adscode
adscode

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ

AKDENİZ ÜNİVERSİTESİ
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. Mustafa Ünal

Kuruluş tarihi: 1982

Bulunduğu il: Antalya 

Akademik birimleri: Tıp, Ziraat, Fen, Edebiyat, İktisadi ve İdari Bilimler, Hukuk, Mühendislik, Eğitim, İletişim, Güzel Sanatlar, Su Ürünleri, İlahiyat, Diş Hekimliği, Turizm, Hemşirelik, Kumluca Sağlık Bilimleri, Manavgat Turizm, Mimarlık, Serik İşletme, Spor Bilimleri, Uygulamalı Bilimler olmak üzere 21 fakültesi, 7 enstitüsü, 1 yüksekokulu, 1 Konservatuvar, 11 MYO’su var.

Öğrenci sayısı: 29.068 ön lisans, 33.870 lisans, 6092 lisansüstü olmak üzere 69.030 öğrencisi mevcut.

Akademik personel sayısı: 400 profesör, 233 doçent, 494 yardımcı doçent, 380 öğretim görevlisi, 692 araştırma görevlisi, 131 okutman, 102 uzman olmak üzere 2.432 akademik personeli var. 

Burs olanakları: Ekonomik yönden desteğe ihtiyacı olanlara eğitim hayatlarını kolaylaştırmak, başarılarını ödüllendirerek motive etmek amacıyla çeşitli yerel, ulusal vakıf ve demekler ile sivil toplum kuruluşları, resmi kurumlar, özel şahıs ve işletmelerden karşılıksız burs sağlanıyor.

Yurt olanakları: Kampüs içinde KYK’ya bağlı olarak Elmalılı Hamdi Yazır Öğrenci Yurdu, Akdeniz Yurdu, Bezm-i Alem Valide Sultan Öğrenci Yurdu, Muratpaşa Öğrenci Yurdu ve Kampüs civarındaki Ahmet Hamdi Akseki Öğrenci Yurdu bulunmakta. Yurtlar, 4571 kız ve 5462 erkek olmak üzere 10.033 yatak kapasitesine sahip. 

Öğrenci kulübü sayısı: 104 kültür topluluğu ve 25 spor topluluğu var.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları:

Erasmus+ Programı, YÖK Mevlana ve Farabi Değişim Programları, Bologna Süreci, IAESTE Staj Programı, Free Mover Programı, Ortak Diploma Programları ile bu programlar kapsamında birçok ülke ile ikili işbirliği anlaşmaları mevcut.

Öğrenciler neden sizi seçsin?

35 yıllık geçmişi, bilgisi, deneyimi, kurumsallığıyla Türkiye’nin  en önemli eğitim kurumlarından biri haline gelen Akdeniz Üniversitesi fen, sağlık ve sosyal bilimler alanlarında eğitim, araştırma ve uygulama pratikleri, alanında yetkin eğitim kadrosuyla her alanda kendini kanıtlamıştır. Ortaya koyduğu bilimsel araştırma ve uygulamalarla da uluslararası düzeyde üstün başarılara imza atan Akdeniz Üniversitesi eğitim kalitesi, sürekli gelişen alt yapısıyla dünya üniversitesi olma yolunda hızla ilerliyor. Öğrenci odaklı yaklaşımıyla adından söz ettiren üniversitemiz, Türkiye’nin en güzel kampüsünde barınma, ulaşım ve sosyal imkânlarıyla öğrencilerimize rahat ve mutlu bir öğrenim hayatı sunuyor. Bu sayede öğrencilerimiz Akdenizli olmanın gururunu ve ayrıcalığını her zaman yaşayacaklardır.

İletişim bilgisi: www.akdeniz.edu.tr


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)