adscode
adscode

Akıllı Tahta İçeriği Öğretmenlere Ücretsiz

Anaokulundan lise son sınıfa kadar her seviye için eğitim kitapları hazırlayan Zambak Yayınları, akıllı tahta ile uyumlu kitap içeriklerini öğretmenlere ücretsiz sunuyor.

Akıllı Tahta İçeriği Öğretmenlere Ücretsiz
Özel Eğitim

 

 

 


 
Okul yayıncılığı alanında lider konumda bulunan Zambak Yayınları, eğitimin daha etkileşimli sürdürülmesi çabalarına destek olmak üzere önemli bir sosyal sorumluluk çalışması başlattı.  Zambak Yayınları, Hücreleme Yöntemine Göre(HYG) ve Yapılandırıcı Eğitim Sistemi (YES) ile hazırlanan tüm konu anlatımlı ve akıllı tahtaya uyumlu dijital kitapları öğretmenlerle ücretsiz olarak paylaşıyor. Dijital kitapların Türkiye’deki eğitimin dönüşmesi için önemli bir kaynak olduğunu belirten Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü şöyle konuştu: “Zambak Yayınları olarak, akıllı tahta ile uyumlu konu anlatımlı dijital kitap içeriğimizi tüm öğretmenlerimizle paylaşıyoruz.”

 


Tam anlamıyla öğrenme için “Hücreleme” yöntemi

Zambak Yayınları içeriklerini bu güne kadar  hücreleme yöntemine göre(HYG) hazırlıyordu. HYG sisteminde; Parçalar birleştirilerek bütünün öğrenilmesi esas alınan yöntemde, bir yıl içinde işlenecek konular haftalara bölünüyor. Her hafta kendi içinde özgün bir bütün olarak planlandığından o haftaki konu gerekli ve yeterli olacak biçimde işleniyor.İşlenen konu, çok değişik etkinlik biçimleriyle pekiştirilerek örnek ve çözümlü sorularla öğrenilen konunun üzerinden yeniden geçiliyor. Son olarak, değişik ölçme ve değerlendirme metotlarıyla (çoktan seçmeli sorular, boşluk doldurma, bulmaca, eşleştirme vs.) konunun öğrenilip öğrenilmediği denetleniyor. Böylece bir haftalık çalışma tamamlanıyor. Her haftanın ayrı bir hücre olarak tanımlandığı bu modelde öğrenci her hafta bir hücre bitirerek konuları, üniteleri parça parça öğreniyor. Yılsonunda, hedeflenen konular tam anlamıyla öğrenilmiş oluyor.

 


Tüm içerik akıllı tahta ile uyumlu

Zambak Yayınları’nın uyguladığı HYG modeliyle hazırlanan kitaplar, Akıllı Tahta Uygulaması ile kullanmak için uygun hale getirildi. Akıllı Tahta uygulamasına özel araçlar eklenerek, eğitim deneyiminin daha fazla hissedilmesi için geliştirmeler yapıldı. Örneğin, perde aracı ile ekranın sadece bir bölümü gösterilebiliyor. Kalem aracı ile akıllı tahta bir defter haline dönüştürülebiliyor yahut sayfanın istenen bölümü büyütülebiliyor. 

 


Yapılandırıcı Eğitim Sistemi ile değişen müfredata uygun

Milli Eğitim Bakanlığı, 2013-2014 Eğitim-Öğretim Dönemi’nden itibaren5’inci sınıflarda Matematik ve Fen Bilimleri derslerinde; liselerde ise 9’uncusınıfta Matematik, Fizik, Kimya ve Biyoloji derslerinde müfredatı değiştirdi. Öğrenci merkezli bir yaklaşım benimsenen yeni müfredat ile öğrencinin derslerde daha aktif olması, yaşamda ise araştırıcı ve sorgulayıcı bir kimlik kazanması amaçlanıyor. Yeni müfredat ile eşzamanlı olarak Yapılandırıcı Eğitim Sistemi’ne (YES) göre kitaplarını hazırlayan Zambak Yayınları, yayınların hazırlık aşamasında konuların daha rahat anlaşılması için şekil, grafik ve şemalardan da yararlanıldı. Pedagoji bilimcilerin öğrenmenin çoğunun görme yoluyla meydana geldiğinin altına çizen Zambak Yayınları Ürün Müdürü Mehmet Karagöllü şöyle konuştu: “100’ün üzerinde yazar kadromuzla, sayfalarca anlatılacak konuyu; çizimler, şemalar, fotoğraflar ve şekillerle canlandırarak, konuların ilk bakışta ve görme yoluyla öğrenilmesini hedefledik. Tüm öğretmenlerimizle konu anlatımlı kitap içeriklerimizi www.zambak.com adresinden paylaşarak Eğitimin dijital dönüşümüne destek veriyoruz.”
 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)