adscode
adscode

Aday Başvuru Formu’nda Askeri Okul Seçeneği Kalktı

​Bu yıl Aday Başvuru Formu’ndan ‘askeri okulda okuma isteği’ şıkkı çıkarıldı. Eğer subay olmak istiyorsanız bu okulların ya da bağlı oldukları kuvvet komutanlıklarının internet sitesinden önkaydınızı…

Aday Başvuru Formu’nda Askeri Okul Seçeneği Kalktı
Eğitim


Bu yılın ÖSYS kılavuzunda yer alan değişikliklerden biri de subay olmak isteyen ve askeri okulda eğitim görmeyi planlayan gençleri ilgilendiriyor. Geçen yıla kadar Kara, Hava ve Deniz Kuvvetleri Komutanlıkları’na bağlı subay ve astsubay okullarını tercih edecek gençler Aday Başvuru Formu’nda “askeri okulda okuma isteği” şeklinde yer alan şıkkı işaretliyordu. Bu yıl ise bu şık formda yer almıyor.

Eğer Kara, Hava, Deniz Harp Okulları ile astsubay meslek yüksekokullarında okumak istiyorsanız bu okullara ya da okulların bağlı bulundukları kuvvet komutanlıklarının internet sitelerine kendiniz başvurmak zorundasınız. 25 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında bu sitelere girerek önkayıt yaptırmanız gerekiyor. Aksi halde bu okulların seçme sınavlarına katılamazsınız. Bu okullar yine öğrencilerini Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) ve Lisans Yerleştirme Sınavları (LYS) puan türlerine göre alacak. Okullar bu sınav türlerinde istedikleri baraj puanları kendi sitelerinden açıklayacak. Bu puanı aşan adaylar da yine okullara bireysel başvurularını yapacak. Subay ya da astsubay olmak için aranan özel koşullara ilişkin bilgileri ÖSYS kılavuzunda, okulların ve kuvvet komutanlıklarının web sitelerinde bulabilirsiniz.

habertürk

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)