adscode
adscode

Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı İlk Kez Online Yapıldı

İELEV Okulları tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF), 20 Mart Cumartesi günü üçüncü kez gerçekleşti.

Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı İlk Kez Online Yapıldı
Okullardan Haberler

Bu yıl ilk kez online olarak gerçekleştirilen etkinlik, yurt içinden ve yurt dışından katılımcılarıyla yoğun ilgi gördü.

Almanya’da ve Almanca konuşulan ülkelerde yükseköğrenim görmek isteyen gençlere ve ailelerine rehberlik etmek amacıyla İstanbul Erkek Liseliler Eğitim Vakfı (İELEV) Okulları tarafından düzenlenen Almanya’da Yükseköğrenim Fuarı (AYÖF), 20 Mart Cumartesi günü üçüncü kez gerçekleşti. Geçtiğimiz yıllardan farklı olarak online düzenlenen ve yurt dışı yükseköğrenimine dair merak edilen tüm soruların cevaplandığı sanal fuar, yurt içi ve yurt dışından da 700’ü aşkın katılımcıya ev sahipliği yaptı. 2 panel, 16 konuşmacı ve 32 atölye çalışmasının yer aldığı fuarda; katılımcılar birçok değerli bilgi edindi.

İELEV Özel Lisesi Müdürleri Thomas Stahlmann / Dr. Gülseren Aslan, Almanya İstanbul Başkonsolosu Johannes Regenbrecht, İELEV Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Argun’un açılış konuşmalarının ardından yurt dışı yükseköğrenimine dair dikkat çekici bir sunum paylaşan İELEV Akademik Kurul Başkanı Prof. Dr. Ata Anıl, “Almanya, Avrupa Birliği’ne bağlı bir ülke olarak Türkiye için büyük öneme sahip. Yurt dışındaki yabancı öğrenci istatistiklerine göre Almanya 40.000 Türk öğrenciye ev sahipliği yapıyor. Almanya, yükseköğrenimine yurt dışında devam etmek isteyen Türk öğrenciler için sunduğu eğitim fırsatları ve mezuniyet sonrası iş imkanları ile de bu verileri kanıtlar nitelikte.” dedi.

Açılış konuşmalarının ardından devam eden panellerde ise; Almanya'da yükseköğrenim ve burs imkânları konularında çalışmalar yapan Alman Akademik Değişim Servisi (DAAD), Almanya`daki birçok üniversite ile anlaşması bulunan, lisans ve yüksek lisans başvurularının yapıldığı online başvuru sistemi olan Uni-Assist Berlin, Almanya’nın önde gelen dokuz teknik üniversitesinin bir arada bulunduğu TU9 üniversiteleri ve Almanya’da yükseköğrenimine devam eden öğrencilerin katılımları ile Almanya yükseköğrenimine dair merak edilen eğitim, üniversite başvuru koşulları, öğrencilik, yaşam koşulları, IB ve GIB diploma programları gibi konularda bilgiler paylaşıldı.


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :


Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)