adscode
adscode

Aday öğretmenlere hazırlık ödeğeneği ödenecek

MEB, Şubat ayında atanan aday öğretmenlerin 475 lira hazırlık ödeneği alacağını açıkladı.

Aday öğretmenlere hazırlık ödeğeneği ödenecek
Eğitim
Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı 03.06.2016 tarih ve 6155827 sayılı yazısı ile Şubat ayında atanan aday öğretmenlere hazırlık ödeneğinin 657 sayılı Kanunun ek 32. maddesi uyarınca 2016 yılı Bütçe Kanununun (K) Cetvelinin "IV-Diğer Ödemeler Kısmının" 3. maddesindeki oranlara göre ödeneceğini yetkililere bildirdi. Böylelikle  aday öğretmenlerin önceki yıllardan farklı olarak 2016 yılı Şubat döneminde ataması yapılan aday öğretmenlere, öğretim yılına hazırlık ödeneğinin halen ödenmediği ve ödenip ödenmeyeceği hususunda yaşadıklrı tereddütler de giderilmiş oldu.

Açıklama şu şekilde: 

Bilindiği üzere, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 32 nci maddesinde. "Eğitim ve öğretim hizmetleri sınıfına dâhil öğretmen unvanlı kadrolarda görevli olup; fiilen öğretmenlik yapanlara (ilköğretim ve okul müdürleri ile yardımcıları, cezaevi okullarında çalışan öğretmenler, yönetici, eğilim uzmanı ve eğitim uzman yardımcıları dâhil) her öğretim yılında bir defaya mahsus olmak üzere ve öğretim yılının başladığı ay içinde Milli Eğitim Bakanı tarafından belirlenecek tarihte Bakanlar Kurulunca belirlenecek miktarda, öğretim yılına hazırlık ödeneği ödenir." hükmü yer almaktadır.

Diğer taraftan 6682 sayılı 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu (K) Cetvelinin "IVDiğer Ödemeler" kısmının 3 üncü maddesinde de; "657 sayılı Kanunun ek 32 nci maddesi uyarınca verilecek öğretim yılına hazırlık ödeneği: öğretim yılının başladığı aydan sonra ve birinci dönem ders yılının sonundan önce göreve başlayanlara %75’i, birinci dönem ders yılından sonra ve ikinci dönem ders yılının sona ermesinden önce göreve başlayanlara ise %50'si oranında yapılır." ifadesi yer almaktadır.

Buna göre, 2016 yılı Şubat döneminde ataması yapılan söz konusu aday öğretmenlere öğretim yılına hazırlık ödeneğinin 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun Ek 32 nci madde hükmü ile 6682 sayılı 2016 yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu (K) Cetvelinin "IV- Diğer Ödemeler" kısmının 3'üncü maddesinde yer alan oranlar doğrultusunda ödenmesi gerektiği değerlendirilmektedir.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)