adscode
adscode

Acıbadem Üniversitesi sağlık eğitiminde çıtayı yükseltti

Türkiye’nin nitelikli, üst düzey donanımlı doktorları ve sağlık personeli 175 milyon doları aşan bir yatırımla kurulan Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde yetişecek.

Acıbadem Üniversitesi sağlık eğitiminde çıtayı yükseltti
Üniversite
Türkiye’nin nitelikli, üst düzey donanımlı doktorları ve sağlık personeli 175 milyon doları aşan bir yatırımla kurulan Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nde yetişecek. Hedef alanlarında çok güçlü ve deneyimli öğretim üyeleri tarafından eğitilmiş mezunların uluslararası düzeyde hizmet vermesini sağlamak ve sadece Türkiye’de değil, dünyada söz sahibi bir üniversite olmak.Sağlık eğitimi alanında bugüne kadar yapılmış en büyük yatırımla kurulan Acıbadem Üniversitesi, 100.000 metrekare kapalı alana sahip Kerem Aydınlar Kampüsü, fark yaratan çevreci mimarisi, 324 öğretim üyesi, dinamik ve çağdaş eğitim programları, Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi ve donanımlı araştırma laboratuvarları ile sağlık eğitiminde çıtayı yükseltiyor.




Ülkemizin sağlık eğitimine katkı sağlama sorumluluğuyla toplam 175 milyon doları aşan bir yatırımla kurulan Acıbadem Üniversitesi’nin akademik yapılanması, vizyonu ve hedefleri Kerem Aydınlar Kampüsü’nde düzenlenen basın toplantısında tanıtıldı.

Toplantıya Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar, Rektör Prof.Dr. Ahmet Şahin ve Genel Sekreter Dr. Hasan Kuş katıldı.    



Acıbadem Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Mehmet Ali Aydınlar Üniversite’nin Acıbadem Sağlık Grubu’nun bilgi birikimini ve tecrübesini genç nesillere aktararak her anlamda donanımlı hekim ve sağlık çalışanları yetiştirmek amacıyla 2007 yılında Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kurulduğunu belirtti. Mehmet Ali Aydınlar konuşmasını şöyle sürdürdü: “Ülkemizde sağlık hizmetleri geçtiğimiz 20 yıl içerisinde yapılan yatırımlar ve hekimlerimizin müthiş performansıyla önemli bir atak yaptı. Türkiye bölgemizdeki ülkeler açısından sağlık hizmetleri için bir çekim merkezi ve adeta sağlık üssü haline geldi. Ülkemizde tıbbi sonuçların daha da ileriye gitmesi için çok iyi yetişmiş, üst düzeyde donanımlı, yeniliklere açık, ileri teknolojileri uygulayabilen hekimlere ve sağlık çalışanlarına ihtiyaç duyuyoruz. Bu ihtiyacı en üst seviyede karşılamak amacıyla Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü’nü son derece büyük bir emek ve titizlikle kurduk. Hedefimiz dünyadaki akademik çalışmaları takip eden, bilgi üreten, teknolojiyi kullanabilen, yaptığı çalışmalarla ülkemizi uluslararası platformlarda temsil edecek hekimler yetiştirmek. Türkiye’nin en iyi, en iddialı doktorlarını ve sağlık personelini bu çatı altında yetiştireceğiz. Bu hedefimiz doğrultusunda emin adımlarla ilerlerken, gücümüzü temel bilimlerde ve Acıbadem Sağlık Grubu’nda çalışmakta olan yüzlerce öğretim üyesinden, bulunduğumuz her alanda en iyi olmak anlayışımızdan ve uzun yıllar sonunda yaratmış olduğumuz “Acıbadem Kültürü”nden alıyoruz. Bunun yanı sıra Kerem Aydınlar Vakfı’nın sunduğu başarı ve destek bursları, mezuniyet sonrası sağladığımız istihdam olanakları ise bizi farklılaştıran diğer unsurlardır. Bugün itibariyle öğrencilerimizin %28’i %100 burslu okumakta olup, Kerem Aydınlar Vakfı’dan burs alan öğrencilerin tamamı dikkate alındığında ise %100 burs eşdeğeri olarak oran %38’e çıkmaktadır. Sağlık Bilimleri Fakültesi mezunlarının %62’si Acıbadem Sağlık Grubu bünyesinde tam zamanlı olarak çalışmaktadır”.

