adscode
adscode

AES'ten iller arası atamalarda norm sorununa çözüm

AES 2021 yılı yaz döneminde emekli olacak öğretmenlerin dilekçelerine uygun olarak Mebbis sisteminden erken düşürülmesinin yerinde olacağını belirtti.

AES'ten iller arası atamalarda norm sorununa çözüm
Sendikalar
Güncelleme : 30-Jun-21 17:36

 

Bilindiği üzere iller arası atamalar yapılırken öğretmenler istediği illerde norm açığı bulmakta zorlanmakta ve her yıl hayal kırıklığı yaşamaktadırlar. Anadolu Eğitim Sendikası olarak illerde az açılan norm sayısının çözümünü bir nebze emekli olacak öğretmenlerden oluşacak boşlukta görmekteyiz. Konu ile ilgili olarak Milli Eğitim Bakanlığına başvuruda bulunarak, 2021 yılı yaz döneminde emekli olacak öğretmenlerimizin dilekçelerine uygun olarak Mebbis sisteminden erken düşürülmesinin yerinde olacağını belirttik.

 

Anadolu Eğitim Sendikası Hukuk Sekreterliği

 

 

 

 

Sayı :  2303-21/6342                                                                                      Tarih:29/06/2021

Konu: İller Arası Atamalarda Norm Sorunu Çözümü

 

                                                 

 

 

 

T.C.

MİLLİ EĞİTİM BAKANLIĞI

PERSONEL GENEL MÜDÜRLÜĞÜ

 

 

İlgi:  a) 17/04/2015 Tarih ve 29329 Sayılı Resmi Gazetede Yayınlanan Milli Eğitim

             Bakanlığı Atama ve Yer Değiştirme Yönetmeliği

        

            

 

 

         Bilindiği üzere iller arası atamalar yapılırken öğretmenler istediği illerde norm açığı bulmakta zorlanmakta ve her yıl hayal kırıklığı yaşamaktadırlar. Bu sorunun çözümünün emeklilik ve atama takvimi üzerinde tedbir almakta görmekteyiz. İller arası atama takvimi uygulandıktan kısa bir süre sonra öğretmenler emeklilik hakkına kavuşmakta ve mebbis sistemi üzerinden düşmektedirler. Ancak alınacak tedbir ile Mayıs ayında emeklilik dilekçesi vermiş olan öğretmenlerin Temmuz ayı içerisinde, 29 Temmuz’da başlayacak iller arası atama başvurusundan önce, Mebbis sistemi üzerinden düşürülmesi ile iller arası atamada norm açığında bir genişlik sağlanacak ve daha fazla öğretmenin atanmasının yolu açılacaktır.

   

          Konuyla ilgili gerekli adımın atılarak sendikamıza bilgi verilmesi hususunda;

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)