adscode
adscode

Akademisyenlerin Çalışma Yaşamındaki Öncelikli Sorunları

Akademisyenlerin Çalışma Yaşamındaki Öncelikli Sorunları Konulu Çalıştay Düzenlendi

Akademisyenlerin Çalışma Yaşamındaki Öncelikli Sorunları
Sendikalar

Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilciliği’nin düzenlemiş olduğu “Akademisyenlerin Çalışma Yaşamındaki Öncelikli Sorunları” konulu çalıştay Tarihi Çamaşırhane’de gerçekleştirildi.  Çalıştaya üniversitemizin akademik personeli ile Çankırı Karatekin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş ve Çankırı Belediye Başkanı İrfan Dinç de katıldı.  

Saygı duruşu ve İstiklal marşı’nın okunmasının ardından açılış konuşmasını yapan Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilcisi İbrahim Akdaş, Yönetimi devraldıktan sonra hızlı bir şekilde büyüdüklerini ve Üniversitemizde kimin ne sorunu varsa çözüme kavuşturmak için canla başla çalıştıklarını ve çalışacaklarını söyledi. Akdaş, Akademisyenlerin gerek mali yönden olsun gerekse özlük hakları konusunda olsun sıkıntılar yaşadıklarını ifade ederek bunun dile getirilmesi konusunda maalesef Ülkemizde sıkıntılar yaşanıyor dedi. İbrahim Akdaş, “biz bu dile getirilmeyen sorunu elimizden geldiği kadarıyla dile getirelim diyerek yola çıktık ve böyle bir çalıştay düzenledik, bu çalıştay sonucunda bir rapor hazırlayarak isteklerimizi Genel Merkezimize ulaştıracağız dedi”.  

Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilcisi İbrahim Akdaş’ın ardından Eğitim Bir-Sen Üniversite Temsilciliği, Eğitim ve Sosyal İşlerden sorumlu başkan yardımcısı Okutman Oktay Yazıcı, akademik personellerden öğretim üyelerinin sürekli olarak atandığını, öğretim üyesi dışındaki öğretim görevlisi, okutman ile öğretim yardımcılarından uzman, çevirici ve eğitim-öğretim planlamacılarının 2547 sayılı kanunda sürekli atanabilecekleri belirtilmişken, bu atamaların birer veya ikişer yıllık yapıldığını belirtti.   

Bu uygulamanın çalışanların iş motivasyonlarını olumsuz yönde etkilediğini, kuruma aidiyet duygusunu oluşturmaya yardımcı olmadığını belirterek çözüm olarak ilk atamanın bir yıllık yapılmasını ve daha sonraki atamanın sürekli olmasının adil bir uygulama olacağını belirtti. Başka devlet çalışanlarına uygulanmayan birer veya ikişer yıllık atama yapmanın bir an önce ortadan kaldırılmasının yöneticilerin yetkisinde olduğunu ama nedense bu uygulamanın yapılmadığını belirtti.     

Okutman Oktay Yazıcı’nın ardından bir sunum yapan Yrd. Doç. Dr. Şinasi Aşkar  Türkiye’de çalışanların aldığı ücretler arasındaki dengesizlikten bahsederek bu durumun akademisyenlerde öncelikle itibar, motivasyon ve üretim kayıplarına neden olduğunu belirtti. Akademisyenlerin düşük maaş nedeniyle kendilerini ek ders makinesi gibi görmeye ve ikinci bir iş aramaya başladıklarından söz etti. Genç, yetenekli ve zeki beyinlerin akademisyenliği tercih etmediklerini, bunu kendi okuluna akademisyen olmak için başvuranların ne kadar maaş alacaklarını öğrendiklerinde, başvurularını geri çektiklerini ve Çankırı’dan ayrıldıklarına bizzat şahit olduğunu belirtti.  Bunun yalnızca bir kez olmadığını, her akademisyen alım ilanında bununla karşılaştığını, bununda toplumsal ve ülke gelişiminde kayıplara neden olduğunu belirtti.

Okutman Oktay Yazıcı ve Yrd. Doç. Dr. Şinasi Aşkar’ın sunumlarının ardından çalıştaya teşrif eden Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, toplantıyı düzenleyenlere teşekkür ederek, toplantının iyi sonuçlara vesile olmasını diledi. Savaş, hocaların geleceği Rektörün iki dudağı arasında olmaması gerekir diyerek, biz yönetim olarak bu anlayıştan uzağız dedi. Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, özlük konusunda üniversitemiz akademisyenlerini kanunun elverdiği ölçüde mağdur etmeyeceklerini söyledi.

Çalıştaya sonradan katılan Belediye Başkanı İrfan Dinç ise, üniversite ile şehre ayrı bir hava geldiğini belirterek, belediyenin çalışmalarında üniversite ile birlikte hareket ettiğini söyledi. Şehrimize yapılacak icraatlarda akademisyenlerin her zaman bilgilerine ve desteklerine ihtiyaç duyduklarını ve hocalarında bu desteği hiçbir zaman esirgemediğini belirterek desteklerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş’a ve akademisyenlere teşekkür ederim dedi.

Çalıştay sorunların ve çözüm önerilerinin konuşulmasının ardından sona erdi.

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)