adscode
adscode

AMASYA ÜNİVERSİTESİ

AMASYA ÜNİVERSİTESİ
Üniversite

Rektör: Prof. Dr. Metin Orbay

Kuruluş tarihi: 2006

Bulunduğu il: Amasya

Akademik birimleri: Tıp, Eğitim, İlahiyat, Fen-Edebiyat, Mimarlık, Teknoloji olmak üzere 6 fakültesi, Fen Bilimleri ile Sosyal Bilimler enstitüleri, Sağlık Yüksekokulu, 8 MYO’su var. 

Öğrenci sayısı: 10.385 ön lisans, 4.699 lisans, 678 lisansüstü, 13 doktora, 2 bin Pedagojik Formasyon Programı öğrencileri olmak üzere 17.775 öğrencisi var. 

Akademik personel sayısı: 24 profesör, 30 doçent, 161 yardımcı doçent, 162 öğretim görevlisi, 152 araştırma görevlisi, 8 okutman, 10 uzman olmak üzere 547 akademik personeli var.

Burs olanakları: Amasya Üniversitesi Bursu ve genel burslar var.

Yurt olanakları: Suluova MYO’nun bir yurdu var. KYK’ya ait yurtlar bulunuyor.

Öğrenci Kulüpleri: 53 öğrenci kulübü mevcut.

Yurt içi ve yurt dışı üniversitelerle ikili anlaşmaları: Erasmus, Mevlana, Farabi değişim programları ve ikili anlaşmaları bulunmakta.

Öğrenciler neden sizi seçsin? 

Üniversitemiz, marka kentin, marka üniversitesi olma yolunda tarihe ve ecdada karşı sorumluluk bilinci içerisinde Amasya'nın tarihte yerine getirdiği misyonu ve sorumluluğuyla ülkemizin çağdaş, dünya da öncü ve önder olması için araştırma, öğrenme, sağlık ve eğitim ihtiyacına evrensel, bilimsel ve etik değerlerden ödün vermeden hizmet edecek aydın insanlar yetiştiren örnek bir üniversite olma yolunda emin adımlarla ilerlemektedir. Kamu kurum ve kuruluşları, yerel yönetimler, sivil toplum örgütleri ve eğitimin iç-dış tüm paydaşları ile yapılan ortak çalışmalar üniversitemizi tercih edilen bir üniversite olma yolunda önemli mesafeler almasıyla sonuçlanmaktadır. 

İletişim bilgileri: www.amasya.edu.tr 

 


Emoji ile tepki ver!

Bu Haberi Paylaş :

Etiketler :

Benzer Haberler
    0 Yorum
  • Yorumu Gönder
  • Diğer Yorumlar (0)