adscode
adscode

Açıköğretim kayıtları ne zaman bitiyor?

Açıköğretim lisesi, 2016-2017 eğitim öğretim yılı 1. dönem yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Peki Açıköğretim AÖL ve MAÖL kayıtları ne zaman bitiyor?

Açıköğretim kayıtları ne zaman bitiyor?
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü'ne bağlı Açıköğretim Lisesi ile Mesleki Açıköğretim Lisesi öğrencileri için yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemleri devam ediyor. Peki Açıköğretim AÖL ve MAÖL kayıtları ne zaman bitiyor?

AÇIKÖĞRETİM KAYITLARI NE ZAMAN BİTİYOR?
Son kayıt tarihi 23 Eylül olarak belirlenen açıköğretim lisesi ve mesleki açıköğretim lisesi öğrencileri için kayıt süresi uzatıldı. Öğrenciler, Açık Öğretim Lisesi 2016-2017 eğitim-öğretim yılı yeni kayıt ve kayıt yenileme işlemlerini 30 Eylül 2016 tarihine kadar yapabilecekler.

KAYIT ÜCRETİ NE KADAR?
Açık Öğretim Lisesine ilk kayıt yaptıracak öğrenci adayı, her yıl belirlenen İlk Sınav Bedeli ödemek zorundadır. 2016 yılında, bir dönem için İlk Kayıt Sınav Bedeli, 40 TL olarak belirlenmiştir.
Öğrenciler ücretlerini, T.C. kimlik numarası ile Ziraat  Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankasının herhangi bir şubesine giderek MEB Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Döner Sermaye İşletmesi Müdürlüğü hesabına, 30 TL ödeyecek ve dekontu muhafaza edecektir. (Not:Halk Bankası ayrıca havale bedeli talep etmektedir.)
İlk kayıt Sınav Bedelinin 10 TL’si ise Halk Eğitimi Merkezi veya Mesleki Eğitim Merkezi Müdürlüğü Okul Aile Birliklerinin vereceği banka hesap numarasına veya söz konusu okullardaki ilgili görevliye makbuz karşılığında ödenecektir.
Yüz yüze eğitim bedeli;
2016-2017 eğitim öğretim yılında Açık Öğretim İmam Hatip Lisesi öğrencileri 20 TL, Mesleki Açık Öğretim Lisesi öğrencileri ise 40TL, yüz yüze eğitime devam ettikleri her dönem için “öğrenci yüz yüze eğitimi ve işlemleri bedeli” ödeyeceklerdir.

YENİ KAYIT İÇİN GEREKLİ BELGELER
* e-Okulda kaydı olanlar için; hiçbir belge istenmeyecektir.
* e-Okulda kaydı olmayan öğrenciler için ise;
- İlköğretim okulu veya ortaokul diplomasının aslı (diploması kayıp olanlar için Diploma Kayıp Örneğinin aslı),
- Ara sınıftan gelenler için; tasdikname, tasdikname kayıp belgesinin aslı veya öğrenim belgesi (Tasdiknamenin, tasdikname kayıp belgesinin veya öğrenim belgesinin ekinde notları gösteren başarı durum belgesi mutlaka olacaktır.)
- Lise diplomasının onaylı fotokopisi,
- Ön cepheden ve son altı ay içinde çekilmiş 4,5x6 cm. ebadında bir adet renkli vesikalık fotoğraf,
- T.C. kimlik numarasını gösteren belge (T.C. kimlik numarası olmayanlardan sınav bedelinin yatırıldığını gösteren banka dekontu istenir.)
* Erkekler için askerlikle ilişiği olmadığına dair belge (tecil, teskere, muaf, askerde / tecil belgeleri en az 31 Ekim 2016 tarihli olmalıdır.)
* Yurt dışından gelenler için Denklik Belgesi,
* Sınav bedeli muafiyeti olanların muafiyet belgesi istenir.

Habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)