adscode
adscode

AES'in Başöğretmenlik Onur Ödülü Bu Yıl Prof. Dr. Selçuk Şirin'in

Anadolu Eğitim Sendikası'nın her 24 Kasım’da bir eğitimciye sunduğu Başöğretmenlik Onur Ödülünün 17'ncisi, Prof. Dr. Selçuk Şirin'e verilecek.

AES'in Başöğretmenlik Onur Ödülü Bu Yıl Prof. Dr. Selçuk Şirin'in
Sendikalar
Güncelleme : 16-Nov-21 20:35

AES konuya ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Yalnızca öğretmekle sınırlı olmayan, ‘yurttaş yetiştirme’ sorumluluğunu yüklenen öğretmenlik mesleğinde rehberimiz Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk'tür. Onun öğretisinden ve yolundan bir an bile ayrılmadan öğrenci yetiştiren, genç öğretmenlere de ilham veren eğitimcilerimize teşekkür etmek, onların tecrübelerini paylaşmak ve zihinlerimizi aydınlatmak için bir fırsat olarak gördüğümüz ödülümüzün 17.sini düzenleyecek olmaktan dolayı heyecanlıyız.

Başöğretmenlik Onur Ödülü her 24 Kasım’da yalnızca bir eğitimciye sunulmaktadır. Bu yıl ödül, Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, mesleki başarılarıyla bize rol model olmuş, kendini eğitime ve eğitimcilere adamış ve yaptığı projelerle bir Türkiye hayali portresi çizen Sayın Prof. Dr. Selçuk ŞİRİN'E takdim edilecektir.

 

Öğretmen, eğitimci Sayın Selçuk ŞİRİN; yazdığı kitaplar, katıldığı programlar ve ilham verici projeleriyle eğitimcilere örnek olmuştur. Sayın Selçuk ŞİRİN'in yurt dışında olması nedeniyle, ödül programımız 20 Kasım 2021 Cumartesi Günü, Saat 16:00’da Zoom üzerinden canlı olarak yayınlanacaktır. Yayınımız YouTube ve Instagram üzerinden de izlenebilecektir."

 

 

 

 SELÇUK ŞİRİN KİMDİR? 

Selçuk Şirin, New York Üniversitesi’nde (NYU) Profesör olarak davranış bilim ve istatistik dersleri vermekte, eğitimden gelişime geniş bir alanda araştırmalar yapmaktadır. İlkokula Kars Yiğitkonağı Köyü’nde başlamış ve liseyi Göle’de bitirmiştir. ODTÜ’den lisans, SUNY’den yüksek lisans ve Boston College’dan doktora derecesi almış olan Şirin 100’ü aşkın bilimsel yayına imza atmıştır. Boston College ve NYU’dan Ögretim Üyesi Mükemmeliyet Ödülü, ABD Çocuk Gelişimi Vakfı’ndan Araştırmacı Ödülü, dünyadaki en büyük eğitim araştırmacılar derneği AERA’dan Araştırma Büyük Ödülü, ve Jacobs Vakfı’ndan 2018 Sosyal Girişimcilik Ödülü almıştır. Selçuk Şirin 2015 yılında ABD Bilimler Akademisi Komisyonuna seçilmiştir. 2014 – 2018 yılları arasında Hürriyet’te haftalık köşe yazıları yazan Selçuk Şirin’in “Şirin Proje Seti” (Derya Şirin ile beraber),  “Yetişin Çocuklar: Bebeklikten Ergenliğe Çocuk Yetiştirme Kılavuzu”, “Yol Ayrımındaki Türkiye: Ya Özgürlük Ya Sefalet” ve “Bir Türkiye Hayali” adlı üç Türkçe kitabı, “Muslim American Youth: Understanding Hyphenated Selves Through Multiple Methods” adlı bir İngilizce kitabı ve çocuklara yönelik pek çok alıştırma kitabı bulunmaktadır. 2019 yılında Türkiye’de evinde kitap bulunmayan 1 milyon çocuğu kitapla buluşturmayı hedefleyen 1 Milyon Kitap projesini başlatmıştır.

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)