adscode
adscode

Afrikalı Öğrenciler Kadisi'nde

İzmir Kâtip Çelebi Üniversitesi Türkçe Öğretimi Uygulama ve Araştırma Merkezi (TÖMER), Türkçeyi gezdirerek öğretiyor.

Afrikalı Öğrenciler Kadisi'nde
Üniversite
 İKÇÜ TÖMER öğrencileri İzmir ve çevre ilçelere yapılan tarihî ve doğal geziler ile Türkçeyi daha çabuk öğreniyor. Geziler sayesinde öğrenciler Türk kültürünü de yakından tanıma fırsatı buluyor.



Daha önce akademisyenlerin rehberliğinde İzmir turu yapan İKÇÜ TÖMER öğrencileri, bu kez Kemalpaşa Belediyesi'nin davetlisi olarak İzmir'in şirin ilçesi Kemalpaşa'ya gitti. Kemalpaşa Belediyesi'nden Beytullah Çalışır ve Edebiyat Öğretmeni Rahim Sağ'ın rehberliğinde Kemalpaşa'yı gezen öğrencilere; İKÇÜ Sosyal ve Beşeri Bilimler Fakültesi Türk Dili Ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyeleri Yrd. Doç. Dr. Ünal Şenel, Yrd. Doç. Dr. Selçuk Türkyılmaz, Yrd. Doç. Dr. Aslıhan Taştan, Yrd. Doç. Dr. Seçil Dumantepe, Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. İrfan Koktaş, Okutmanlar Ebru Ada, Esra Akyol, Esra Çorbacı ve personel Aytaç Altıner eşlik etti.



Çoğunluğunu Afrika ve Asya ülkelerinden gelen öğrenciler büyük Türk şairi Yahya Kemal'in babasının ve millî mücadele gazilerinin kabirlerini ziyaret etti. Öğrencileri en çok heyecanlandıran mekânlardan birisi de Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün İzmir'in kurtuluşu günlerinde bir gece dinlendiği konağı ziyaret etmek oldu.



 İzmir'e hayran kaldıklarını her fırsatta dile getiren  öğrenciler, Kemalpaşa'nın asırlık çınarları altında hatıra fotoğrafı çektirdi. İKÇÜ TÖMER öğrencilerinin gezisi Kımız Çiftliği gezisiyle noktalandı. Öğrenciler burada Türk otağının yapısı, sosyal ve kültürel fonksiyonu hakkında bilgi aldı ve ata binerek hoşça vakit geçirdi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)