adscode
adscode

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

Mütevelli Heyeti Başkanı: Mehmet Ali Aydınlar

Rektör: Prof. Dr. Ahmet Şahin

Kuruluş tarihi: 2007

Bulunduğu il: İstanbul

Akademik birimleri: Tıp, Eczacılık, Sağlık Bilimleri, Fen-Edebiyat, Mühendislik olmak üzere 5 fakülte, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu ve Meslek Yüksekokulu olmak üzere 2 meslek yüksekokuluna sahip.

Öğrenci sayısı: Yaklaşık 4.000 öğrencisi var.  

Akademik personel sayısı: 617 akademik personeli bulunuyor.

Burs olanakları: Yüzde 100, yüzde 50, yüzde 25 oranlarında ÖSYS Giriş Bursu, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Üstün Başarı Bursu, Acıbadem Üniversitesi Tıp Fakültesi Bursu, Kerem Aydınlar Vakfı Destek Bursu ve özel Burslar mevcut.

Bu yıl Biyomedikal Cihaz Teknolojisi, Ortopedik Protez ve Ortez, Podoloji, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik ve Optisyenlik programlarının yüzde 50 burslu kontenjanına yerleşen öğrencilere ödenecek ücret üzerinden yüzde 40 oranında eğitim bursu sağlanacak.

Yurt olanakları: Toplam 404 yatak kapasiteli yurdu var.

Öğrenci kulübü: 37 öğrenci kulübü var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Üniversite, Avrupa Birliği Erasmus + Değişim Programı üyesi.

Öğrenim ücretleri: Bölüm ve programlara göre KDV dahil, 48.400 TL ile 14.500 TL arasında.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

Acıbadem Üniversitesi sağlık bilimleri alanında tematik bir üniversitedir. Güçlü akademik kadrosu, gelişmiş teknolojik altyapısıyla alanında donanımlı ve sürekli gelişime açık sağlık profesyonelleri yetiştirmeyi hedefler. İstanbul Anadolu yakasında 100.000 metrekare kapalı alana sahip, LEED Gold (Çevre ve Enerji Tasarımında Liderlik) Sertifikalı Kerem Aydınlar Kampüsü ile Acıbadem Üniversitesi akademik ve sosyal imkânlarıyla fark yaratmaktadır.

Üniversite bünyesinde yer alan Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik – Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi –CASE, sahip olduğu tüm departmanlar ve teknolojik alt yapısıyla alanında dünyadaki en kapsamlı medikal eğitim merkezlerinden biridir. Merkez, CAE Akademi tarafından verilen dünyada sadece iki medikal eğitim merkezinin sahip olduğu “Center of Excellence (Mükemmeliyet Merkezi) Sertifikası’na sahiptir. Network of Accredited Clinical Skills Centers of Europe (NASCE) ve Society for Simulation in Healthcare (SSH) tarafından akredite edilmiş olan merkez mezuniyet öncesi ve sonrasına yönelik eğitimler vermektedir.

Üniversite, yaşam bilimlerine yönelik multidisipliner çalışmalara olanak sağlayan araştırma laboratuvarları, gelişmiş teknolojik alt yapıya sahip öğrenci laboratuvarları ve tüm olanaklarıyla sağlık eğitiminde çıtayı yükseltmiştir.

 

İletişim bilgisi: www.acibadem.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)