Mehmet Ali Aydınlar Kerem Aydınlar Kampüsü’nde iki yıl içerisinde bir eğitim hastanesi inşa etmeyi hedeflediklerini belirtti ve bununla beraber önümüzdeki dönemde Diş Hekimliği Fakültesi, Eczacılık Fakültesi ve Spor Bilimleri Fakültesi olmak üzere yeni fakülteler açmayı da planladıklarını ekledi.

Mehmet Ali Aydınlar konuşmasının sonunda “Amacımız bu çatı altında Acıbadem kültürünü özümsemiş, bilgi birikimi ve tecrübeyle donanmış mezunlarımızın uluslararası düzeyde hizmet vermesini sağlamaktır. İşte o zaman ülkemize katkı sağlamış ve hedefimize ulaşmış olacağız. Acıbadem Üniversitesi’nin sadece ülkemiz sınırları içinde değil, dünyada söz sahibi bir üniversite olacağına inanıyorum” dedi.
Öğrenci odaklı, araştırmayı teşvik eden, dinamik ve çağdaş eğitim programları…

Ulusal ve uluslararası alanda tanınan çok güçlü bir akademik kadroya sahip olduklarını belirten Acıbadem Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Şahin hedeflerinin öğrenci odaklı, araştırmayı teşvik eden, dinamik ve çağdaş eğitim programları ile sağlığın her alanında bilgili, araştırmacı, sorgulayan profesyonelleri yetiştirmek olduğunu belirtti. Prof. Dr. Ahmet Şahin “4 Fakülte, 2 Meslek Yüksek Okulu ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ile yaklaşık 1.400 öğrencimize eğitim veriyoruz. Eğitimlerimizi dünya standartlarında gerçekleştirmek için gerekli alt yapı çalışmalarına önem veriyoruz. Tüm eğitim programlarında kullandığımız gerçek hastayla karşılaşmadan önce farklı senaryolar üzerinden uygulanan simülasyon eğitimleri,  sağlık alanında yetiştirilen öğrencilerin klinik stajlara çok farklı bir bilinç ve yetkinlik düzeyi ile ulaşmalarını sağlamaktadır. Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi - CASE dünyadaki sayılı simülasyon merkezlerinden biri olup,  bir çatı altında topladığı özellikleri ve konseptiyle dünyada benzeri bulunmamaktadır. Hedefimiz öğrencilerimizin alanlarının en iyisi olarak yetişmelerini sağlamaktır. Bunun için çaba gösteriyoruz. Daha iyiye ulaşma çabamız ise her zaman sürecek” dedi.


Sosyal olanaklarıyla fark yaratan şehir üniversitesi…
Genel Sekreter Dr. Hasan Kuş konuşmasında “26 dönüm arazi üzerine kurulu ve 100.000 metrekare kapalı alana sahip olan Acıbadem Üniversitesi Kerem Aydınlar Kampüsü teknolojik alt yapısının yanında, etkileyici ve çevreci mimari tasarımı ile sağlık eğitiminde yerini almıştır. Araştırma odaklı bir üniversite olmak hedefini gerçekleştirmek üzere 3.500 m2 kapalı alana sahip araştırma laboratuvarları ve Deney Hayvanları Araştırma ve Uygulama Merkezi’ne ek olarak, 2.500 m2 alana yayılan öğrenci laboratuvarları öne çıkıyor. CASE şemsiyesi altında birleşen Klinik Simülasyon Merkezi ve İleri düzey Endoskopik / Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi toplam 5.000 m2’lik alanda yer alarak sağlık eğitiminde fark yaratıyor. Kampüsümüzde ayrıca; bünyesinde fitness, basketbol/voleybol salonu ve yarı olimpik kapalı yüzme havuzu bulunduran 3.000 m2’ye kurulu spor merkezi, 750 kişilik konferans merkezi, zengin kütüphanesi ve öğrencilerin her alandaki sosyal aktiviteleri spora, kültüre, sanata ve evrensel değerlere verdiğimiz önemin göstergesidir. Yürüme mesafesindeki metro istasyonu ise yine bizi şehir üniversitesi olarak ayrıcalıklı yapan diğer önemli bir unsurdur” dedi.

