adscode
adscode

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ

...

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
Üniversite Rehberi

ALANYA ALAADDİN KEYKUBAT ÜNİVERSİTESİ
Rektör: Prof. Dr. Ahmet Pınarbaşı
Kuruluş tarihi: 2015
Bulunduğu il: Antalya
Akademik Birimleri: İşletme, Rafet Kayış Mühendislik, Eğitim, Tıp, Spor Bilimleri, Sağlık Bilimleri, Diş Hekimliği, Turizm, Sanat, Tasarım ve Mimarlık, Gazipaşa Uzay Bilimleri ve Havacılık olmak üzere 10 fakültesi, 3 enstitüsü, 5 MYO’su, Yabancı Diller Yüksekokulu bulunuyor.
Öğrenci sayısı: 9357 öğrencisi var.
Akademik personel sayısı: 12 profesör, 17 doçent, 147 Dr. öğretim üyesi, 88 öğretim görevlisi, 38 araştırma görevlisi olmak üzere toplam 302 akademik personeli bulunuyor.
Burs olanakları: İhtiyaç sahibi öğrenciler için kısmı zamanlı çalışma bursu ve yemek bursu verilmekte.
Yurt olanakları: Üniversitenin kendi bünyesinde bir yurdu bulunmamakta. Ancak şehirde KYK, özel yurtlar ve apart oteller gibi seçeneklerle öğrenciler barınma problemiyle karılaşmıyor.
Öğrenci kulübü sayısı: Kestel Yerleşkesi’ndeki fakültelerde ve meslek yüksekokulunda 47 öğrenci kulübü bulunuyor.
Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: 28 Erasmus, 21 Mevlana, 50 Farabi anlaşması var. İmza aşamasında bekleyen programlar da mevcut.
Öğrenciler neden sizi seçsin?
Üniversitemizin bulunduğu Alanya, Avrupa standartlarında yaşam kalitesiyle öne çıkmakta. Doğası, denizi ve iklimiyle eğitim için ideal olan şehrimizde bir devlet üniversitesinin bulunması öğrenciler için büyük şans. Kaliteli öğretim üyelerimizin bulunduğu üniversitemizde hem üstün eğitim, hem de yıl boyu sosyal ve kültürel imkânların oldukça fazla olması bizi ayrıcalıklı kılan özelliklerimiz arasında. Alanya barınma konusunda da ileri seviyede bir şehir. Şehrimizde, devlet ve özel yurt imkânlarının yanı sıra turizm sezonunun ardından boş kalan apart otellerde öğrencilerimize çok uygun fiyatlara kiralama olanakları sunuluyor. Bu yüzden öğrenciler Alanya’da barınma sorunuyla karşılaşmıyor. Alanya’da iyi bir eğitim, kültürel ve sosyal imkânlarla donatılmış bir üniversite yaşamı sizi bekliyor. Proje odaklı, kaliteli eğitimiyle öne çıkan uluslararası bir üniversite olmak amacıyla hızlı bir gelişim gösteren Üniversitemiz, yabancı dilde eğitime de önem vererek dünyanın dört bir köşesinden öğrencilerin tercih ettiği uluslararası bir üniversite olma hedefine emin adımlarla yürüyor.
İletişim bilgisi: www.alanya.edu.tr

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)