adscode
adscode

AES Atama Bekleyen Öğretmenlerin Sorularını Bakan Yılmaz'a İletti

AES: 'Atama Bekleyen Öğretmenlerin Sorularını Bakan Yılmaz Makamına İlettik'

AES Atama Bekleyen Öğretmenlerin Sorularını Bakan Yılmaz'a İletti
Sendikalar
Sendikanın konuyla ilgili yaptığı açıklama;


'Sendikamız kurulduğundan bu yana yalnızca atanmış, kadrolu öğretmenlerin değil, tüm eğitim çalışanlarının yanında olmuş, elbette ki atanmayı hak ettiği halde ataması yapılmayan öğretmenlerin de sözcülüğünü yapmıştır. Düzenlediğimiz eylemler, bakanlık ve meclis nezdinde yürüttüğümüz çalışmalarımızla, her atama döneminde en azından bir farkındalık yaratmış olmanın huzurunu yaşıyoruz.

Son iki yılı seçimlerle, sandıklarla geçiren ülkemizde, sandığın önümüze gelmeyeceği 2016 yılında bakanlık makamı yine el değiştirirken, çiçeği burnunda bakanımızın atama bekleyen öğretmenlere müjde yerine kara haber vermesi üzücüdür.
Umutlarını ve hayatlarını Şubat 2017 dönemine ertelemek istemeyen atama bekleyen öğretmenlerimizin sendikamıza ulaştırdığı, Sayın İsmet Yılmaz’a yönelik çok haklı soruları var. Sendika olmanın gereği, bu soruları muhatabına ulaştırmayı görev bildik. Genel Başkanımız Sayın Cansel Güven imzası ile bakanlık makamına ulaştırdığımız soruların samimi olarak yanıt bulmasını umuyoruz. Öğretmenleri kadrosuna, öğrencileri öğretmenlerine kavuşturmak için çalışmaya devam edeceğiz…''

Anadolu Eğitim Sendikası Basın Sekreterliği
 
 


















Sayı: 429-16/4466                                                                                                     Tarih: 17/06/2016
Konu: 2016 Yaz Dönemi Öğretmen Atamaları
 
Sayın İsmet YILMAZ
Milli Eğitim Bakanı

65. Hükümet içerisinde almış olduğunuz görev zorlu ve onurlu olduğu kadar ülkemizin geleceğini tayin edecek denli hayati önemdedir. Şahsım ve sendikam adına muvaffak olmanızı can-ı yürekten dilerim. İhtiyaçlarımız doğrultusunda ve devletimizin olanakları dahilinde çözümler üretmek için her türlü desteği de önyargısız sunmaya hazırız.
Eğitim politikaları gibi istihdam politikaları da meclis çatısı içinde, kurumsal olarak ve kısmen sendikalar temsiliyle belirlenmektedir. Doğrudan kendi gelecekleriyle ilgili kararlara katılma şansı olmayan (ücretli öğretmen de olsa sendikalı olamayan) ataması yapılmamış öğretmenler 400 bin kişilik bir kitleye ulaşsa da sesleri yüksek makamlara ulaşamamaktadır.
Onlarca sınavı başarıyla geçerek öğretmen olma liyakatini eline almış genç (bir kısmı atama beklerken yaşlanmakta olan) meslektaşlarımızın size ulaştırmak için çırpındıkları sorun ve sorunlarına aracı olmayı görev bildik. 2016 Ağustos Ataması Mücadele Platformu’nun kaleme alarak bize ulaştırdığıekli soruları, duygudaşlık kurarak anlayışla okuyacağınıza, samimiyetle yanıtlayacağınıza inanıyorum. Saygılarımla arz ederim.




Cansel GÜVEN
Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı









EKİ: 2016 Ağustos Ataması Mücadele Platformu Sorun ve Soruları



 Sayın Milli Eğitim Bakanımıza Sormak İstiyoruz:
1-Hem 67.000 öğretmen açığımız var deyip, hem de ağustosta atama yok demek ne yaman çelişkidir?

