adscode
adscode

Aktif Okul Kılavuzu EBA’da!

Eğitim Reformu Girişimi (ERG), okullarda ve/ya evlerde her branştan öğretmenin uygulayabileceği aktivitelerin yer aldığı Aktif Okul Kılavuzu’nu yayımladı.

Aktif Okul Kılavuzu EBA’da!
Eğitim
Güncelleme : 13-Mar-21 20:03

Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle, Nike Türkiye’nin ana desteğinde, ve BoMoVu Derneği’nin saha desteğiyle yürütülen Made to Play: Hareket Okulda Projesi kapsamında hayata geçen kılavuz, herkesin erişebileceği biçimde Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yayına girdi.

 

ERG’nin Millî Eğitim Bakanlığı (MEB) işbirliğiyle, Nike Türkiye’nin ana desteğinde, ve BoMoVu Derneği’nin saha desteğiyle yürüttüğü Made to Play: Hareket Okulda Projesi, gündelik hayatlarında harekete ve spora yeterince yer vermeyen çocuklara, spor ve hareket alışkanlıkları kazandırmayı, böylece çocukların öğrenme ve iyi olma hallerine katkı sağlamayı amaçlıyor. Bu amaç doğrultusunda yürütülen çalışmalar, çocukla etkileşimde olan tüm paydaşların (öğretmenler, okul çalışanları ve veliler) hareketle ilgili bilgi düzeylerini artırmaya ve çocukların hareket etmesine dair olumlu yaklaşımlar geliştirmelerini sağlamaya odaklanıyor.

 

Ekim 2019’da, projenin ilk aşamasında İstanbul’da iki farklı okulda, 8 ay boyunca, çocukların haftalık olarak katılacağı dans ve basketbol aktivitelerini destekleyecek programlar hazırlanmıştı. Projenin pilot okullarda uygulanmaya başladığı süreçte dünya genelinde yaşanan salgın nedeniyle okullardaki aktivitelere ara verildiğinden, projeyi aktif kılmak ve çocukların hareket ihtiyaçlarına evlerde de destek olabilmek amacıyla proje evde eğitime uyarlandı. Hem öğrencilerin hem öğretmenlerin uzaktan eğitim süreçlerinde hareket etmelerini destekleyici egzersiz videoları ERG YouTube kanalında yayımlandı. “Evde Hareket Et, Dünya İçin Hareket Et” mottosuyla, Nike sporcularından Dünya Tekvando Şampiyonu İrem Yaman, Milli Karateci Serap Özçelik Arapoğlu ile antrenörler Murat Demirci ve Gökçe Akyıldız’ın uyguladığı hareketler her yaşta ve bedensel kapasitede çocuğu kapsıyor.

 

Made to Play: Hareket Okulda Projesi kapsamında hareketin öğrenmeyle ilişkisini, projenin değerlerini, beden eğitimi ve branş dersleri için uygulanabilecek aktiviteleri içermesi hedefiyle,  öğretmenlere ve okul yöneticilerine yönelik bir kılavuz hazırlanması planlandı. Eğitim Reformu Girişimi, projenin ana destekçisi olan Nike’ın uluslararası çapta uyguladığı “Aktif Okul Çerçevesi”ni Türkiye’ye uyarlayarak, beden eğitimi derslerinde, uzaktan eğitim sürecinde ise evlerde kullanılabilecek aktivitelerin yer aldığı Aktif Okul Kılavuzu’nu hayata geçirdi. Çocukların iyi olma halini ve daha iyi öğrenmelerini desteklemek için kılavuz EBA’ya yüklendi.

 

Kılavuz, yeryüzü etkinlikleri (sınıf içi etkinlikler) ve gökyüzü etkinliklerine (sınıf dışı etkinlikler) ek olarak yüz yüze eğitime dönülen bugünlerde okullarda, sınıflarda uygulanabilecek mesafeli etkinliklerden oluşuyor. Uzun süre sonra hareket alanlarına, yani okula dönen çocukların hareket ihtiyaçlarını karşılamak için etkinlikler sunan kılavuz, ayrıca uzaktan eğitimi devam eden öğrenciler için de kolaylıkla uygulanabilecek hareketleri barındırıyor.

 

Proje kapsamında ERG, Nike Türkiye ve Bomovu ekipleri, Aktif Okul Kılavuzu’nu okullarda yaygınlaştırmak, böylece çocukların daha çok hareket etmesini sağlamak amacıyla inşa edilen ve öğretmenlerden oluşan bir öğrenme topluluğu (Hareket Elçileri) ile buluşmalar gerçekleştirdiler. 12-14-16 Ekim 2020 tarihlerinde İstanbul, Diyarbakır ve Van’dan 13 öğretmenle çevrimiçi ortamda gerçekleştirilen buluşmalarda hareket, spor ve öğrenme üzerine eğitimler verildi. Ayrıca ERG’den, Nike Türkiye’den ve Bomovu’dan temsilcilerin de katıldığı eğitimde Aktif Okul Kılavuzu bilgilendirmeleri ve kılavuzdan uygulamalar da yapıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)