adscode
adscode

Açık Lise’ye geçtiklerine bin pişman oldular!

Koronavirüs nedeniyle bazen öylesine hızlı kararlar almak zorunda kalınıyor ki minik ayrıntılar gözden kaçabiliyor. Ama eğer bu ufak ayrıntılar, özellikle de üniversiteye girişte çok etkiliyse, bir kez daha gözden geçirilmesinde yarar var!..

Açık Lise’ye geçtiklerine bin pişman oldular!
Milliyet Diyalog

Hafta sonu 3 milyon öğrencinin katılımıyla yapılması beklenen açık lise sınavları eylül ayına ertelendi!

MEB, sınav takvimini üniversite adaylarının durumunu göz önünde bulundurarak yeniden yapmak zorunda!

Özellikle de lise son sınıf öğrencilerinin üniversite sınav süreçleri açısından eylül ayı çok geç bir tarih! AOBP’de ciddi sorunlar yaşanabilir.

Umarız, ÖSYM durumun farkındadır!

Gelin önce Bakan Selçuk’un açıklamasına bir göz atalım, daha sonra da veli ve öğretmenlerimizin bu konuda dikkat çektikleri ayrıntılara bakalım.

‘Erteledik, çünkü...’

“Bildiğiniz gibi koronavirüs önlemleri çerçevesinde tüm süreçlerimizi gözden geçiriyor ve gerekli önlemleri alıyoruz. Bu kapsamda 21 ve 22 Mart tarihlerinde yapılacak ve yaklaşık 3 milyon öğrencinin gireceği, 400 binin üzerinde öğretmenimizin görev alacağı açık öğretim kurumları sınavlarını erteleme kararı aldık. Bu sınavların yurt dışı merkezlerindeki sınavlarını önlem olarak zaten önceden iptal etmiştik. Dolayısıyla bu sınav hem yurt içi hem de yurt dışında söz konusu tarihlerde yapılmayacak...”

‘Mağdur durumdayız’

“Sayın Güçlü, MEB açık liselerin normalde olması gerenken mart sınavlarını eylül ayına erteledi. Peki, üniversiteye girme hazırlığı yapan, Polis MYO gibi başka sınavlara girmek isteyen öğrencilerin bir yılı çalınmış olmadı mı?

YAZININ DEVAMI İÇİN TIKLAYINIZ


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)