adscode
adscode

AES'ten 'uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yeniden düzenlensin' talebi

Anadolu Eğitim Sendikası Genel Başkanı Mehmet Alper Öğretici, uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik kariyer basamaklarının yeniden düzenlenmesi gerektiğini dile getirerek açıklamalarda bulundu.

AES'ten 'uzman öğretmenlik ve başöğretmenlik yeniden düzenlensin' talebi
Sendikalar

Öğretici açıklamasında şu söylere yer verdi:

Bilindiği gibi 2005 yılında Öğretmenlik Kariyer Basamaklarında Yükselme Yönetmeliği yayınlanmış ve öğretmen, uzman öğretmen ve başöğretmen olmak üzere kariyer basamakları oluşturulmuştur.

2005 yılında ilk ve son defa yapılan sınavlar ile kariyer basamaklarında yükselmeler yapılmış, son sınavın ardından 16 yıl geçmesine rağmen yeni bir sınav yapılmamıştır.

Kariyer basamaklarında yükselen öğretmenler uzman ve başöğretmen ünvanları için ek ödeme alırken yıllardır sınav yapılmadığı için diğer öğretmenler kariyer basamaklarında yükselememiş ve ek ödemeden yararlanamamıştır. 16 yıldır sınavın yapılmadığı düşünüldüğünde bu mağduriyetin büyüklüğü anlaşılmaktadır.

Öğretmenlik Meslek Kanunu içerisinde yeniden yapılandırılması düşünülen kariyer basamakları hala taslak olarak beklemektedir. MEB bu taslağı bir an önce paydaşların görüşüne açmalı ve öğretmenlerin beklentilerini karşılayacak kariyer basamakları hayata geçirilmelidir. Öğretmenlerden 8 yılını tamamlayanlar uzman öğretmen, 15 yılını tamamlayanlar ise başöğretmen tazminatı almalıdır.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)