adscode
adscode

Aileler okulun yıkılması için imza topladı

Deprem nedeniyle hasar gören Sancaktepe Osmangazi ilkokulu velileri, okulun yıkılıp yeniden yapılması için imza kampanyası başlattı. 712 imzayı toplayan aileler, taleplerini  Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu'na da iletti.

Aileler okulun yıkılması için imza topladı
Eğitim

Depremde hasar gören Sancaktepe Osmangazi ilkokulunun yıkılıp yeniden yapılması için 712 imza toplandı. İmza kampanyasını yürüten velilerden Sedagül Çavuş Çiftçi, Sancaktepe Kaymakamı Adan Çakıroğlu’na ‘Gelin birlikte çalışalım’ dediğini aktardı.

İstanbul’da 26 Eylül’de meydana gelen 5.8 büyüklüğündeki depremden sonra hasarlı olduğu belirlenen okul tahliye edildi. Öğrenciler 60. Yıl ilköğretim okuluna gönderildi. Geçmişte iki kez tadilat yapılan okulda ise üçüncü kez tadilat çalışması başladı. Öğrencilerin velileri okulun yıkılıp tekrar yapılması için bir imza kampanyası başlattı.

‘GELİN BU SORUNU BİRLİKTE ÇÖZELİM’

İmza kampanyasını yürütenlerden Sedagül Çavuş Çiftçi, imzaları Sancaktepe Kaymakamı Adnan Çakıroğlu’na iletti. Görüşmenin olumlu geçtiğini söyleyen Çiftçi görüşmeyi, “712 imza topladık, üç veli temsilci olarak gittik. Kaymakam; ‘Gerekli araştırmalar yapılmıştır’ dedi. Biz de, ‘Yeterince ikna eden araştırma yapılmadı, hasarlı olan okulumuzun röntgeni çekilmedi, karot alınmadı, İTÜ den profesör gelip inceleme yapacak denilmişti gelmedi, çatlaklar ve hasarlı yerler sıva ile kapatılıyor. Biz veliler olarak hasarlı okulda çocukların eğitim görmesinden dolayı çok korkuyoruz. Sağlam raporu verilse bile, biz psikolojik olarak rahat değiliz. Tekrar aynı okula çocuklarımızı gönderirlerse dersleri boykot edeceğiz’ dedik. Ayrıca Kaymakam Adnan Çakıroğlu’na ‘Bize yol yöntem gösterin nereye kime gidelim? Gelin bu sorunu birlikte çözelim’ teklifinde bulunduk.” diye anlattı.

Çiftçi imzaları teslim edip kayıt numarası aldıklarını Kaymakam’ın ise “Okulun yıkılıp yeniden yapılmasını bende istiyorum, tekrar yeni heyet gelsin baksın, incelesin. Tekrar görüşür sizi bilgilendiririz” dediğini aktardı.

 

Ferhat Yaşar/ DUVAR


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)