adscode
adscode

ALES başvuruları başladı!

8 Mayıs'ta yapılacak ALES ilkbahar dönemi sınavına başvurular başladı.

ALES başvuruları başladı!
Sınavlar
2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES) İlkbahar Dönemi Sınavı, 8 Mayıs 2016 tarihinde saat 09:30’da 81 il merkezi ile Lefkoşa’da (sadece İlkbahar Dönemi Sınavı) ve Bişkek'te (Kırgızistan) yapılacak. (Bişkek'te sınav, Türkiye saatiyle 09:30'da başlayacaktır.) Sınava başvurular bugün itibariyle 30 Mart 2016 tarihine kadar yapılabilecek.

78 sayılı Yükseköğretim Kurumları Öğretim Elemanları Kadroları Hakkında Kanun Hükmünde Kararnameye, 5538 sayılı Kanunla eklenen Ek Madde 8 uyarınca, yükseköğretim kurumlarında öğretim görevlisi, okutman, araştırma görevlisi, uzman, çevirici ve eğitim öğretim planlamacısı kadrolarına  atanabilmek için ÖSYM tarafından yapılacak olan Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavına (ALES) girmek zorunludur.

Türkiye'de bir lisansüstü eğitimi programında öğrenim görmek isteyen adaylar ALES'e girmek zorundadırlar. ALES'e yabancı uyruklular da girebilecektir.

Yükseköğretim kurumlarının öğretim elemanı ihtiyacının karşılanması amacıyla veya kamu kurum ve kuruluşlar adına lisansüstü öğrenimi görmek üzere yurt dışına gönderilecek adayların seçiminde de bu sınavın sonuçları kullanılacaktır. Bu yolla yurt dışında lisansüstü öğrenim görmek isteyen adayların bu sınava girmeleri zorunludur. Mecburi hizmet yükümlülüğü olmaksızın, kendi imkânlarıyla yurt dışında lisansüstü öğrenim göreceklerin bu sınava girme zorunluluğu bulunmamaktadır.

Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlara alınacak yüksek lisans, doktora ve sanatta yeterlik öğrencilerinden, ALES’e girmiş olma koşulu aranmaz. Ancak, Güzel Sanatlar Fakülteleri ile Konservatuvarlardaki doktora programlarına başvurularda Üniversite veya yüksek teknoloji enstitüsü senatolarınca ALES puan şartı getirilebilir.

2016 Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavı (2016-ALES) Başvuru Kılavuzu İçin Tıklayınız

Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)