adscode
adscode

Akademisyen, Salgın Sürecinde Evinden 10 Bin’in Üzerinde Öğretmene Ulaştı

Tüm dünyada etkisini gösteren salgın nedeniyle ülkemizde de okulların kapanmasının ardından bazı illerdeki milli eğitim müdürlükleri, “öğretmen akademileri” kapsamında çevrimiçi eğitimler düzenlemeye başladı.

Akademisyen, Salgın Sürecinde Evinden 10 Bin’in Üzerinde Öğretmene Ulaştı
Eğitim
Güncelleme : 30-Jun-20 15:42

Bu kapsamda Kastamonu Üniversitesi Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Selman Tunay Kamer, milli eğitim müdürlükleri ve eğitimle ilgili sivil toplum kuruluşlarından gelen davetler üzerine sosyal medya araçlarıyla 40'dan fazla eğitim vererek, 10 binin üzerinde öğretmene ulaştı.

Üniversitelerin de çevrimiçi eğitimlere geçmesiyle birlikte derslerini de çevrimiçi yapan Doç. Dr. Kamer, diğer zamanlarda da bugüne kadar Ankara, İstanbul, Adana, Mersin, Hatay, Batman, Kars, Artvin, Şanlıurfa, Denizli ve Tekirdağ başta olmak üzere çok sayıda il ve ilçede bulunan öğretmenlere konferanslar ve eğitimler verdi.

Salgın döneminde herkes kendi payına düşen sorumlukları ve görevleri yerine getirirken bu süreçte bu şekilde yararlı olacağını değerlendiren Kamer, “öğretmen yetiştiren bir akademisyen olarak bu süreçte öğretmenlerden de dönüşler almak hem onların hem de bizim kazancımıza oluyor." dedi.

Öğretmenlerin de bu dönemde çok güzel ve anlamlı işler yaptığını vurgulayan Kamer, şöyle devam etti: “Bu süreçte adanmış öğretmenleri fazlasıyla gördük. Öğrencilerimizin eğitim öğretim faaliyetlerinden geri kalmamaları için dijital ortamdan öğrencilerine ulaşarak ellerinden geleni fazlasıyla yaptılar. Bu dönemde öğretmenlere olan ihtiyacın ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortay çıktı. Yani öğretmenin değeri anlaşıldı. Milli Eğitim Bakanlığı da harika bir çalışma ortaya çıkardı. EBA TV çok önemli bir çalışmaydı. Bu projeyi yürütenleri gönülden kutuluyorum. Ayrıca Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürlüğü de öğretmenlere yönelik uluslararası geçerliliği olan sertifika programları kapsamında eğitimler verdi.”

Toplumların yaşayışlarının eğitimlerini de etkileyeceğine dikkati çeken Kamer, “Çevrimiçi eğitimlerimizde salgınların tarihsel süreçteki rolü, eğitime ve topluma yansımalarından bahsediyorum. Ayrıca toplum, eğitim ve kültür ilişkilerini, dijitalleşmeyi eğitim hayatımızda nasıl kullanacağımız konusunda birtakım bilgiler aktarıyorum”. ifadesini kullandı.

Kamer, eğitimleri sosyal medya araçları üzerinden yaptığını belirterek, şunları kaydetti: “Kastamonu'da yaşıyorum. Örneğin buradan Kars'a gidip gelmek iki günümü alır ama sosyal medya araçları üzerinden bir iki saat ayırarak çok daha hızlı şekilde eğitimlerimizi yapabiliyoruz. Salgın öncesinde ayda bir ya da iki eğitim yapıyorduk ama bu süreçte günde iki üç kez eğitim yaptığımız da oldu. Temmuz ayı için de planlamalar var. 81 ilde de bu eğitimleri yapmak istiyorum.”


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)