adscode
adscode

AES: UZAKTAN EĞİTİM YAPAN ÖĞRETMENLER EK DERSLERİNİ ALMALI

Anadolu Eğitim Sendikası, uzaktan eğitim yapan öğretmenlerle ilgili Milli Eğitim Bakanlığa başvuru yaparak, karantinaya alınana sınıfların ve öğretmenlerin nasıl bir sistem ile çalışacağını sordu.

AES: UZAKTAN EĞİTİM YAPAN ÖĞRETMENLER EK DERSLERİNİ ALMALI
Sendikalar

Konuyla ilgili Anadolu Eğitim Sendikası'ndan yapılan açıklama "Bilindiği üzere Milli Eğitim Bakanlığı 24 Ağustos 2021 tarihinde yüz  yüze eğitime başlarken okullarda covid-19’a karşı alınması gereken önlemleri yayınlamış, akabinde okullara gönderilen eylem planı ile öğrenci ve öğretmenlerde virüs görülmesi halinde gidilecek yol haritasını açıklamıştır. Aynı eylem planında karantinaya alınan öğrenci veya sınıflar için uzaktan eğitim yapılması yazılmıştır. Ancak uzaktan eğitimin nasıl yapılacağı, öğretmenin bu süreçte hangi koşulda nasıl bir sistemle çalışacağı, ders yapınca ek ders alması yönünde bir açıklamaya gidilmemiş ve soru işaretleri oluşmuştur. Anadolu Eğitim Sendikası olarak konu ile ilgili Milli Eğitim Bakanlığa başvuru yaptık ve karantinaya alınana sınıfların ve öğretmenlerin nasıl bir sistem ile çalışacağını sorduk." denildi.

 

 

 

 Sayı : 2342-21/6383                                                                                       Tarih:17/09/2021

 Konu: Karantinada Uzaktan Eğitim

             Ve Öğretmenlerin Ek ders Ödemesi

 

 

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

 

 

    İlgi:  a)  24.08.2021 Tarihli Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi

            

             Bilindiği üzere bakanlığınız tarafından 24 Ağustos 2021 tarihinde yüz  yüze eğitime başlarken okullarda covid-19’a karşı alınması gereken önlemleri yayınlanmış, akabinde okullara gönderilen eylem planı ile öğrenci ve öğretmenlerde virüs görülmesi halinde gidilecek yol haritasını açıklanmıştır. Aynı eylem planında karantinaya alınan öğrenci veya sınıflar için uzaktan eğitim yapılması yazılmıştır. Ancak uzaktan eğitimin nasıl yapılacağı, öğretmenin bu süreçte hangi koşulda nasıl bir sistemle çalışacağı, ders yapınca ek ders alması yönünde bir açıklamaya gidilmemiş ve soru işaretleri oluşmuştur.

           Konu ile ilgili oluşan soru işaretlerinin giderilmesi adına, uzaktan eğitimin nasıl yapılacağı, öğretmenlerin uzaktan eğitim yapması ile ek derslerinin ödenmesi konusunda çalışma yapılması ve illere yazı gönderilmesi elzemdir.

 

           Gereğini arz ederiz.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)