adscode
adscode

AES Uzaktan Eğitim Anket Sonuçları Açıklandı

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Eğitim ve Sosyal İşler Sekreterliği tarafından hazırlanan Uzaktan Eğitim Anketi sonuçlarını açıkladı.

AES Uzaktan Eğitim Anket Sonuçları Açıklandı
Sendikalar
Güncelleme : 03-Oct-20 14:16

 

3592  öğretmene uygulanan anket sonuçlarına göre;

  • Uzaktan eğitim telefondan yapılıyor. Canlı derslere ulaşan öğrencilerin yüzde 79’u telefondan, yüzde 7,6‘ sı tabletten, yüzde 13,4’ü ise bilgisayardan katılmaktadır.
  • Öğretmenler süreçten haberdar değil. Gerek uzaktan eğitim sürecinde, gerekse kademeli olarak geçilmesi düşünülen yüz yüze eğitim sürecinde detaylar hakkında öğretmenlerin çoğu bilgilendirilmemiş. Bilgilendirildim diyenlerin oranı %12,9
  • Okullar hijyen açısından sorunlu. Okulunun dezenfektan, hijyen konularında yeterli olduğunu düşünen öğretmen oranı %30,9 iken okulunda temizlik görevlisi olmadığını söyleyen öğretmen oranı %20,6.
  • Canı derslere katılım düşük. Öğrencilerimin tamamı derse katılıyor diyenler yüzde 6,1 iken öğretmenlerin yüzde 59.2’si ise öğrencilerin çok azı canlı derse katılıyor yönünde görüş bildirmiştir.
  • Öğretmenler her zaman olduğu gibi fedakar ancak teknolojik desteğe ihtiyaçları var. Uzaktan eğitim sürecinde hiçbir teknolojik destek( ücretsiz internet, bilgisayar vb.) almayan öğretmenler bu süreçte kendi bütçelerinden bu ihtiyaçları giderdi. Bu süreçte kendi bütçesi ile teknolojik imkanlarını geliştiren öğretmenlerin oranı %40,5 iken teknolojik desteğe ihtiyacı olanların oranı %20,2.
  • Eğitim aracı olmadığı için derslere katılamayan öğrenci sayısı çok fazla. Eğitim aracı olmadığı sınıfının yarıdan fazlası derslere katılamıyor diyen öğretmenlerin oranı %39,4.
  • EBA TV veya canlı ders saatlerinin planlanması, uygulaması öğrencilerin seviyelerine uygun diyen öğretmen oranı %22,2.
  • Uzaktan eğitimin öğrencilere yararlı olduğunu düşünen öğretmen oranı %9,1
  • Öğretmenlerin %10’u uzaktan eğitim sürecinde eğitim-öğretim faaliyetleri dışında (düğün denetimi, filyasyon vb) yöneticiler tarafından resen görevlendirilmiş.

 

 

  1. Eba uzaktan eğitim canlı dersleri aktif olarak verebilen öğretmenlerin oranı % 86.3
  2. Öğrencilerin 64.3’ü çeşitli nedenlerle Canlı dersleri tercih ediyor. EBA TV’yi tercih eden öğrenci oranı; 35.7
  3. Öğrencilerimin tamamı derse katılıyor diyenler yüzde 6.1 Öğretmenlerin yüzde 59.2’si ise öğrencilerin yarıdan daha azı canlı derse katılıyor yönünde görüş bildirmiştir.
  4. Eğitim aracı ve internet erişimi olduğu düşünülen uzaktan canlı eğitime katılmayan öğrenci oranı yüzde 24.2. Eğitim aracı ve internet olmasına rağmen katılmayan öğrenci sayısı fazla.
  5. Eğitim aracı olmadığı için sınıfın yarısından fazlasının derse katılamadığı öğrenci oranı yüzde 39.4 olarak belirtilmiştir.
  6. Canlı derslere ulaşan öğrencilerin yüzde 79’u telefondan, yüzde 7.6‘sı tabletten, yüzde 13.5’i ise bilgisayardan katılmaktadır.
  7. Eba Tv veya canlı derslerin planlanma ve uygulama saatlerinin çocukların seviyelerine uygun diyen öğretmenlerin oranı %22.2.
  8. Uzaktan eğitim sürecinde hiçbir teknolojik destek( ücretsiz internet, bilgisayar vb.) almayan öğretmenler bu süreçte kendi bütçelerinden bu ihtiyaçları giderdi. Bu süreçte kendi bütçesi ile teknolojik imkanlarını geliştiren öğretmenlerin oranı %40,5 iken teknolojik desteğe ihtiyacı olanların oranı %20,2.
  9. Eba canlı derslerin girişlerinde öğretmenlerin % 94’ü sıkıntı yaşamaktadır.
  10. Öğretmenler uzaktan eğitimin öğrencilere faydası olduğuna inanmıyor. Sadece 9.1’i olumlu görüş beyan etmiştir.
  11. Uzaktan eğitimde velilerin desteğine daha çok ihtiyaç var. Öğretmenlerin yüzde 60,3’ü velilerin uzaktan eğitime destek verdiğini düşünüyor.
  12. Öğretmenler süreçten haberdar değil. Gerek uzaktan eğitim sürecinde, gerekse kademeli olarak geçilmesi düşünülen yüz yüze eğitim sürecinde detaylar hakkında öğretmenlerin çoğu bilgilendirilmemiş. Bilgilendirildim diyenlerin oranı %12.9
  13. Öğretmenlerin %68.5’inin evinde kendinden başka uzaktan eğitime katılan var.
  14. Ankete katılan öğretmenlerin yüzde 20.6’sı okullarında hiç temizlik görevlisi olmadığını beyan etmiştir.
  15. Okulunun dezenfektan, hijyen konularında yeterli olduğunu düşünen öğretmen oranı %30.9.
  16. Öğretmenlerin 10’u yöneticileri tarafından eğitim-öğretim faaliyetleri dışında başka alanlarda (filyasyon, düğün denetimi vb )resen görevlendirilmiştir.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  1. Ankete katılan öğretmenlerden yüzde 83.6’sı telafi eğitimi kapsamında ödenmeyen ek ders ücreti uygulamasını doğru bulmuyor.

 

Anadolu Eğitim Sendikası


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)