adscode
adscode

Adil mülakatın çözümü

Twitter'da bir kullanıcının İsveç'teki mülakat deneyimi, büyük ilgi gördü.

Adil mülakatın çözümü
Eğitim
Güncelleme : 24-Jun-22 09:06

Twitter'da bir kullanıcı, İsveç'deki mülakat sistemi hakkındaki deneyimini yazdı. Uygulamayı destekleyen birçok kullanıcı, Türkiye'deki mülakatlarda da gözlemci bulundurulması gerektiğini savundu.

Tweette, "Bugün bir mülakata girdim. Odada görüştüğüm 3 kişinin dışında sessizce görüşmeyi dinleyen 2 kişi daha vardı. Çıktıktan sonra öğrendim ki onlar mülakatın herkes için adil olarak yürütüldüğüne emin olmak için gelen bağımsız gözlemcilermiş. Kadrolaşmaya karşı basit bir çözüm" ifadelerine yer verildi.

Yapılan yorumlar ise şöyle:

- Her mülakat ilgili birimin web sitesinde canlı yayınlansın. Kim hak ediyor kim etmiyor herkes görür. Bu basit işlemi neden yapmıyorlar?

- Oğlum en son Online mülakattan , evimiz zengin semtte, kolej ve Bilkent mezunu diye elenmişti. Aynı kurumdan birine sordurmuştuk neden elendi diye “Bu çocuğun işe ihtiyacı yok “demişler. İhtiyaç ne demek anlamadık. İhtiyaç , ihtiyaç, ihtiyaç.

- Benim bi iş görüşmemde haddinden fazla ilgilendiler benle ve uzunca sohbet ettiler, ben de içimden ayy ne iyi insanlarmış olacak galiba bu iş diye geçirirken siz x beyin gönderdiği merve’ydiniz dimi dediler, ben hayır deyince yüzleri düştü beni nasıl yollayacaklarını şaşırdılar.

- Evet aynısı sistem Almanya da Alman mahkemesinde var. Onun için üniversitesi var. Özel bir bölümü var.

- Türkiyede de 90 puan alıp mülakatta elenen öğretmen var harika değil mi?

 

EĞİTİM AJANSI


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)