2- Bir sistem değişikliği olacaksa neden sene başında öğretmenlere net bir şekilde açıklanmadı ve yüzbinlerce öğretmenin planları alt üst edildi?
3- Madem atamayı 2017 Şubatta yapacaktınız neden KPSS nı 2016 Mayıs’ta yaptınız, 8 ay boyunca bu insanlar ne yapacak diye düşünmediniz mi? 2016 Temmuzda ÖABT(Öğretmenlik Alan Sınavı) na girecek öğretmen arkadaşlarımız şu anda hangi psikoloji ile çalışmalarına devam edecekler?
4- Kaldı ki kimse ne olursa olsun 2017 Şubat ayında atanacağını kestiremez, olası bir atanamama durumunda ise 2017 Mayıs KPSS na 3 ayda hangi mental durum ve psikoloji ile hazırlanacağını düşünmüyor musunuz? Zaten çoğumuz ana babamızın eline bakarken her sene olduğu gibi bu sene de mi dershanelere ve yayınevlerine para harcayacağız?
5- Stajyer öğretmenlik sistemi getireceğiz, 2016 Şubatta atadığımız öğretmenlerin deneyim kazanması için 2016 ağustosta öğretmen ataması yapmayacağız diyorsunuz ama ön lisans mezunu ücretli öğretmen almaya devam edeceksiniz. O zaman onları da almayın. Ücretli öğretmenler ne kadar deneyimli?
6-Yüzbinlerce öğretmen bin bir türlü sıkıntılarla KPSS hazırlık süreci geçirdi gecesini gündüzüne kattı başını kitaplardan kaldırmadı, nasıl olurda bu emekleri hiçe sayıp 2016 Ağustosta atama yok dersiniz?Birçok öğretmen arkadaşımız düğün, nişan, askerlik planlarını bu atama durumuna göre planladı. Bu kadar insanın hayat planlamasını bozmaya ne hakkınız var? Bu kadar mı değersiziz sizin için?
7- Milli Eğitim Bakanlığı atama bekleyen öğretmen sorunu ve ücretli öğretmenliğe çözüm bulmayı düşünmüyor mu?
8-Milli Savunma Bakanı iken koca ülkeyi savunuyordunuz Milli Eğitim Bakanı oldunuz ülke geleceği için önemli kutsal bir görevi olan ÖĞRETMENLERİ nasıl oluyor da savunamıyorsunuz?
9- Her yeni gelen Milli Eğitim Bakanı yeni bir sistemle geliyor, bir ülkenin geleceğini şekillendiren kurum olan Milli Eğitim ile oyuncak gibi oynamaya ne zaman bir son vereceksiniz?
10-Milli Eğitim Bakanlarımız neden eğitimci kökenli olmuyor? 
11- 450.000 e yakın atama bekleyen öğretmen varken neden hala bir sistem oturtulmadı ve yığın her sene gitgide artıyor?
12- Öğretmenlik diploması alıp, öğretmenlik yapamayacaksak bu Eğitim Fakülteleri ne amaçla öğretmen yetiştiriyor?
13- Bu açık kapanana kadar Eğitim fakülteleri kontenjanları belli ölçüde azaltılamaz mı?
14-Aynı şekilde formasyon programlarına da belli oranda kısıtlama getirilemez mi?
15-Ya da bir grup atandıktan sonra diğer atama bekleyen öğretmenler diğer atama dönemi gelene kadar Halk eğitim vb. gibi eğitim kurumlarında kadrolu istihdamı sağlanarak işsizliklerinin veya başka işlere mecbur bırakılmalarının önüne geçilemez mi?
16- Öğretmen atamalarını neden seçim endeksli bir hale getirdiniz? SEÇİM VARSA atama VAR, SEÇİM YOKSA atama da YOK demek ne kadar etik ve adaletli bir bakış açısıdır?
17- Öğretmenlik gibi kutsal bir mesleği neden böyle ayaklar altına alınıyor? Neden öğretmen atamalarını siyasi bir malzeme haline getiriliyor? Her şeye 
bütçemiz var ama geleceğinizi şekillendirecek öğretmenler için bütçemiz yok mu?
18- 15-20 yıl önce bu kadar fazla eğitim fakültesi ve öğretmen sayısı olmadığı için öğretmenler fakültelerinden mezun olduktan sonra kura ile atanıyordu. 80 yıllık süreçte en çok öğretmen bizim zamanımızda yapıldı denirken atama bekleyen 400 binlik kitle nasıl oluştu?
19- Her yere plansızca üniversite açılırsa, Eğitim Fakültelerinin kontenjanları düzenlenmez ve bir sisteme oturtulmazsa, atanamayan öğretmen sayısı İzlanda’nın nüfusunu geçer sonuçta. Bunların planlaması önceden yapılıp bu yığılmanın önüne geçilemez mi?
20-Biz öğretmenler olarak kötü bir şey istemiyoruz maruz kaldığımız haksız adaletsiz sistem planlamalarının bir an önce düzeltilmesini istiyor, artık çocuklarımıza ve sınıflarımıza kavuşup mesleğimizi eline almanın haklı gururunu yaşamak istiyoruz…

Saygılarımızla…
2016 AĞUSTOS ATAMASI MÜCADELE PLATFORMU


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)