Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu


Kuruluş tarihi: 2010 


Bulunduğu il: Kayseri


Akademik birimleri: Mühendislik, Mimarlık, Yönetim Bilimleri,
Yaşam ve Doğa Bilimleri, İnsan ve Toplum Bilimleri, Eğitim Bilimleri olmak üzere 6 fakülte, 2 yüksekokul, Fen Bilimleri Enstitüsü ve Sosyal Bilimler Enstitüsü var.


Öğrenci sayısı: 1100 öğrencisi bulunuyor.


Akademik personel sayısı: 11 profesör, 13 doçent, 48 Dr. öğretim üyesi, 88 araştırma görevlisi, 33 öğretim görevlisi olmak üzere 193 akademisyeni var.


Burs olanakları: Abdullah Gül Üniversitesi Destekleme Vakfı (AGÜV) ile başarılı öğrenciler eğitim yaşamları boyunca gelişim desteği sunuluyor. Burslar, öğrencilere eğitim süreleri boyunca karşılıksız olarak yılda 9 ay, hazırlık dahil 5 yıl veriliyor. 1-100 ile 15.001-20.000 arasındaki LYS başarı sıralamasına göre verilen bursların miktarı 500 TL ile 2.000 TL aralığında değişiyor.


Yurt olanakları: Kayıt yaptırdığı bölümün puan türünde ilk 25.000’den gelen öğrencilere, en fazla 5 yıl boyunca yılın 9 ayı AGÜV barınma desteği kapsamında modern Öğrenci Köyü’nde zorunlu konut giderleri ücretlendirilerek yurt sağlanıyor.


Öğrenci kulübü sayısı: 26 öğrenci kulübü var.


Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:
Erasmus kapsamında 15 farklı ülkede 59 öğrenci stajı, 8 ülkede 37 öğrenci, 16 ülkede 32 personel eğitimi gerçekleştirildi.
ErasmusTern Konsorsiyum projesi de AGÜ önderliğinde, Kayseri Ticaret Odası, Kayseri Sanayi Odası, Üniversite-Sanayi İşbirliği Vakfı, Erciyes, Nuh Naci Yazgan ve Sabancı üniversiteleriyle birlikte 2 yıldır devam ediyor. Sadece öğrenci staj faaliyetini kapsayan projeyle gönderilen 84 öğrenci bulunmakta. Çift diploma konusunda ise ABD, Hollanda ve Azerbaycan’dan çeşitli üniversitelerle görüşmeler yapıldı ve anlaşma aşamasına gelindi.


Öğrenciler neden sizi seçsin?
Az mevcutlu sınıflar,
Uluslararası kampüs (50 farklı ülkeden insan),
Uluslararası stajlar,
Öğrenci başına düşen öğretim üyesi sayısı,
Nitelikli ve yurtdışı tecrübeli öğretim üyeleri,
Uygulamalı ve kendi kendine öğrenme deneyimi,
Küresel sorunlara odaklı dersler,
İyi derecede İngilizce öğrenme fırsatı,
Uzun dönem stajlarla mesleki deneyimin pekiştirilmesi,
Gerçek iş yaşamı deneyiminin ders ortamına taşınması gibi sunduğu çeşitli imkânlar ile öğrencilerine birer dünya vatandaşı olacakları şekilde eğitim vermeyi hedefleyen ve bunu hayata geçirebilecek akademik kadroya sahip olan bir üniversitedir.


İletişim bilgisi: www.agu.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)