adscode
adscode

Afşin Belediyesi İlklere Doymuyor...

Afşin Belediyesi; Cenaze sahiplerine, cenazenin defin işlemi sonrasında kabir başlarına dikilmek üzere Mezarlık Selvisi veriyor.

Afşin Belediyesi İlklere Doymuyor...
Türkiye'den Haberler

Bu uygulama ile mezarlıklarda yeşilin korunması, düzensiz ağaç dikimi sonucunda oluşan görüntü kirliliğini ve gelişi güzel dikilen ağaçların köklerinin kabirlere zarar vermesini engellemeyi hedefleniyor.

Afşin Belediyesi, tarihinde ilklere imza atmaya devam ediyor.

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’in talimatı ile 1800 adet Mezarlık Selvi fidanı hazırlayan Belediye Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekipleri cenaze defin işlemleri sonrasında kabir başlarına bu fidanları dikerek Mezarlıklarda nitelikli yeşil alanlar oluşturmayı amaçlıyor.

Başkan Güven; “Mezarlıklar ölüler için değil, diriler içindir.”

Konuyla ilgili bilgi veren Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; “Göreve geldiğimiz ilk günden bu yana Afşin’imiz için birçok alanda yeni uygulamalar gerçekleştirdik. Bunlardan biriside mezarlıklarımız oldu. “Mezarlıklar ölüler için değil, diriler içindir” düşüncesi ile eski ve görüntüsü kötü olan mezarlıklarımızı revak duvarlarla çevirdik.

Özel projeler ile uyguladığımız kapılar ile mezarlıklarımızı daha güvenli hale getirdik. Çalışmaların sürmesi ile beraber mezarlıklarımızı yabani otlardan arındırdık ve ayrık çim ekimleri gerçekleştirdik. Bunların yanı sırada “Mezarlıklarımız ıssız değil huzur dolu olacak” sloganı ile başladığımız çalışmalar kapsamında kabir başlarına cenaze defin işlemi sonrasında dikilmek üzere Mezarlık Selvi fidanları temin ettik. Mezarlık Selvisi; 10-15 metreye kadar boylanabilen, her dem yeşil bir ağaçtır.

Dallar gövdeye yatay denebilecek şekilde açı yapar. Genel görünüşü sütundur. Formu ulu olmayı yükselişi simgelediği için daha çok mezarlıklarda kullanılır. Mezarlık Selvisi kanaatkâr bir ağaçtır. Yeniden Yeşil Afşin için atılan adımlardan bir tanesi olan bu uygulama ile mezarlıklarımızda nitelikli yeşil alanlar oluşturacak, düzensiz ağaç dikimi sonucunda oluşan görüntü kirliliğini ve gelişi güzel dikilen ağaçların köklerinin kabirlere zarar vermesini engellemiş olacağız” dedi.

 

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)