adscode
adscode

AES: Öğretmenlik Meslek Kanunu sorunları çözmekten uzak!

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper ÖĞRETİCİ, 12 madde ile meclise sunulan Öğretmenlik Meslek Kanunu ile ilgili açıklamalarda bulundu.

AES: Öğretmenlik Meslek Kanunu sorunları çözmekten uzak!
Sendikalar
Güncelleme : 03-Jan-22 16:39

Açıklamaları şöyle;

3 yıl önce sözü verilen Öğretmenlik Meslek Kanunu üç yılın ardından meclise sunuldu fakat hiçbir paydaşın, öğretmenin görüşü alınmadan sunulan içerik sadece 12 maddeden oluşuyor ve öğretmenin sorunlarını çözmekten uzak! Paydaşlarla birlikte hazırlanmayan, öğretmenlerden görüş alınmadan hazırlanan tasarı bu kadar olur. Öğretmenlerin sosyal ve mali hakları artırılmalı, kıdemini dolduran her öğretmen SINAVSIZ ilgili tazminatlardan yararlanmalıdır.

Sunulan teklifin içeriğine baktığımızda;

Öğretmenlerin nasıl yetiştirileceği yok!

Görevde yükselmeler yok!

Mevcut öğretmenlerin özlük ve sosyal haklarında bir geliştirme, iyileştirme yok!

Farklı statülerde çalışan öğretmenlerin tek çatı altında KADROLU öğretmen olarak tanımlamak yok!

16 yıldır var olan uzman-başöğretmen adaletsizliğini gidermek yok!

Aday öğretmenler için AKS (Adaylık Kaldırma Sınavı) kaldırılıyor ama yerine içeriği yönetmelikle hazırlanacak olan Adaylık Değerlendirme Komisyonu getiriliyor. Komisyon kararına göre aday öğretmen ya öğretmenliğe atanacak ya da görevine son verilecek ve 3 yıl süreyle mesleğe alınmayacak! Şimdiye kadar kurulan komisyonların ne kadar adaletsiz olduğunu gördük, bu komisyon kimlerden oluşacak? Mülakat mı yapacak? Objektif olmayan hiçbir değerlendirme kabul edilemez!

Uzman ve başöğretmenlik için verilecek eğitimlerin yanında sınavda başarılı olma kriteri getirilmiş. Yüksek lisans ve doktora mezunları sınavdan muaf tutulmuş. Yüksek lisans ve doktorayı teşvik için önemli gibi dursa da kıdemi dolan her öğretmen ilgili tazminatlardan yararlanmalı; yüksek lisans ve doktora mezunları da kıdemi dolmadan ilgili tazminatları almalıdır.

Ek gösterge düzenlemesi ise 2023 yılında yürürlüğe girecek!

Okul yöneticileri ile ilgili herhangi bir düzenleme yok!

 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)