Neden Acıbadem Üniversitesi?

    •    Sağlık bilimleri alanında tematik üniversite
    •    Dinamik ve çağdaş eğitim programları
    •    Güçlü ve deneyimli akademik kadro
    •    Öğrenci odaklı araştırma üniversitesi
    •    Araştırma laboratuvarları (Hücre kültür, moleküler biyoloji, kromatografi, mikrobiyoloji, biyogüvenlik düzey üç, radyoaktif çalışma, histopatoloji laboratuvarları)
    •    Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (ACU-DEHAM)
    •    Öğrenci laboratuvarları (Multidisiplin, anatomi, radyoloji, fizyoterapi ve rehabilitasyon, beslenme ilkeleri, beslenme antropometrisi, bilgisayar, yabancı dil laboratuvarları)
    •    Sosyal olanaklarıyla fark yaratan şehir üniversitesi
    •    Konferans merkezi (750 kişilik konferans salonu, fuayesi, paralel oturum salonları)
    •    Spor merkezi (Fitness alanı, spinning / pilates stüdyoları, basketbol / voleybol sahası, squash kortu, yarı olimpik kapalı yüzme havuzu)
    •    Öğrenci kulüpleri
    •    Yürüme mesafesinde metro istasyonu
    •    Sağlık eğitiminde ileri düzey simülasyon (CASE)
    •    Tüm klinik alanları içeren Simülasyon Merkezi
    •    İleri Düzey Endoskopik / Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi
    •    Dikkat çeken ve fark yaratan mimari yapı
    •    Çevreci anlayışıyla Leed Gold (Leadership In Energy and Environmental Design – Çevre ve Enerji Tasarımında Liderlik) adayı
    •    Engelsiz yaşam
    •    Öğrenciler için konforlu eğitim ve dinlenme alanları
    •    Öğretim üyelerinin efektif kullanımına göre tasarlanan çalışma ortamı
    •    Acıbadem Sağlık Grubu (ASG) ile yakın işbirliği
    •    ASG’nin birikiminin hizmet kalitesi ve güvenilirlikle yükseköğretime taşınmasının temsilcisi
    •    Acıbadem Atakent Hastanesi’nin üniversitemizin eğitim hastanesi olması
    •    Öğrencilik döneminde ASG bünyesinde staj ve kısmi zamanlı çalışabilme hakkı
    •    Mezuniyet sonrası ASG bünyesinde istihdam olanağı
    •    Kerem Aydınlar Vakfı’nın başarı ve destek bursları



RAKAMLARLA ACIBADEM ÜNİVERSİTESİ

    KURUMSAL        
    18.05.2007    Acıbadem Sağlık ve Eğitim Vakfı tarafından kuruldu.    
    29.04.2009    ERASMUS Beyannamesini aldı.    
    05.10.2009    Eğitim öğrenime Maltepe Yerleşkesi'nde başladı.    
    11.06.2011    Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu ilk mezunlarını verdi.    
    19.06.2013    Sağlık Bilimleri Fakültesi ve Sağlık Bilimleri Enstitüsü ilk mezunlarını verdi.
    21.10.2013    2013-14 akademik yılı Kerem Aydınlar Kampüsü'nde başladı.    
    
    AKADEMİK PROGRAMLAR
    Üniversite bünyesinde dört fakülte, iki yüksek okul ve bir enstitü bulunuyor.
    •    Tıp Fakültesi
    •    Sağlık Bilimleri Fakültesi
        Fizyoterapi ve Rehabilitasyon Bölümü
        Hemşirelik Bölümü
        Sağlık Yönetimi Bölümü
        Beslenme ve Diyetetik Bölümü
    •    Fen Edebiyat Fakültesi
Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü
Psikoloji Bölümü
    •    Mühendislik Fakültesi
Tıp Mühendisliği Bölümü
    •    Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu (Anestezi, Diyaliz, Elektrofizyoloji, İlk ve Acil Yardım, Patoloji Laboratuvar Teknikleri, Perfüzyon Teknikleri, Radyoterapi, Tıbbi Dokümantasyon ve Sekreterlik, Tıbbi Görüntüleme Teknikleri, Tıbbi Laboratuvar Teknikleri, Çevre Sağlığı, Podoloji)
    •    Meslek Yüksek Okulu (Aşçılık)
    •    Sağlık Bilimleri Enstitüsü
    

