adscode
adscode

AGÜ 12 Ülke ile Öğrenci Değişimi Yapacak

Abdullah Gül Üniversitesi, aralarında ABD, Hollanda, Avusturya ve Güney Kore’nin de bulunduğu 12 ülke ile öğrenci değişim anlaşması imzaladı.

AGÜ 12 Ülke ile Öğrenci Değişimi Yapacak
Üniversite
Abdullah Gül Üniversitesi (AGÜ) Uluslararası Ofis tarafından 12 ülkede 16 üniversite ile öğrenci değişim anlaşması yapıldı.

Yapılan ikili anlaşmalara göre ABD, Hollanda, Avusturya, Güney Kore, Hindistan, İran, Malezya, Tayvan, Endonezya, Tayland, Kazakistan ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde ki (KKTC) 16 üniversite ile AGÜ arasında yıl boyunca çeşitli sayılarda öğrenci değişimi yapılacak.

Öğrenci değişimi, anlaşma yapılan ülkelerdeki üniversitelerin Mimarlık, İşletme, İnşaat Mühendisliği, Elektrik-Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği, Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji ile yaşam ve doğa bilimleri bölümlerinde gerçekleştirilecek.

Öteyandan, bir Avrupa Birliği programı olan ve Avrupa'daki yüksek öğretim kurumlarını birbirleri ile işbirliği yapmaya teşvik eden Erasmus+ eğitim programı kapsamında AB üyesi 14 ülkedeki 22 üniversite ile anlaşma sağlandı.

Bu anlaşmayla da akademisyen ve öğrenci değişimi yapılacak. Uluslararası işbirliklerinin arttırılması yönündeki çalışmalar devam ediyor.

Bu arada yıl boyunca Uluslararası Ofis tarafından çeşitli ülkelerdeki uluslararası fuarlara da katılım sağlanacak ve uluslararası platformlarda AGÜ'nün tanıtımı yapılacak.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)