Öğrenci Sayısı                                    1.351
    Akademisyen Sayısı                                324
    Akademisyen başına düşen öğrenci sayısı                    4,2
    
Tam burslu öğrenci oranı                            % 28
    Kerem Aydınlar Vakfı’ndan burs alan öğrencilerin tamamı
dikkate alındığında  %100 burs eşdeğeri                    %38
    __________________________________________________________________________    
    Kerem Aydınlar Kampüsü        
Ataşehir’in merkezinde yer alan Kerem Aydınlar Kampüsü 26.000 m2 alan üzerine kurulu olup, 100.000 m2 kapalı alana sahiptir.        
        ____________________________________________________________________________
     Konferans Merkezi                        
Acıbadem Üniversitesi Konferans Merkezi  750 kişilik konferans salonu, fuayesi ve paralel oturum salonları ile hizmet vermektedir.
    
    ____________________________________________________________________________

    
Spor Merkezi

Acıbadem Üniversitesi Spor Merkezi içinde bulunan fitness merkezi (pilates, spinning stüdyoları, squash kortu), basketbol ve voleybol için spor salonu ve yarı olimpik kapalı yüzme
              havuzu ile 3.000 m2 kapalı alana sahiptir.

    ____________________________________________________________________________


    
Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik ve Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi ( CASE)

Dünyada önde gelen üç merkezden biri olan Klinik Simülasyon ve İleri Düzey Endoskopik  
ve Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi ( CASE) 5.000 m2'lik kapalı alana sahiptir.     
Klinik Simülasyon Eğitim Merkezi                     
    •    Manken bazlı hasta simülatörü                        80 adet
    İleri Düzey Endoskopik / Robotik Cerrahi Eğitim Merkezi         
    •    Laminer akımlı diseksiyon masası                    10 adet
    •    Laparoskopi eğitim salonu                        9 istasyonlu
    •    da Vinci robotik cerrahi sisteminin bulunduğu referans ameliyathane
    •    Taze donmuş insan kadavrasında uzmanlık sonrası cerrahi eğitim
    •    Multimedya toplantı odası                        24 kişilik
    •    Simülatör                                9
    •    Box trainer                                6
CASE kapsamındaki Klinik Simülasyon Merkezi’nde son beş ayda 3.000’i aşkın kişi eğitimlerimize katılmış olup, katılımcıların 20’si mezuniyet sonrası eğitim kapsamında hekimler, hemşireler ve paramediklerdir.
CASE’in diğer boyutunu oluşturan İleri Düzey Endoskopik/Robotik Cerrahi Merkezi’nde ise son üç ay içerisinde %50’si yurt dışından 400 katılımcıya eğitim verildi. Eğitim alanların %60’ı ortopedi, %25’i laparoskopik cerrahi, %15’i ise kalp cerrahisi alanlarındaki cerrahlardan oluştu.
    ____________________________________________________________________________

Araştırma
Araştırma laboratuvarları ve ACU-Deney Hayvanları Uygulama ve Araştırma Merkezi (DEHAM)                                            3.500 m²    Öğrenci Laboratuvarları                                  2.500 m²
    ____________________________________________________________________________    Mezun Sayısı                            
    Sağlık Bilimleri Fakültesi                             136
    Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu                        419
    Toplam                                        555
    Tıp Fakültesi                          İlk mezunlarını 2015 Haziran’da verecek.
    
Acıbadem Sağlık Grubu'nda  Çalışan Mezunlar        
Acıbadem Üniversitesi mezunlarından toplam 173’ü Acıbadem Sağlık Grubu’nda istihdam edilmiş durumda.  Sağlık Bilimleri Fakültesi'nden mezun olan 136 öğrenciden 84'ü, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksek Okulu’ndan mezun 419 öğrenciden de 89’u ASG bünyesinde tam zamanlı olarak çalışıyor.





 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)